На кое място по красота се нарежда българката според вас?

• 33 934
  • 784
  •   1
Отговори
# 165
  • Sofia
   Ох, Пенелопе никак не мога да я възприема. Confused Наистина ми е откровено ръбава, с някаква лисича физиономия и напълно лишена от чар, но пък съм наясно, че много хора я намират за сексапилна. Любимият също я намира за ужасно отблъскваща, но пък ето, той въздиша по една друга нелицеприятна за мен персона, а именно – Салма Хайек. ooooh! Аз май изобщо не съм по средиземноморската / латиноамериканската хубост, та затова са ми далечни като идеал тез' знойни хубавици. Peace

А на показаната от мен снимка, много харесвам Елена Носикова (мацката в дясно). Heart Eyes И то от доста години насам. Wink

# 166
  Ох, Пенелопе никак не мога да я възприема. Confused Наистина ми е откровено ръбава, с някаква лисича физиономия и напълно лишена от чар, но пък съм наясно, че много хора я намират за сексапилна. Любимият също я намира за ужасно отблъскваща, но пък ето, той въздиша по една друга нелицеприятна за мен персона, а именно – Салма Хайек. ooooh! Аз май изобщо не съм по средиземноморската / латиноамериканската хубост, та затова са ми далечни като идеал тез' знойни хубавици. Peace

А на показаната от мен снимка, много харесвам Елена Носикова (мацката в дясно). Heart Eyes И то от доста години насам. Wink
Салма Хайек ли каза?? Laughing Ми, че аз страшно много я харесвам. Изобщо, от по-известните, Салма, Пенелопето и Моника намирам за изкючителни красавици, рядко срещани, изразителни и много запомнящи се.
Салма и тяло има един път! С хубаво оформен ханш и задник, а не онази възглавница Кардашиянката, дето е и с изкуствен г*з на всичкото отгоре.
Пък аз мислех, че си точно по латинките, веднъж май беше споменала, ако не бъркам, че харесваш Адриана Лима. Всъщност, точно нея не я харесвам, сладникава ми е.
Не харесвам сладникави, кукленски, "идеални" лица, скучни са ми.

# 167
  • Sofia
   О, Моника и на мен ми е голяма слабост. Heart Eyes

А пък Адриана (да, моя отявлена любимка) ми е типичната кукленска муцунка, хич не я числя нито към латиносите, нито към никои, т.е. за мен тя просто си има едни симетрични до съвършенство черти, неподвластни на националност или типаж, перфектна е. Blush

# 168

Салма никак не я харесвам и аз, има една такава квадратна челюст и разстоянието между долната й устна и брадичката е доста голямо. Пенелопе обаче е друга работа според мен Grinning .

Ето например, новата жена на Дж. Клуни... Ами... симпатяга, обаче определям физиономията като "конска".

Да си изкажа възмущението и за тази особа. Не ми харесва нищо в нея, но най-вече погледа й ми е отблъскващ и начина по който си стиска устните  Mr. Green .

# 169
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Как се определят меки черти и остри черти? Какво е характерно и за двете? Нещо май не мога да преценявам точно кои са меки и кои твърди  Crazy
Меките черти се преливат плавно, дават цялостно усещане за единност. Което не значи, че са неизпъкващи.
От българските актриси меки черти имат да речем Елена Петрова, Елен Колева, на Ники Илиев гаджето (забравих и името Embarassed). От по-старите Невена Коканова.

# 170
Елен Колев, въпреки сините очи ми прилича на индийка Laughing Иначе има точно такова меко излъчване. Peace Другата също е хубава и с меки черни.

# 171
Как се определят меки черти и остри черти? Какво е характерно и за двете? Нещо май не мога да преценявам точно кои са меки и кои твърди  Crazy
Разни изсечени лица, с добре изразени скули, тънки устни и някак строго изглеждащи определям като остри черти. Но не при всяко лице с лекота мога да преценя към кои спада, особено ако има съвкупност от няколко неща.

Лицата с остри/изразени черти имат високи, изразени скули, както и добре изразена линия на челюстта и добре оформена брадичка.  Такива са силните, запомнящи се лица.  Когато линиите на тези лица не са твърде груби и в тях има не само сила, но и финес, а и известна балансираща мекота (устни, овал) се получават най-красивите, "скулптурни" лица.  Красивото лице е балансирано, но винаги с добре изразени черти.  Такива лица имат Анджелина Джоли, Жизел Бундхен, София Лорен, Невена Коканова, Грейс Кели, изобщо повечето актриси и манекенки.

Меките черти, от друга страна, предполагат по-малко, може би чипо носле, по-овална линия на челюстта, слабоизразена брадичка, по-плоски скули, по-закръглени бузи.  Лицето няма доминиращи черти, нищо не изпъква по него.  Бебетата, децата и пълните хора често имат лица с меки черти. 

Накратко - основната разлика е в костната структура, в челюстта, брадичката и носа, в профила.

# 172
Мерси  Simple Smile
Горе долу ми стана ясно, въпреки, че все още смятам, че между острите и меките черти има един куп вариации и не мога с лекота да определя дадено лице към кои спада.
Все си мислех, че остри черти значи нещо леко сепващо, нещо такова:

http://blu.stb.s-msn.com/i/C7/47AE6B44D4C497C0A3DBEB5463285_h400 … p99_ctOrBdcSD.jpg

http://popimagine.com/wp-content/uploads/2014/03/famke-janssen-face.jpg

А Пенелопе и Моника Белучи, примерно, не мога да ги определя остри ли са или меки Crazy
Всъщност точно тези, които най-много харесвам, не мога да ги определя към кои от двата типа спадат.
Е, и Айшвария не мога да кажа с точност от кои е.
От балансираните са, явно Laughing

Джола ми е ръбата.

# 173
  • Ямбол
Ето една испанска с по-остри черти, която харесвам:

Скрит текст:

Всъщност, май не са ѝ толкова остри.  Rolling Eyes

# 174
  • Пловдив
Салма Хайек аз много я харесвам - чисто на външен вид, нямам предвид като актриса, Пенелопето за мен също става, но не е нищо особено. Толкова и по спора на кое място се нарежда българката. Колкото можем с доказателства и аргументи да определим хубави ли са например изброените две или която и да е друга от споменатите в темата, или не чак пък точно хубави, точно толкова и за "българката".  Sunglasses

# 175
Какво общо има политиката според който както я разбира или не я разбира.    Hug

А-а-а-а, не знам аз. Казах ти в коя тема да попиташ. Там са сведущи. По всички въпроси.  Laughing
Очаквано- темата заби в кой какво харесва. Аз не обичам както гърбав, така и чип нос. Например. Не обичам безбради и безскулести лица- безинтересни, безхарактерни и незапомнящи са ми. Естествено и женски мачо не ми допада.

Последна редакция: ср, 01 окт 2014, 08:31 от Judy

# 176
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Лицата с остри/изразени черти имат високи, изразени скули, както и добре изразена линия на челюстта и добре оформена брадичка.  Такива са силните, запомнящи се лица. 
Това не е вярно. Между силни черти и остри черти има огромна разлика. Чертите на Анджелина Джоли не са остри- в коя вселена това лице е с остри черти?
Ето лице с остри черти

# 177
  • Пловдив

Очаквано- темата заби в кой какво харесва.

Няма как да не забие там - красотата не се мери и не е нещо обективно. Обективно, в смисъл независимо от личния вкус. Wink В случая, за разлика от обичайното забиване на теми, не е отклонение, ами си е баш по темата.

# 178
Никога не съм се замисляла кои черти на лицата какви са. Но сега, докато четях, веднага свързах "остри" с Деми Мур и Джери Хол.

# 179

Очаквано- темата заби в кой какво харесва.

Няма как да не забие там - красотата не се мери и не е нещо обективно. Обективно, в смисъл независимо от личния вкус. Wink В случая, за разлика от обичайното забиване на теми, не е отклонение, ами си е баш по темата.

Не е. Въпреки, че по женски и клюкарски тертип си отива винаги на едно и също място.
Тук въпросът е за мястото на българката в тази тъй обективна класация.
Днес аз смятам, че нейното място е около 96-то, но не по- назад от 104-то и не по- напред от 86-то. Това е затуй, защото тази сутрин видях още българки и няколко не-българки, които промениха значително мнението ми от вчера за значителното класирането.

Анджелина има ясно очертана ъгловата долна челюст и скули. Не е грозна заради това, разбира се, просто й е специфика. Нито меките, нито острите черти са хубави или грозни сами по себе си. Същото важи и за цветовете на очи и коси, формата на веждите, за ръста и тем подобни. Въпросът е в цялостната визия, в наличието на баланс.

Последна редакция: ср, 01 окт 2014, 11:48 от Judy

Общи условия

Активация на акаунт