Хранене на бебе само с изцеждане на кърма

• 49 620
  • 177
  •   1
Отговори
# 90
Пък нали докато се кърмят бебетата уж са здрави  newsm78 

Работата с кърмата е, че съдържа твоите антитела. Ако преболедуваш нещо, бебето няма да се зарази от същото, защото чрез кърмата ще му прехвърлиш антителата. Ако обаче то се разболее едновременно с теб (да кажем настинка), то кърмата няма да помогне, защото бебето вече е настинало и трябва да образува собствени антитела.

Това е една от причините да избера цеденето и дояждането с шише пред АМ - антителата в кърмата.

# 91
Честита нова 2015 г!  Да сте живи и здрави и много щастливи!

С голяма радост мога да съобщя, че приключих доброволно с цеденето! Дребния явно не се наяждаше, огладняваше през час, а вечер стана кошмарно. Дадох АМ и работата вече е съвсем друга. Изкарва по 3 часа, вечер се храни към 20,30-21,00 и спи до 7 часа. Започнах да цедя на по-големи интервали, като за 10 дни успях да намаля "млеконадоя". Цедях преди до 180 гр на 2,5-3 часа, сега - по 200 гр на 12 часа. То бива лактация, ама моето на нищо не мясаше. Вече мога да си позволя да изляза по всяко време, да сме навън неограничено време, а не за по час и да бързам, че цедене, хранене.... Стига му на дребсън пет и половина месеца

# 92
MaxiTan4e, благодаря, ще погледна сега! Благодаря!
 Ние от 2 дни се мъчим на всяко хранене да сме на гърда. Цял месец я тормозя да захапе и най-накрая успя да засуче!!! Въпреки зърната ми - тя успява да си оформи зърно:) Simple Smile Simple Smile
Взех вчера под наем везна и се оказа, че вече успява по малко да изсуче! По 20-30 мл. успя 3 пъти да изсуче от мен, а 2-3 пъти - нито капка! Но все пак е огромен успех... след кърмене се цедя, ама излиза по 10 мл от двете гърди прекосили. Продължаваме опитите и дано да помогне това за лактацията..

# 93
MaxiTan4e, благодаря, ще погледна сега! Благодаря!
 Ние от 2 дни се мъчим на всяко хранене да сме на гърда. Цял месец я тормозя да захапе и най-накрая успя да засуче!!! Въпреки зърната ми - тя успява да си оформи зърно:) Simple Smile Simple Smile
Взех вчера под наем везна и се оказа, че вече успява по малко да изсуче! По 20-30 мл. успя 3 пъти да изсуче от мен, а 2-3 пъти - нито капка! Но все пак е огромен успех... след кърмене се цедя, ама излиза по 10 мл от двете гърди прекосили. Продължаваме опитите и дано да помогне това за лактацията..
Със сигурност ще помогне за лактацията, пожелавам ти скоро да си суче безпроблемно и да спреш да цедиш Simple Smile. При мен като засука и веднага ми се увеличи много кърмата и досега, въпреки, че е на повече от годинка и не суче колкото тогава, яде и други храни, но си имам много кърма, даже днес протекох, явно повечко часове ми се събраха без сукане.
 Честита Нова година на всички  Simple Smile

# 94
  • Sofia
1905, много се измъчи ти, ама защо така рязко намали. Вървите към захранване, така че най-трудното мина. Запази тези два пъти поне.  Peace

Аладина, много се радвам за вас. Впечатлена съм от усилията ти. Поздравления newsm44

# 95
Благодаря ви! Дано всичко се нареди и при мен с количеството! не мога да повярвам, че успя да засуче малката... това е един добър, макар и закъснял, старт! Ще ви държа в течение, туко виж на някой му е полезен и моят споделен опит.
Да ви е честита новата година и да сте живи и здрави вие и семействата ви!

# 96
 Alladina, успех, мила!
desive78, рязко смених кърма с АМ, защото вече не вярвам в полезността на кърмата. То не че преди много съм била убедена, ама след като осъмнахме преди три седмици в спешното с ужасяващ ларингит, вече съм твърдо против да кърмя. Инхалации, инжекции, отоци в гърлото - айде АБ, ама нали изцяло кърмено бебе, дрън-дрън. Ти май ме беше предупредила, че не е баш така - ако не бъркам и вие пихте АБ. Е, значи не носи здраве, не нахранва колкото АМ, губи ми времето, детето е неспокойно... С АМ нещата са далеч по-различни.  От 4 дни захранвам много внимателно, така че стига мъки. Вече имам време да си обърна внимание на мен, на двете деца, домакинството вече влиза в релси.

Успех на всички кърмещи. Аз окончателно разбрах, че това вече не е за мен. То няма за кога де, трето дете не искам да имам  Grinning

# 97
  • Sofia
1905, много съжалявам,че сте попаднали в болница. Моето дете доста боледува, вече е с хронично заболяване, два пъти сме били в болница, на постоянно поддържащо лечение е, в момента пак е болен, но точно това ме е стимулирало да е на кърма максимално време. Представи си болно дете на кравешко мляко, няма как да му е по-добре. А ларингитите често се свързват с алергичен компонент, още по-неподходящо е чуждото мляко. Още пазя замразени 4-5 контейнера, когато е по-сериозно болен. В никакъв случай не те разубеждавам Naughty Ти си взела решението и си удовлетворена. Представям си колко по-добре се чувстваш.  Peace Само се опитвам да се спазаря поне едно ядене на кърма да му оставиш Mr. Green

# 98
  • Драгоман
Благодаря ви! Дано всичко се нареди и при мен с количеството! не мога да повярвам, че успя да засуче малката... това е един добър, макар и закъснял, старт! Ще ви държа в течение, туко виж на някой му е полезен и моят споделен опит.
Да ви е честита новата година и да сте живи и здрави вие и семействата ви!
  БРАВО!!!  smile3501 newsm44 welcome Продължавай напред все така и я слагай на гърдата все по-често!!! Ще стане, бъди настоятелна!!! Така гърдите ти ще произвеждат и пускат повече кърма ,отколкото с цеденето! Самата аз не можех да изцедя повече от 20 -30 мл. , а когато малката засука, то си личеше, че пие и без да й правя контролно кърмене. Просто се чуваше как преглъща и си спеше по 3-4 часа и си наддаваше над килограм за месец!!! Накрая се пристрасти и искаше да суче през 2 часа и не заспиваше, ако не е на гърдата!!! Поожелавам ти много постоянство и успех в кърменето!!!   bouquet   Praynig Peace

# 99
Аладина, много се радвам за вашия успех!  Hug Продължавай смело! Да ти кажа, че и аз много мерих преди и след кърмене. Уж не изяждаше детето повече от 60-90мл в най-добрия случай (а трябваше 120-130), но пък и трите месеца ми качва по 900гр. Гледай детето - ако е спокойно, значи всичко е наред. Слагай го често на гърда, ако трябва и през 1 час. И други майки с помпата не успяват нищо да изцедят, а детето си наддава добре. Иха как се радвам Simple Smile И моята бебка я научих чак на месец и половина, сега ми е много гот, чувствам се свободна - кърмя навсякъде, когато си поискам, когато тя поиска, не се притеснявам да пътувам с нея където и да е било Simple Smile

И честита нова година на всички! Да сте живи, здрави и мнооого засмени  Heart Eyes

# 100
Благодаря ви, милички мами! Браво и на вас, че сте се справили, това ме вдъхновява! Интересно е, че след кърмене пак има по малко мляко, цедя с помпата, но е малко. Странно как седи по 1 час на гърда (и на двете) и не изпива всичко... Simple Smile а да попитам всички - ок ли е да цедя по малко, да слагам помпата (с капаче) в хладилник, след 3 часа отново по малко и после пак в хладилник.. докато стане повече милилитри за да има смисъл да давам?

# 101
  • Sofia
Ок е. Можеш и да замразиш от няколко изцеждания.

# 102
  • Драгоман
Благодаря ви, милички мами! Браво и на вас, че сте се справили, това ме вдъхновява! Интересно е, че след кърмене пак има по малко мляко, цедя с помпата, но е малко. Странно как седи по 1 час на гърда (и на двете) и не изпива всичко... Simple Smile а да попитам всички - ок ли е да цедя по малко, да слагам помпата (с капаче) в хладилник, след 3 часа отново по малко и после пак в хладилник.. докато стане повече милилитри за да има смисъл да давам?

Ами гърдите произвеждат постоянно , затова винаги се изцежда по малко  Peace Можеш да съхраняваш в хладилник на най-горния рафт в дъното до 7 дни така четох някъде в сайта, но ми се струва много време! Познавам майки, които съхраняват по ден, два и след това дават или замръзяват!  Peace

# 103
  Ами гърдите произвеждат постоянно , затова винаги се изцежда по малко  Peace Можеш да съхраняваш в хладилник на най-горния рафт в дъното до 7 дни така четох някъде в сайта, но ми се струва много време! Познавам майки, които съхраняват по ден, два и след това дават или замръзяват!  Peace

Ок,вече не се притеснявам! Simple Smile мерси!

Друг въпрос - ползвали ли сте биберони на Авент? Кога минахте на 2те дупки (1+ се водят) - вече сме на месец и половина и сме с 0+ биберони, май все още са й ок... споделете ваш опит Simple Smile

# 104
  • Драгоман

Ок,вече не се притеснявам! Simple Smile мерси!

Друг въпрос - ползвали ли сте биберони на Авент? Кога минахте на 2те дупки (1+ се водят) - вече сме на месец и половина и сме с 0+ биберони, май все още са й ок... споделете ваш опит Simple Smile
  Не мога да ти помогна  Confused Ние ползвахме на ТомиТипи и те бяха през 3 месеца размерите.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт