Хранене на бебе само с изцеждане на кърма

• 49 635
  • 177
  •   1
Отговори
# 75
 Alladina, опит с чайчета нямам, категорично не давам. Вода и двамата ми сина са отказвали. Успех

desive78, права си, в началото често цедене, за стимулация. Аз се опитвам сега на три часа да цедя и успявам да не намаля количеството.

Denny_Iv, не мога да ти помогна със съвет, поради липса на опит до момента. Моят син се храни на 2 часа. Аз цедях до скоро на 2 часа, сега се опитвам на 3 часа и успявам да изцедя необходимото за деня. Но това е от съвсем скоро и не знам как ще е по-нататък. А вие, след като увеличихте интервала, увеличихте ли и грамажа? Моят син се опитва нещо на 2,5 - 3 часа да хапва от десетина дни някъде, но на хранене си изяжда толкова, колкото и ако се храни през два часа - 120 мл. Тоест, общото количество за деня намалява. Мисля, че е редно да разреди часовете и да увеличи грамажите за хранене, ама нещо не иска. Притеснявам се, че започва по-малко да яде...

# 76
  • Sofia
За бебе на 4 месеца 4 часа интервал и то на кърма е твърде голям. Обикновено такъв интервал се прави на твърда храна и то на по-голяма възраст. Според мен може да е временно. Аз не съм се цедила според неговото ядене, а съм гледала да събера кърмата за деня.От едно цедене беше абсурд да събера за едно хранене.  Аз се запасявах за ден напред и държах в хладилника. В този смисъл не бих намалила интервалите засега.

# 77
1905vv  С увеличаването на интервала увеличихме и количеството. Тъй като тя сама си редуцира храненията от 6 на 5 и според педи на 6 кратно хранене трябва да изяжда по около 150 мл, сега на хранене давам по 180 мл.- Количеството за деня остава същото. Понякога изяжда и по 200мл. (винаги слагам по повече в шишето), понякога 160-различно. Това обаче не ме притеснява, тъй като изчетох множество статии и съвети на ЛЛЛ за кърменето. И най-вече, фактът че кърменото бебе не може да преяде, то си знае кога да спре. Кърмата не е адаптирано мляко и се много по-бързо и лесно смилаема от АМ. А ти пробва ли с по-голям интервал от време. Преди да увелича и интервала и количеството от 150-160 мл на хранене ,Миа изяждаше едва по 120- 130 мл и то с голям зор. Друг е въпроса, че и с порастването започват да се разсейват и оглеждат наоколо и храненето продължава доста по-дълго и е доста по-трудно, поне при мен е така.

# 78
desive78 - държа да отбележа, че 4 часа е условен интервал- понякога са 3, 5 , друг път 4 часа , следя я, тя да ми покаже ако огладнее по-рано и давам. И аз прочетох това, но преди процедирах така - хранене в 9, 12,15, 18 , 20- 20.30 и 4 или 5 часа сутринта. Никога не е имала типичното нощно хранене. Започна, обаче в да пропуска храненето в 18 часа- успявах с триста зора да дам 30 мл. Затова преминах на този интервал и засега е добре, мисля, че и наддава добре ( по моя кантар). 

# 79
desive78 - мерси за съветите!

Днес педиатърката ми се накара, че не пия достатъчно вода - то си личало, много са ми меки гърдите...
Каза минимум 3 литра вода на ден Simple Smile А, и ми каза, че прекалявам с чая и затова детето се подува...
Макс 20 мл, а аз давам по 80/ден....

Само споделям мнение на педиатърката Simple Smile

# 80
  • Sofia
Е, чак три литра на ден трудно ще докараш. А и това няма нищо общо с твърдостта на гърдите, сигурно знаеш. Те стават меки, когато се регулира кърмата. Ако са твърди, значи има пропуск на цедене/кърмене.

# 81
Еми... пробвах всичко и пак едвам събирам 100мл за 24 часа! Просто не ще да се увеличи количеството, като почнах честото цедене едвам по 10 мл се събираше... някой имал ли е този проблем? Чак пък толкова малко?! Бебка е на 100мл на хранене вече, както се сещате близва мойте 15 мл за 1 мин и си изяжда АМ като пич! Пробвах да я тормозя на гърда, не ще и не може да засука и тва е! Просто не знам, яко се демотивирам с тези жалки грамажи:(

# 82
  • Sofia
Аладина, по колко пъти на ден се изцеждаш? Ако можеш сподели за часовете, в които го правиш? Бебето колко голямо стана?

# 83
  • Драгоман
Еми... пробвах всичко и пак едвам събирам 100мл за 24 часа! Просто не ще да се увеличи количеството, като почнах честото цедене едвам по 10 мл се събираше... някой имал ли е този проблем? Чак пък толкова малко?! Бебка е на 100мл на хранене вече, както се сещате близва мойте 15 мл за 1 мин и си изяжда АМ като пич! Пробвах да я тормозя на гърда, не ще и не може да засука и тва е! Просто не знам, яко се демотивирам с тези жалки грамажи:(

Някои жени просто не може да изцедят кърма! И при мен беше така! По 100 мл. на ден и то с болки от помпата. Добре , че детето започна да си суче, та дори се пристрасти!  Mr. Green

# 84
  • Драгоман
  Аз искам да попитам нещо за отбиването , въпреки че не е по темата. Ако някой има някакъв опит нека да сподели моля!  Praynig Та, преди 5 месеца почти отбих постепенно дъщеря ми и спряхме тотално кърменето без да пия лекарства за спиране на кърмата. Сега все още като пристисна зърното по-силно с пръсти потича някаква прозрачна течност като рядко мляко, нещо като коластра.
това нормално ли е и дали има някаква опасност за млечните жлези? Ще съм благодарна, ако някой сподели!  Simple Smile

# 85
Здравейте, момичета сега виждам темата. И аз ще се включа.
desive78 , в ето това изречение от историята ти, открих себе си, но ти ще кажеш за мен ли е ставало дума  Grinning
На третия месец една майка тук сподели,че детето й се върнало на гърда на 5 месеца.
Та така, моята Криси не искаше да засуква още от родилното се мъчехме, но зърната ми бяха твърде големи и не можеше да ги лапне. Като се прибрахме започнах да се цедя. Срещнах, както и други са писали, много опулени погледи, въпроси защо пък не кърмя, а цедя и ми писна да обяснявам, как тя не иска да суче, за моя радост за около 2 седмици постигнах желаното количество, та започнах и да запасявам хладилник и камера, успях да счупя една помпа на Бертони и купих на Авент, все ръчни, но за мен не беше проблем. Цедях по 7-8 пъти на ден, докато един ден не се събудих, Криси беше на 4,5 месеца, и започнах да цедя, кърмата ми беше рязко намаляла, за 2 дни почти всички запаси свършиха и от 300 мл, започнах да цедя по 20 мл, това стана от стрес и опит за диета, за който много съжалих, изпаднах в паника, чудех се какво да правя, да купувам ли АМ, но не купих, прибрах се, оставаше ми само едно шише с кърма и тогава на следващото хранене я сложих на гърдата, да вмъкна, че и преди съм пробвала многократно, но беше започнала да засуква по няколко минути и до там и си искаше шишето, но този път засука и сука 20 мин, издържа 3 часа до следващото хранене и така започна нашето успешно кърмене. Цедих още половин месец след кърмене от страх да не стане нещо и спрях. Вече е на 13 месеца и се кърмим успешно, престрастено кърмаче си е, иска си е денем и нощем, а кърмата ми е мнооого, даже тека от време на време. Пожелавам успех на всички в цедене, кърмене, каквото, такова. Евала на всички дълго цедили, голяма хамалогия е наистина и трябва да се поздравят за търпението  Hug

# 86
Аладина, по колко пъти на ден се изцеждаш? Ако можеш сподели за часовете, в които го правиш? Бебето колко голямо стана?

Беболанка чукна един месец на Коледа. Иначе цедях през 2-3 часа, по 10-15 мл най-много на цедене... Сега я мъча на гърда, независимо, че нямам зърна. Захапва понякога и засмуква, но явно кърма не тръгва, защото заспива или прази сукателни движения, характерни за сукане на залъгалка. Май си мисли, че е биба Simple Smile Защото не пуска нищо... и така, сега понякога мъча да захапе и засука, стискайте палци.
Е, продължавам да цедя - докато има ще давам!

# 87
  • Sofia
Кадровачката, не си ти, майката ми е непозната, беше в тема за средства за увеличаване на кърмата. Чудесно,че сподели твоята история, много е стимулираща. Сигурна съм, че много майки ще се опитат да направят всичко възможно, след като те прочетат Peace
Аладина,не се предавай, 10-15 мл наистина е малко за този интервал от време Sad Стискам ти палци Peace

# 88
desive78 , мерси Simple Smile, а си помислих, че съм аз, понеже май бях писала в някаква такава тема, пък и в ноемврийките съм споменавала  Embarassed Embarassed, дано наистина да помогнем, макар и малко да се вдъхне кураж да не се отказват от кърменето майчетата Simple Smile

# 89
Да споделя и аз моите опит и мнение. Цедя се откакто се е родил, защото кърменето не се получава съвсем - заспива на гърдата и не се засища, та си дояждаме с шише. Вече 2 месеца се цедя през 4 часа. Винаги държа 2-3 бутилки в хладилника за таткото, ако случайно ме няма вкъщи, останалото замразявам. В началото много се тормозех с цеденето, но бях решена да го храня с кърма, докато имам. Вече не ми пречи. За мен е много важно детето ми да се храни с кърма, а не с АМ. Цедя към 100-тина мл за 30 мин общо от двете гърди на всеки 4 часа. Мисля, че е добре.

Купих си в началото Medela Freestyle и съм много доволна. Двуфазна и с батерии - не съм зависима от контакта, а мога да я нося и да се цедя навсякъде. Скъпа, ама си заслужава парите. Пробвах ръчна, но не - капва ми ръката. Разликата между Медела и Авент е, че на Медела пластмасовите ''чашки'' за гърдите са в различни размери, така че можеш да си нацелиш точния размер за твоите гърди, а на Авент е само един размер.

Цеденето не е страшно изобщо.

Аладина, Медела имат едни ''накрайници'' за гърдите, които оформят зърна и решават проблема с липсващите или вдлъбнати зърна. http://www.chemistwarehouse.com.au/images/productimages/60497/or … 11+9%3A17%3A30+PM

Последна редакция: чт, 01 яну 2015, 06:11 от MaxiTan4e

Общи условия

Активация на акаунт