Вирус ?

• 1 839
  • 7
  •   1
Отговори
Вчера се събудих с адски болки в гърлото, не можех да преглъщам и носа ми беше леко запушен + храчки(жълти). Бях леко отпаднала и цял ден пиех Инфлуцид по 1 на 1ч. и Тайлол Хот - 1 на 4ч.
Днес нямам болки в гърлото и не съм отпаднала. Носа ми е отпушен, но имам адски много гнойни храчки, които не знам от къде идват /АМА АДСКИ МНОГО/ . Взех си сироп за отхрачване - Мукоплант на Др. Тайс...
Чудя се какво ми има? Личната ми е в отпуск до утре. Дали да посетя пулмолог? Термометъра ми е електронен и отчита 36.5 градуса, но не съм сигурна дали е много точен..  ooooh!

# 1
  • При любимите ми хора
Да, мисля, че е вирус. Дъщеря ми го лепна миналата седмица, заедно с няколко деца от групата й. Симптомите са гореописаните. Лекувах я с Цинабсин за хремата. Температура нямаше, а гърлото каза, че я е боляло първия ден само. Сега отхрачва.

# 2
 Вече чувствам отпадналост и болка в мускулите. Темп. продължава да е 36.8  Rolling Eyes

# 3
Това го изкарахме и у нас. Откакто започна училището всичко живо ( цялото село буквално ) около мен е така. Малкото ми детете цял месец кашля и се сополиви, пътека направих до поликлиниката и ..... нищо, това не се лекува с нищо, още по малко пък 3 год. дете. От вчера е с възпаление в ушите. За момента сме на панацеята Ибопрофен ( по лекарско предписание ) и готова рецепта за АБ ако се влоши. Да видим....
Миналата седмица, като го карах аз, биях два дена с адска хрема, след това само с главоболие и отпадналост. В момента пак ми е уморено и сънливо и кашлям от време на време остатъчен секрет, но поне носът ми е отпушен и не ме дразни. Докторите казват че всичко отминава между 7и 10 дена, ако не го лепнеш отново. Лекраства няма - освен ако не се появи отит или друго усложнение.

# 4
Мисля да включа и Имуномикс. Мога ли да го пия докато съм болна? До скоро бях мн добре с имунната и не бях пила стимулатори.

# 5
То сега е едно такова време, сополиво...и още повече ще става. Може да започнеш да пиеш пробиотик или да се храниш с повече пробиотични храни, а може и двете. Аз съм от хората, които има ли вирус, първа го хващам, но вече повече от година пия проботици (чела съм, че помагат на имунната система) и от тогава не съм настивала (да чукна на дърво) Не мога да кажа на 100%, че е от него, но вярвам, че ми помага  Peace

# 6
  • Пловдив
Втори път го карам този месец..а аз по принцип рядко боледувам, Антибиотик не съм пила не помня от кога..Ужасно е! При мен е със силно зачервено гърло,чак се появи подутина на небцето. Пробвах неща за смучене, Ибупром синус, вит. С-ударни дози...четири дни ад,появиха се храчки и накрая пих антибиотик..Амоксиклав,който според мен чак на пети-шести  ден повлия.След 7 дни прием на антибиотика бях супер,но имах чувството,че гърлото още не е на 100 % ок..
Сега от 2 дни кошмарът пак започва наново-същото е.. силно зачервено гърло,малка подутина на небцето, адски болки..температура нямам-и първия  път, и сега..
Пропуснах да кажа,че първият път правих гаргара с отвара от смрадлика и лайка, която ми помогна. Днес пак правих същата отвара..Дайте съвети за лек за гърло,че се побърквам от болка.

# 7
Лекар погледна ли ти гърлото. Аз така като чета, че страшно много те боли, ми напомня за преди години, когато имах гнойна ангина. Болката е ужасна! Да не би да е нещо такова. Може би не си пила и правилният антибиотик??

Общи условия

Активация на акаунт