Искам да кажа ... (3)

• 41 105
  • 744
  •   1
Отговори
# 225
Aз съм от тези, които стягат целия багаж и това е една от причините страшно да мразя да се помъкнем всички заедно нанякъде. Гледам да сложа само най-нужното, но само обувките на всички ни са един сак, хавлиите още един и ето ти го катуна.

# 226
  • София
Ох, като каза обувки... на мен най-големият ми проблем са точно обувките. Най-обемният ни багаж са баш обувките, уж само най-най-необходимите да взема и пак на финала - огромен сак. И в стремежа си да минимизирам обувконосенето обикновено забравям някои съществен чифт, най-често мой, та на по път се купуват нови... Сега като се прочетох и се зачудих, как така мъжът ми не ме е заподозрял, че го правя нарочно  Laughing

# 227
Ох, много ми е сложен проблема с багажа!
На мъжете събирам лесно нещата.
Два - за отрицателно време.
Но като започна с моя  ooooh! Никога няма какво да взема. Все нещо ми липсва. Ужас. Вадя дрехи от гардероба..нареждам ги...стоя и ги гледам... Старая се да събирам гардероб тип "капсула", ама не успявам. Имам от всичко, по много. И никога нужното.
Все в един момент нещата са в чантата. Но сън не ме хваща през нощта. Сутринта като стана, винаги нещо пренареждам  ooooh!
И в командировки ходех, често, и пак не се научих как да си приготвя бързо багаж.
Имам и списъци...За 3 дена, за 7 дена  Joy
Не ми помагат.
Мечтая да се науча да събирам бързо и качествено, малко багаж  Simple Smile

# 228
Багажа аз го събирам за всички, не ми пречи, а и така съм сигурна какво съм взела. Случвало се е да забравя някои неща, а едно лято си бях забравила 70% от дрехите. Simple Smile Докато бях направила 3купчини около куфара с "това ще взема", "това не знам дали ще взема", "това няма да го взимам"....накрая се оказах с 3тениски, 2поли и 2чифта къси гащи. Това за 10дена. Simple Smile
Почивките също аз организирам, хотели, дестинации и т.н. Simple Smile Е, мъжа ми знае кога и къде отиваме поне. Simple Smile

Лиляна, в Румъния е хубаво. Близо 7години имахме партньори от Румъния и имаше момент, в който всеки месец бяхме там. По типично туристическите дестинации не сме ходили обаче.
Там цените са като в БГ почти, някои неща са по-скъпи. Качествените дрехи и обувки обаче са по-скъпи от масовите в БГ.

# 229
Мразя да събирам багаж и изобщо да сгъвам дрехи, да подреждам гардероби, ужас! За път голямата събира сама, аз само одобрявам. За малката и баща им аз се грижа, това обаче само на тръгване, с разопаковането и събирането на връщане той се оправя.
Тонка,аз имам и от твърдите куфари, много здрави и красиви, но не знам дали в България може да се намери, японски са Lojel е фирмата, когато ги купувахме един продавач правеше страшни демонстрации, скачаше с все тежестта си върху куфара, хем както беше празен, караше и нас да скачаме:) Вече 5 години сме с тях, не са мръднали, много съм доволна, почиствам много лесно с мокра кърпа, ако има остатък от лепенки с парцалче с олио. Моят е люляков, а на мъжа ми сиво- бял, но не са надраскани, явно материалът е някакъв специален. Платнените много се цапат и няколко ни изпокъсаха или върнаха с петна от грес.

# 230
  • Пловдив
Aз съм от тези, които стягат целия багаж и това е една от причините страшно да мразя да се помъкнем всички заедно нанякъде. Гледам да сложа само най-нужното, но само обувките на всички ни са един сак, хавлиите още един и ето ти го катуна.
Да. И като кажа "Имаме минимум 8 парчета багаж" и хората ме гледат странно.

# 231
  • Ямбол
Аз в Румъния съм ходила в Букурещ и долу-горе имам представа от страната. Исках да разбера конкретно за Констанца. почти съм се навила.

# 232
Лиляна, за Констанца мнение не мога да ти дам за съжаление.
А и ако е било само едно посещението в Букурещ, едва ли кой знае каква представа добива човек за страната. Simple Smile
Все едно да отидеш в София за 1-2дни и да кажеш, че имаш понятие от България. Simple Smile
Отиди, мисля че няма да съжаляваш.

# 233
  • София
Обаче пък, въпреки всичко, много обичам да събирам багаж когато ще заминаваме някъде. Виж като се приберем разопаковането... изваждам мръсните неща за коша за пране, а останалите не носени (има и такива бол при моето подготвяне на багажа) ги подритвам из дрешниците по няколко дни  Blush

# 234
Той багажът уж си го събира сам, но ако не мине качествения контрол... забравете. Ако отиваме на планина, ще си вземе само тениски и къси гащи, то па щото некви си -10-15 градуса са кой знае какво. На море - това бански, джапанки, са абсолютно излишни атрибути... От всичките си 1000 тениски (от които поне половината са наистина хубави), ако не сложи точно 3 и то тия с дупките, просто няма да е той. Както и единственото му по-нормално облекло е това, с което пристига. Не дай си Боже да му се наложи да отиде някъде извън плажа/басейна, жив да го ожалиш - ма той от къде да знаел, че сме щели да ходим някъде, пък и къси спортни гащи що па да не са ок - тук сам убеждава себе си (аз знам, че като в ежедневието е официален, през почивката иска да е по-леко облечен, по-спортно, ама то не става навсякъде така)  Tired И бельото е санитарен минимум, още първият ден е оползотворено и после започваме да търсим магазини за: бельо, джапанки, бански, нещо за носене според сезона и нуждите, козметика, чорапи. Иначе и сам се справя. Мисля без съмнение останахте. И се обижда, ако му кажа, че един багаж не може да си оправи  Crazy

# 235
  • София
Тонка,аз имам и от твърдите куфари, много здрави и красиви, но не знам дали в България може да се намери, японски са Lojel е фирмата...
Жаки, разгледах ги тези куфари и никак, ама никак не са зле, обаче 500 лв за парче, че и нагоре - в някой друг живот!  Grinning Като се замисля, нямам скрупули да дам 200 лв за парфюм, но 500 лв за куфар - не.

# 236
Тонка, пет години ми служат, като гледам поне още толкова ще изкарат:) Ние ги купихме на някаква промоция към двата големи ни подариха по един за ръчен багаж, малките са много сладки и здрави.

# 237
Искам само да кажа, че много се зарадвах - мъжът ми е с "да" на казуса  newsm18 и утре или вдругиден е на устен и с това си минава най-тежкия изпит. Радвам се, защото му се вижда края, много усилия хвърли, но такъв си е, не обича да му е лесно  Flutter

# 238
Искам да кажа - ай ше им се невидат и ботите и ботушите по 170 лв. с намалението, за дете. Ше ме фанат за парашутните гащи.

# 239
  • София
Нино, аз купих на дъщеря ми зимни ботуши, нашенски, намалени от 120 на 90 лв, понеже били миналогодишен модел. Много съм доволна, а тя няма търпение да ги обуе.

Общи условия

Активация на акаунт