Боледуване на децата ни – тема 17

• 41 574
  • 747
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Може, тества наличие на антитела. Детето може да е яло, да е пило, всичко.

# 136
На моя приятелка,детето направи 5ангини за 3мес.Казаха проблемна 3та сливица.3мес.Ериус,курс с Бронховаксом и ако не се свие щели да я вадят.

# 137
На моя приятелка,детето направи 5ангини за 3мес.Казаха проблемна 3та сливица.3мес.Ериус,курс с Бронховаксом и ако не се свие щели да я вадят.

Ами няма 3-та сливица  newsm78 И той в момента е на курс с Бронховаксом ... пил го е вече два месеца и сега на 2-ри трябваше да започне и последния курс, но ще го отложа естествено.

Може, тества наличие на антитела. Детето може да е яло, да е пило, всичко.

Мерси  Hug

# 138
  • в огледалото на живота
Не че искам да ти внушавам още притеснения, но все пак имай едно на ум, че не винаги чистата посявка означава чист секрет, за съжаление. Понякога просто няма растеж - дали защото не е взет правилно секретът, дали защото лабораторните тестове не са отчели правилно. Затова най-вярна е преценката на специалиста. Ако нямаш доверие на един УНГ, консултирай се с друг. Изследванията винаги се интерпретират в светлината на общото сътояние при прегледа.
Склонна съм и аз да се съглася с това твърдение...

И какво означава алергичен секрет?!
Как го отчете като такъв?Само визуално?Без проба?
Лично за мен не е правилния отговор,но ти си преценяваш сама.

# 139
А някой да има мнение за този препарат  http://apteka.framar.bg/30000338/%D0%B0%D0%BD%D0%B3%D0%B8%D0%BD- … B0%D0%B1%D0%BB-50 ... попаднах на него в тази статия  http://metsababa.net/forum/viewtopic.php?f=18&t=634

# 140
А някой да има мнение за този препарат  http://apteka.framar.bg/30000338/%D0%B0%D0%BD%D0%B3%D0%B8%D0%BD- … B0%D0%B1%D0%BB-50 ... попаднах на него в тази статия  http://metsababa.net/forum/viewtopic.php?f=18&t=634

Пил го едаже и с Тонзилотрен заедно съм го давала. Не съм видяла особен ефект.

# 141
Не че искам да ти внушавам още притеснения, но все пак имай едно на ум, че не винаги чистата посявка означава чист секрет, за съжаление. Понякога просто няма растеж - дали защото не е взет правилно секретът, дали защото лабораторните тестове не са отчели правилно. Затова най-вярна е преценката на специалиста. Ако нямаш доверие на един УНГ, консултирай се с друг. Изследванията винаги се интерпретират в светлината на общото сътояние при прегледа.
Склонна съм и аз да се съглася с това твърдение...

И какво означава алергичен секрет?!
Как го отчете като такъв?Само визуално?Без проба?
Лично за мен не е правилния отговор,но ти си преценяваш сама.

Mъжа ми откакто го познавам има такъв алергичен секрет. При него е от неправилно третиране в детството или така той го обяснява.
Ако помещението къде спи е по-влажно носа му започва да тече като лейка. Ако е топло в помещението носа му се запушва.
Нищо страшно  - и НЕ се лекува.

# 142
Ми моята приятелка точно с Тонзилотрен пресече последната ангина и не стигнаха до АБ.Сега го дава профилактично.Явно при някой действа.

# 143
  • в огледалото на живота
Ми моята приятелка точно с Тонзилотрен пресече последната ангина и не стигнаха до АБ.Сега го дава профилактично.Явно при някой действа.
В поста си Кими обясняваше,че не е видяла ефект от ангин-хил  Peace

# 144
  • София
Ами няма 3-та сливица  newsm78 И той в момента е на курс с Бронховаксом ... пил го е вече два месеца и сега на 2-ри трябваше да започне и последния курс, но ще го отложа естествено.
По-добре не го отлагай, защото е много малка вероятността да има отношение към сегашното състояние на детето. Неслучайно дозите са три и се прилагат по схема - ако го отложиш или пропуснеш, ще намалиш действието му. Питай първо лекар какво да правиш. Мен ме накараха да го давам точно докато детето беше болно веднъж.

Бронховаксомът по принцип се изписва при чести инфекции на горните дихателни пътища - бронхити, бронхеолити, и пневмонии. Каквото заболавяне не е ангината. Честите ангини се причиняват от други бактерии. Мисля, че има препарат, пак на принципа на ваксината, като Бронховаксом, но който е насочен към инфекции на сливиците - не помня името, нещо като Фариностим, примерно. Може пък той да е по-подходящ за детето, щом прави проблеми със сливиците  newsm78  Питай УНГ.

# 145

Тонзилотрен давам вече цяла седмица, явно при нас хомеопатията не действа  Tired
Преди това пак съм давала. А да питам и още нещо  Blush Често срещам и тази калиева тинктура. Тя как се дава и колко често може да се дава?

Ами няма 3-та сливица  newsm78 И той в момента е на курс с Бронховаксом ... пил го е вече два месеца и сега на 2-ри трябваше да започне и последния курс, но ще го отложа естествено.
По-добре не го отлагай, защото е много малка вероятността да има отношение към сегашното състояние на детето. Неслучайно дозите са три и се прилагат по схема - ако го отложиш или пропуснеш, ще намалиш действието му. Питай първо лекар какво да правиш. Мен ме накараха да го давам точно докато детето беше болно веднъж.

Ами понеже предния месец пак се разболя преди приема, ЛЛ каза да изчакам да мине лечението с АБ, затова си мислех и сега да направя така. В сряда като посетим УНГ ще питам отново какво да правим. Иначе си права за Бронховаксона, но какво да правя вече не знам, това изписват и това правя защото вече съм на прага на отчаянието ... В една статия прочетох това.
Цитат
Ангините често се причиняват от стрептококи, а бета хемолитичният стрептокок от група Б може да причини сериозни усложнения. Той е главният виновник за ревматизъм, а специалистите казват, че „ревматизмът лиже ставите, но хапе сърцето”, т.е. неовладяната ангина може да е пряка причина за сърдечен порок, ендокардит, миокардит, гломерулонефрит и т.н.
което пък ме води наистина на мисълта да направя АСТ теста!
Той предния месец беше със стрептококи в носа и уж се излекува, но явно не е.
Наистина ще изчакам в сряда секретите да излязат и ще мислим как да процедираме!

# 146
момичета, не разбрах препоръката за аст теста, моля някой да ми разясни.
детенцето прави гнойни ангини, явно стрептококовата инфекция (за която е аст теста) е в гърлото, защо е необходимо и другото изследване? доколкото са ми обяснявали лекарите, има смисъл да се прави ако детето еизкарало инфекция от стрептокок пиогенис (причинител и на скарлатина), който е причинител и на ревматизъм, за да се проследи дали след активното боледуване има и късно усложнение.

# 147
  • Русе, България
Благодаря за последните мнения за Бронховаксом. Преди (вече доста) страници бях писала тук с въпрос за него, но никой не се отзова.
Моето момче също го приема по схема: 10 дни Бронховаксом - 10 дни Имунокол - 10 дни почивка, в продължение на три месеца. Сега тъкмо започва първата почивка. Тази схема я предписа ЛЛ след изолирани стрептококи пнеумонае. Заради бързо развило се заболяване в рамките на първите десет дни обаче пи и антибиотик - Панцеф.

И в тази връзка искам да разбера, дали сте имали подобно преживяване. Откакто започна приема на Имунокол (във вариант с пробиотик), малкият доста често посещава тоалетната. От петък вечерта обаче има чести повици и да уринира. Някой път през по-малко от 20 минути. Естествено, след едно голямо изпишване излизат вече само капчици. Не се оплаква от болка, не казва да има парене, просто усеща нужда и се тревожи, че ако не отиде, ще се подмокри. Нощем също става поне четири пъти. Тази сутрин пуснахме урина, но резултатът е чист, не се открива нищо необичайно.
Дали има връзка между Имунокола и честото пишкане? Сега тъкмо свършват десетте дни от схемата и почва почивката.

Знам, че червената боровинка помага при уринарни инфекции, мога да му правя и чай от лайка.

# 148
Pyjamka ,за имунокол съвет не мога да дам,но и ние сме правили до момента два курса от по 3 месеца с Бронховаксом  Peace

# 149
  • в огледалото на живота

А да питам и още нещо  Blush Често срещам и тази калиева тинктура. Тя как се дава и колко често може да се дава?
Имаш в предвид клеева тинктура сигурно... Simple Smile

http://bilki.bg/propolis-kleeva-tinktura-30-25ml.html

Общи условия

Активация на акаунт