На кое място по красота се нарежда българката според вас?

• 34 162
  • 784
  •   1
Отговори
# 390
  • Ямбол

Така е. Но аз говорех за имунитет на организма, а не за естетични изменения, вследствие на лоша хигиена.

Добре, няма да спорим, но мислиш ли, че ако хванеш и изследваш няколко роми, живеещи в нечовешки условия, даже ако щеш и не роми, за да не става прекалено расистко, а каквито и да било други хора, живеещи с години в същите условия, поколения наред. Колкото и да има изграден имунитет, тези хора не са здрави, почти сигурно е, че изследванията ще покажат наличие на заболявания и 100% поне една венерическа болест.
И уличните кучета, за съжаление, и те не са здрави. И нормално, при подобни условия на живот да боледуват.

Съвсем нямах предвид само полово актиктивни индивиди, а и деца. При тях е важно да се изгради имунитет, а не да се държат в стерилна среда.

Ами сигурно и теб, и мен да хванат, за да ни изследват подробно - все ще открият нещо, което не е в ред. Не мисля, че е това касае само ромите.

За кучетата и котките няма да отварям въпрос.  Peace

# 391

Съвсем нямах предвид само полово актиктивни индивиди, а и деца. При тях е важно да се изгради имунитет, а не да се държат в стерилна среда.

Ами сигурно и теб, и мен да хванат, за да ни изследват подробно - все ще открият нещо, което не е в ред. Не мисля, че е това касае само ромите.

За кучетата и котките няма да отварям въпрос.  Peace
Ама, то и да искаш, няма как да държиш някого в стерилна среда, буквално.
И пак да кажа - не смятам, че това, което правя аз е норма, но за себе си така съм решила, така ми харесва.
Имунитет се изгражда, индивидуално е това и сякаш не зависи толкова в колко чисти или нечисти /в рамките на приемливото, все пак/ условия се отглеждат, поне по примерите, които виждам.
Щото, дай сега, за да си изгради някой имунитет, да го пуснем да пие от локвите на пазара и да яде ла*на от пясъчника.
И аз съм за устойчива норма, но да влизаш с обувки в леглото, да сядаш навсякъде по земята и после да се въргаляш по мебелите вкъщи, да ближеш от мръсната маса в обществен ресторант и тем подобни, са меко казано мърлявщина. По всякакви критерии.

Последна редакция: сб, 04 окт 2014, 04:07 от AQUА

# 392
  • Ямбол
Не виждам смисъл да продължаваме да дискутираме индивидуалните си хигиенни навици - излишно е. Достатъчно разводнихме темата с космите.  Peace

По-интересно щеше да бъде да обсъждаме друг вид чистота- тази на духа.

# 393
Излишно е, да.
Чистотата на духа и тя е относително, субективно понятие, което всеки си пречупва и наглася според както му е угодно.

# 394
Много моля някой да ми обясни какво значи "поддържана жена". В какво точно се изразява поддръжката?

За мен красотата е в чертите на лицето и в пропорциите на тялото и това не са неща, които ако не си гримиран или с изправена на фризьор коса, спират да си личат. Затова цялата работа с поддръжката ми е страшно неясна и наистина моля някой да ме светне.
Благодаря!

# 395
  • София

Между другото подобно главоболие отнема около 6 мин и 45 сек с епилатора, общо за двете ръце.  Sunglasses

И едно малко за кураж.  Laughing
Ако спазваш няколко правила, като никога бръснене, да не се оставят космите по-дълги от 5 мм, след десетина махания корените залиняват, космите изтъняват, кожата свиква и няма да усещаш почти.

А циганите така си "каляват" децата, че детската смъртност е потресаваща при тях.

# 396
Това, че циганите са здрави е абсолютен мит. Нищо подобно няма според мен.
Болни са от куп, не, купища болести, повечето хронични и дори вече нямат симптоми, защото организма им ги носи като свои
Смъртност висока , дентален статус - беззъб на 40 години, средна продължителност на живот - 60 предполагам, абе въобще не се заблуждавайте с това циганско здраве.
Мерси от такова "здраве"..

# 397
Много моля някой да ми обясни какво значи "поддържана жена". В какво точно се изразява поддръжката?

Поддържаната жена според мен на първо място е здрава. Здрав вид, здравословна храна, също и такъв начин на живот. Тя е чиста. Също така се грижи за себе си- облекло- подбрано, няма значение марката, коса- в никакъв случай мазна, нокти- здрави и чисти... Едва сега можем да намесим фризьор и грим. И това също с мярка, защото слепнатите от пластове спирала мигли, размазаното червило или изгорялата от "вафли" коса винаги развалят картинката . Оттук насетне може да се оцени като красива - некрасива. Красива и неподдържана съм виждала, съществува за съжаление.

# 398
  • София
Съществува и болна и поддържана.

# 399
Съществува и болна и поддържана.

Разбира се, има болести, които са невидими. Голяма част от хроничните например.
Но в момента се сещам за много малко, които не се отразяват негативно на вида на човека като цяло.
Тен, очи, нокти, зъби, дъх, коса, кожа, тегло - в общия случай не остават незасегнати от болести.

# 400
Благодаря за отговора, но аз пак не разбирам. Ако не си е направила прическа при фризьор, да не би от това иначе перфектният ѝ нос да става голям и накривен?!
Тук ми се струва, че имаме различна представа за красота. Една нагласена, облечена, нагримирана и т.н. жена изобщо не е същото като красива и въоще не е нужно да имат допирни точки. Красивата има красиви и приятни черти на лицето и хубава фигура.
Вие с тази поддръжка все едно казвате, че красива е тази, която е облечена с хубави дрехи. Само че те не са част от тялото ѝ и дори да помагат за общия приветлив вид, не могат да направят една жена красива.
Ако има голям и крив нос, малки очи, къси крайници, големи предни зъби и не знам още какво, никаква поддръжка не може да я направи красива.

А красавицата, дори няколко дни да не си епилира краката, това няма да я направи грозна. Когато реши, ще ги епилира и готово. Или пък един път ако не е с перфектно измита коса, това не е нещо необратимо.

Все едно тук говорите не за жената по принцип, а за жената в един конкретен отрязък от време.
Да кажем, че всяка жена е мръсна точно преди да се изкъпе. Това значи ли, че във времето от последната ѝ баня прогресивно е погрознявала?!  Или преди да влезе да се изкъпе е грозна, а след като излезе от банята вече е красива?
По колко метаморфози в рамките на 24 часа стават с една жена и няма ли да я хване шизофренията в края на седмицата, превръщайки се ту в принцеса, ту в Пепеляшка?

За мен красотата е нещо, с което човек се ражда - черти и пропорции. А всичко друго като дрехи, прически и гримове са въпрос на мода. Ако една жена не е красива без грим, значи просто не е красива.

# 401
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Да, красотата е черти и пропорции. Поддръжката съществува, за да се доближат жените, които не са благословени от природата с красота, до мечтания идеал. Някои успяват.
Тук обаче всички говорят за привлекателност, не за красота- и се появява вариантът, в който жената е красива, но не е привлекателна. Добавяме  и поддръжка- и ето, изскача и случаят, в който обикновената жена има възможност да се подиграе на красивата, щото, виждаш ли, имала косми по ръцете и не ставала за нищо Laughing.
Разговорът е много дребнав, типично по женски.

# 402
Да, красотата е черти и пропорции. Поддръжката съществува, за да се доближат жените, които не са благословени от природата с красота, до мечтания идеал. Някои успяват.
Тук обаче всички говорят за привлекателност, не за красота- и се появява вариантът, в който жената е красива, но не е привлекателна. Добавяме  и поддръжка- и ето, изскача и случаят, в който обикновената жена има възможност да се подиграе на красивата, щото, виждаш ли, имала косми по ръцете и не ставала за нищо Laughing.

За мен красотата не се изчерпва с чертите на лицето, с извивките на тялото, с липсата на окосмяване.  Wink Красотата е в цялостното излъчване на човека отсреща.

# 403
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Смесваш красота с привлекателност. Красотата е чисто физическа характеристика, има си даже и математически измерения.
Красотата като естетическа категория пък е нещо съвсем, съвсем отделно.

# 404
Мазотенето с един тон фдт, сенки, червила, вафлите в косите и разголеното облекло, едва ли се вписват в подръжката  Peace
Чудно ми е само, колко жени след като си свалят грима - стават съвсем безлични.

Общи условия

Активация на акаунт