Сватбени "селски" номера и пинизи

• 500 882
  • 3 154
  •   1
Отговори
# 270
Пликът се пълни въз основа на цялостните ми впечатления от събитието. Ако видя, че се отнасят с мен като знатен гост и с уважение, ще ги възнаградя за усилията и желанието. Ако видя, че нещата са правени през пръсти и с непукизъм - няма да ги възнаградя особено щедро.
Това малко звучи сякаш си седнал на заведение и според обслужването преценяваш бакшиша.  Laughing Много рядко младоженците лично се занимават с цялата тая какафония, вероятно е да нямат никаква вина, ако нещо не е както трябва.
Абсолютно точно така звучи. Като клиент съм на сватбите на не особено близки хора. Доволен ли съм - пълня плика подобаващо. Струва ли ми се сватбата през куп за грош, колкото да отбием номера ..... и аз така пълня плика - колкото да отбия номера Simple Smile

Ако стъпя в лайна на дансинга, надали ще ги накажа. Но ако ме поканят в кръчмата с дървените пейки в Младост, с кебапчета и пържени картофи в менюто и торта със сложност за първокурсници в техникума по обществено хранене.... няма как да видят 100 лв. на човек. Мда...

# 271
Не че е точно селски пиниз от присъстващите, а от фотографа в случая.
Уж известен в града, уж мой познат....направи някаква отстъпка в цената за сватбата на нашите приятели....но после ни мота 2месеца за снимките и 3месеца за сватбената книга.

По повод сумата на парите в плик.
Всеки отделя и дава колкото е преценил. Това да се цитират суми от порядъка на 300-500лв. за 2ма човека на сватба на колега или не особено близък е също толкова пиниз и селско.
А и няма как да знаем и разберем дали изтъкващите се тук дават такива пари на сватба. Simple Smile

# 272
  • Под липата
Рафаела,само едно уточнение.....от подагра страдат само мъже Simple Smile,ако решиш евентуално да си оправдаваш отсъствието от нечия сватба Joy чудесна си  Peace

Карай да върви...   Grinning  То, много хора смятат, че Херпес Зостер е венерическа болест, та една подагра ли ще ме провали мен? Мога да куцам театрално, за туй си избрах тази причина. Детето и без това си е непоносимо гевезе, а мъжът ми само дето няма диплом от НАТФИЗ, такъв пристъп от ишиас ще изиграе, та чак аз ще му повярвам  Mr. Green
  Rossitta_, давай!  Grinning
Голям кеф е! Елиминираш всички досадници и сеиржии и става чу-дно!

2 Bad, на това се вика ''зацикляне'' - състояние близко до катетония - чудиш се жив или мъртъв си... Аз, обикновено, както казах, го прескачам този момент и започвам да каканижа като Хамлет: Да бъдеш или не..." Така по бързо излизам от шока и се изнасям с почти 300 км/ч от мястото на събитията. Без мозъчна увреда, без психически травми и с запазен слух.

# 273
  • София
До преди година живеехме близо до циганско общежитие. Какви сватби....палатки за гостите, целия блок навън, а булката в умопомрачителни тоалети - три дни в три различни рокли в нечовешки електрикови цветове - розови, жълти, зелени/баш като онази поредица с циганските сватби по ТЛС/

За селения - сега живеем в ужасен вход - мръсен, неподдържан, кучета...Скоро правиха сватба някакви комшии - е как не го изметоха входа, да закачат някой балон и цвете, иначе оркестъра и хорото насред мизерията не ги пропуснаха. И всичко надлежно документирано от оператор, разбира се.

# 274
  • Варна
Интересно ми е как разбираш колко е куверта, колко струва роклята на булката, колко са дали за фотограф и т.н. Не говорим за крайности Simple Smile

# 275
  • Пловдив
Как сега - набито око на познавач, искаш и професионални тайни ли да издава... Wink

# 276
  • София
Имам чувството, че и Евгени Минчев само от един бърз поглед може да направи точна калкулация. Всеки с талантите си.  Peace

# 277
Ох, пак аз ще кажа по темата, макар да ми казаха да престана, ама да не се чуди момичето. Обикновено ходя на сватба на близки хора и тези неща са ги споделяли още по време на организацията на сватбата, така че имам поглед над нещата, така да се каже. На сватба, на която съм поканена, за да запълня бройката или защото съм емнайстата братовчедка, намирам любезен начин да откажа да присъствам.

# 278
  • Варна
Как сега - набито око на познавач, искаш и професионални тайни ли да издава... Wink
Искам! Да не се мина аз някой път.  Laughing

# 279
  • Пловдив
За такава сватба ли говорите?

Това е началото, тъкмо разгряват Simple Smile В дъното се виждат масите за гостите Simple Smile

# 280
Еха, Янтре, то цвят, то чудо!

# 281
По темата: Много селско ми е:
1. Хорото с петела
2. Гостите от страна на младоженеца бутат външната врата, а от страната на булката - отвътре
3. Слагане на монети в обувката
4. Гердан от пари
5. Настъпване на другия, след подписа /не точно селско, по-скоро тъпо/

И най-селско - изтъкване на кое колко струва и колко сме се охарчили, също коментари кой колко и какво е подарил.

# 282
Интересно ми е как разбираш колко е куверта, колко струва роклята на булката, колко са дали за фотограф и т.н. Не говорим за крайности Simple Smile
Ами... не е особено трудно. Кувертите си вървят от 30-40 лв. в квартални ресторанти със съвсем базово меню до 100 лв. нормална изисканост в по-шик местата.

Разбира се, има и много нагоре..... и това също личи особено в менюто. И мястото, и менюто при 150 лв. куверт се открояват. Като видиш  гъши дроб предястие и т-боун стек за основно и ти стават ясни някои неща. И като пее Васил Найденов....

Само за Васил Найденов трябва да видиш бройката на гостите и да разделиш 8 000 лв. на нея. И така...

Дадох пример с ВН, защото мой приятел го бе поканил на сватбата си и знам какъв бе хонорарът.

# 283
  • Пловдив
Еха, Янтре, то цвят, то чудо!
Много е забавно, аз живея в мултиетнически квартал и имам възможност да наблюдавам редовно.

# 284
За такава сватба ли говорите?

Това е началото, тъкмо разгряват Simple Smile В дъното се виждат масите за гостите Simple Smile

Точно! Не можеш да определиш коя е булката от всички гизданки!  Flutter  Joy

Общи условия

Активация на акаунт