Сватбени "селски" номера и пинизи

• 494 366
  • 3 154
  •   1
Отговори
# 1 320
Честно казано преди 50 г. да спазват традицията с наложеното кумуване - О.К. Но сега, или преди 20-30 г. - малко ми е странно. И не разбирам, защо някой въобще ги предлага тези работи. То и моята свекърва преди сватбата ни каза, че техните кумуве не се интересували и отказали, ама аз тогава въобще не я разбрах. Ние си имахме наши кумуве. Чак в тази тема разбирам, че имало по някои краища такава традиция с определен род на кумуве. При моите родители няма и съответно и аз не съм възпитана така. Но и мъжът ми не я е знаел, защото първо ние си избрахме кумувете и после съобщихме на родителите. И чак тогава свекърва ми каза тази реплика.
И аз да науча нещо ново! Grinning

# 1 321
Селски номер е, че един роднина ми се разсърди, че не съм го поканила на сватбата си. Неговото дете се жени 2 пъти преди мен и не ме е канил. Още се чудя  newsm78 аз да му се разсърдя ли или не?

# 1 322
  • град-държава
Селски номер е, че един роднина ми се разсърди, че не съм го поканила на сватбата си. Неговото дете се жени 2 пъти преди мен и не ме е канил. Още се чудя  newsm78 аз да му се разсърдя ли или не?
Ти пък, за един роднина ли си...Mr. Green
На мен са ми обидени два рода, така де как си позволих да не направя сватба с 200 човека. И аз съм им обидена, че ми се обадиха.  Laughing

# 1 323
Свръх селско-пловдивски пиниз - местна принцеса, която се омъжва за един от най-добрите приятели на съпруга ми - ни изпраща покана - SMS, която завършва със следното.... "моля запознайте се с гифт-листа, прикачен към мейла ви". В гореспоменатият лист присъстваха 2 групи подаръци - за единични гости и за двойки. от типа на №1,2,3......15......45: пасатор- марка - модел - най-евтин е в "еди-кой-си-магазин" - цена (цените за самостоятелните бяха в порядъка на 200-500лв., а за двойките - от 500, до -нагоре:) ).
Не отидохме. Предварително ги уведомихме. Седмица след сватбата имах интересно обаждане, тип - минискандал- що не сме отишли и на к'ва са прая - тя, видиш ли, значи, много добрье йе знайла,  чи  ний можем да си позволим да ий купийм прахосмукачка робот (irobot), щото гу ий видяла у дома и аз много съм го хвалила и тя да ме улесни го е била включила в листа, пък и ний сми били трима, така или иначе. Сега го иска за рождения си ден  #Crazy!

# 1 324
Свръх селско-пловдивски пиниз - местна принцеса, която се омъжва за един от най-добрите приятели на съпруга ми - ни изпраща покана - SMS, която завършва със следното.... "моля запознайте се с гифт-листа, прикачен към мейла ви". В гореспоменатият лист присъстваха 2 групи подаръци - за единични гости и за двойки. от типа на №1,2,3......15......45: пасатор- марка - модел - най-евтин е в "еди-кой-си-магазин" - цена (цените за самостоятелните бяха в порядъка на 200-500лв., а за двойките - от 500, до -нагоре:) ).
Не отидохме. Предварително ги уведомихме. Седмица след сватбата имах интересно обаждане, тип - минискандал- що не сме отишли и на к'ва са прая - тя, видиш ли, значи, много добрье йе знайла,  чи  ний можем да си позволим да ий купийм прахосмукачка робот (irobot), щото гу ий видяла у дома и аз много съм го хвалила и тя да ме улесни го е била включила в листа, пък и ний сми били трима, така или иначе. Сега го иска за рождения си ден  #Crazy!

hahaha hahaha кажи ми,че не мислиш да я зарадваш,моля те!   Joy

# 1 325
milalena, ако имаш на сърце да подаряваш irobot веднага те каня на гости в Малта. Тъй де, хем робота искам, хем гости от България обичам, не ѝ го давай на тази мекащата.  Crossing Arms

# 1 326
  • София

О, не, кажи ми, че няма да отидеш. Или още по-добре, отиди, ако те е поканила и ѝ подари нещо друго. Да видим какво ще направи.
Мисълта ми е, че много мразя такива изцепки. Дето се вика, може да купя по-скъп подарък, но няма да е точно този в знак на отговор към поведението ѝ.
П.С. Признавам си, че абсолютно идея нямам какво струва такова нещо, но има и друг аспект - не може с еднакъв аршин да се мерят подарък за сватба и за рожден ден

# 1 327
Радвам се да видя лентичката....сори а спама, ама не се сдържах  Hug

# 1 328
Тази тема е взела странен завой в последните няколко страници.

Иначе аз лично съм ставала свидетел на следните сватбени случки:
- Танц с печена кокошка с цигара в човката
- Хоро предвождано от булка, накичена с гердани от банкноти
- Булката се кълчи на някаква чалга, а стари баби със забрадки идват да ѝ затъкват банкноти в роклята.

Тези трите на една и съща сватба в Ямбол, като най-интересното е, че младоженците и компанията уж бяха рокери с модерни разбирания.  Crazy

Най-неприятно ми стана обаче на сватбата на приятелка, когато трябваше да се наредим за букета. Тогава още бях мома и бяхме общо 4 неженени дами на въпросната сватба. Наредихме се за заветното хвърляне, булката застана с гръб и метна букета. Самото хвърляне беше леко встрани, затова един кавалер от тълпата леко го отклони с ръка по време на полета, така че да не се налага кандидатките да търчим по него и да падне някъде в нашата скромна групичка. В крайна сметка китката се приземи в мен, но булката изпадна в нещо като мини истерия, че не било валидно хвърляне и ме накара да ѝ върна букета, за да го метне отново. Е, вторият път го хвана друго момиче. Аз не разбрах защо беше нужно всичко това, очевидно и останалите гости не схванаха идеята, защото после имаше коментари по въпроса. Най-важното е обаче, че макар и "неправомерно" хванат, букетът си свърши работата. Омъжих на същата дата година по-късно, за мъжа, с когото се събрах на въпросната сватба.  Heart Eyes

P.S. Редакция: на нашата сватба кумовете до последно не желаеха да потвърдят дали приемат поканата ни да бъдат такива, включително по едно време и телефоните не си вдигаха. След като в крайна сметка приеха, кумата ми каза около 150 пъти да не разчитам на нея за разни сватбени истории, защото не била по традициите и не обичала сватби. После на сватбата същата беше с бяла рокля, макар и не точно в булченски стил. Но това по-скоро го приемам не като селска постъпка, а като грешка персонално от моя страна, че в желанието да угодя на мъжа си точно тези хора да ни бъдат кумове приех неща, които принципно смятам за неприемливи. Така че в случая аз съм гъската, но какво да се прави - важното е, че беше весело, обичаме се и така Simple Smile

Последна редакция: пн, 15 дек 2014, 11:33 от Кафе с Канела

# 1 329
На една сватба, събрали сме се зад булката, букетът лети към нас. Протягаме ръце, в този момент един 'кавалер' се мята върху нас, разблъсква ни с лакти, скача и хваща букета, .. и радост ви казвам ..

# 1 330
  • Пловдив
На една сватба, събрали сме се зад булката, букетът лети към нас. Протягаме ръце, в този момент един 'кавалер' се мята върху нас, разблъсква ни с лакти, скача и хваща букета, .. и радост ви казвам ..

Сладур Simple Smile По принцип мъжете не признават, че бързат да се женят така публично, но... явно има изключения.

Не съм очаквала, че ще застана до анирам, но дами - аз също не работя. Доста прекалявате с изказванията си.

# 1 331
  • Berlin
Ама нали за мъжете уж има жартиер. Laughing Иначе и на мен ми грабнаха букета изпод носа на една сватба. Вече го виждах как ми пада в ръчичките и в последната секунда една мадама го грабна. После се оказа, че и 2те сме следващите за женене. Laughing

Янтра, друг е проблемът. Simple Smile

# 1 332
Моят букет го мятаха като волейболна топка. Падна върху жена, която не се беше наредила да го хваща, тя се изненада, но се зарадва, обаче в този момент приятелят ѝ го "изби" от ръдете и полетя към един мъж, който го препрати към трети играч, който го подаде към приятелката си. Всички участници в играта в последствие се ожениха и разведоха. То като се замисля от присъстващите на сватбата ни само ние останахме неразведени. Други по два пъти я свършиха тази работа. Laughing

# 1 333
Това ми напомня на интервю от вчера с Кобилкина/как всяка жена заслужавала богат мъж и това трябвало да и е самоцел и да искала от МЪЖЪТ да и купува коли, палта бижута, като го четка преди това,/на мен ми прозвуча като завоалирана проституция..../.......мен ми беше неудобно да я слушам, идея си нямам тя как ги бръщолеви тея глупости, че и вярват и жените........пак съм оф топик, ама ми е прясно още от вчера.

# 1 334
Кафе с канела,не е твоя грешката, а на кумата ти.Никой друг на сватба най-малко пък кума не е удачно да се облече в бяло-това си е цвета на булката и е проява на лош вкус.Кумата ти много добре го е знаела сигурна съм,просто се е направила на интересна.Ако на мен се случи такова нещо ще ми развали сватбата и много ще се обидя,за това и като избираш кума следва да й кажеш какви са ти идеите и тя да се съобрази.Но явно при вас не е бил такъв случая.А и поведението на кумовете ви е било като цяло несериозно,изглежда,че едва ли не насила са ви станали кумове.Историята с прахосмукачката робот ме изуми,как може да имате такива приятелки,че и да подължавате та дружите с тях.Въпросната дама е постъпила повече от селско и въобще не мога да разбера хората заради подаръците ли се женят,то така излиза,че чак и списъци,че и цени-ужас и безумие.

Общи условия

Активация на акаунт