Сватбени "селски" номера и пинизи

• 494 373
  • 3 154
  •   1
Отговори
# 1 305
  • София
Нищо странно, а още по-малко селско виждам в подобно кумуване. Църквата също не го забранява  Naughty На наши приятели им кумуваха брата на булката с приятелката си - имаха и църковен брак.

# 1 306
Докато преглеждах темата се сетих за моята сватба.Беше малка-родители,братя,баба дядо.След като се настанихме в ресторанта и след първите наздравици брата на мъжът ми заедно с жена му излязоха някъде...Помислих,че на жената й е прилошало,защото беше бременна и е излязла да ''глътне''въздух.Забравих за тях двамата и се забавлявах много...,но ми стана много гадно ,когато те се появиха след 4-5 часа и започнаха да обясняват как хубаво се били разходили из града...дори били ходили в Макдоналдс,за да хапнат и пийнат нещо :ooooh.

# 1 307
  • Sofia
много е селско,наистина Naughty

# 1 308
Фиданка Тръстикова, това е било тотална липса на уважение. Не мога да повярвам, и то точно от девера и етървата...

# 1 309
  • Sofia
щом е била бременна може да и се е прияло от МД и затова да са тръгнали

# 1 310
Добре, но те казали, че са си направили разходка из града. Не можеше ли деверът да скокне с колата, да ѝ вземе нещо от Макдоналдс и да се върне тихомълком?

# 1 311
Разказах в другата тема, преди време: сватба, ние сме на маса с друго семейство с 2 деца. Баткото ни е по-голям на 6 и половина, но имаме и малка , тогав абеше на 1г и 4м. Не помня децата на другото семейство точно на колко бяха, но жената отиде и взе от погачата, и я скри под масата докато хранеше нейните деца, за да не даде на моите. Толкова ли не можеше да вземе едно, две пюрета или да с еподготви с храна. Много мразя криенето и свиденето за храна. Селско не, ами мега селско. на баткото ни се прияде, дори ме пита защо така се държат. Когато бебето ни поиска бащата се сети да даде, беше останало много малко. Майката беше взела солидно парче, не за опитване, а за нахранване.

# 1 312
aniram*, а ти защо не отиде да вземеш и за твоите деца, като им се е прияло? Аз не мисля, че жената е длъжна да мисли за твоите деца. Предполагам, че е скрила парчето точно, за да не им се дояде на твоите.

# 1 313
Църквата го забранява.
На нас в краен случай щеше да ни кумува мой първи братовчед, че малко в последния момент станаха нещата, но бях спокойна, че имаме и резервен вариант.
Не е вярно ! Всеки може да кумува стига да е кръстен.
Познавам двама братя, които взаимно са си кумове и са ок.
Само при нас се отдава прекалено значение, на други места по света стават и случаини хора - свидетели.

# 1 314
  • при късмета

Единствената забрана в църковните канони за кумуване е само, че не може някой на който си кум да стане такъв на теб. Това се отнася само за църковния ритуал. Но и него не е трудно да прескочиш, искат на кумувете само кръщелно (ако изобщо поискат) е документа за венчавката, така че на практика не могат и да разберат, че на кум кумуват.
За гражданския ритуал може без никакъв проблем

# 1 315
Точно !
Селско ми е кумовете да бъдат определяни от родителите, по някаква кумова "рода".
Отказах на подобна покана - не познавах никой, бяха от страна на свекърва ми, от което и стана много неприятно и не го разбра.

# 1 316
ами записвам се с този случай в темата.
Като сте го чели, ок, за мен е селско и точка. И преди писах, не видях официално да се раздава погачата, за мен е нахалство да отида да искам, защото имаше доста деца на сватбата, тя погачата само за децата не би стигнала.
Селско е да не си носиш храна за бебетата на сватбата, селско е да вземеш от погачата и да я криеш ПОД масата от другите присъстващи деца на масата. Селско е да си вземеш огромно парче от сватбената погача, не за опитване, а за наяждане......

# 1 317
тази погача не е ли за ядене?

# 1 318
Принципно, ако си говорим, аз вафли (разбирай храна) по площадки не раздавам. Има си време и място за ядене. Една от причините е точно, за да не подират други деца. Разбира се, всеки е с различно възпитание.
За погачата е тъпо да се крие, но не са длъжни и да предлагат, въпреки че нищо нямаше да им стане да отчупят по едно парче на децата.

# 1 319
  • град-държава

Единствената забрана в църковните канони за кумуване е само, че не може някой на който си кум да стане такъв на теб. Това се отнася само за църковния ритуал. Но и него не е трудно да прескочиш, искат на кумувете само кръщелно (ако изобщо поискат) е документа за венчавката, така че на практика не могат и да разберат, че на кум кумуват.
За гражданския ритуал може без никакъв проблем
Родителите ми са кумове на техните кумове, но нито едните, нито другите имат църковен брак.  Peace
Това с наложеното кумуване е доста неприятн, тъй като поставя едната страна в ситуация без право на дума.
Аз също отказах подобно вмешателство и избрахме наши много близки, като кумата ни е и кръстница на мъжът ми.

Общи условия

Активация на акаунт