Боледуване на децата ни – тема 17

• 41 596
  • 747
  •   1
Отговори
# 150
  • около Варна
момичета, не разбрах препоръката за аст теста, моля някой да ми разясни.
детенцето прави гнойни ангини, явно стрептококовата инфекция (за която е аст теста) е в гърлото, защо е необходимо и другото изследване? доколкото са ми обяснявали лекарите, има смисъл да се прави ако детето еизкарало инфекция от стрептокок пиогенис (причинител и на скарлатина), който е причинител и на ревматизъм, за да се проследи дали след активното боледуване има и късно усложнение.
На нас също ни препоръчаха да пуснем АСТ след поредица ангини. Стрептококовите инфекции могат да нанесат поражения на сърцето и на костите, педиатърката ми обясни, че ако е завишен титъра се поставят някакви инжекции. Слава Богу нашето беше в норма. Не е излишно да се пусне, аз си го плащах, 10-на лв. ако не се лъжа струва.

# 151
момичета, не разбрах препоръката за аст теста, моля някой да ми разясни.
детенцето прави гнойни ангини, явно стрептококовата инфекция (за която е аст теста) е в гърлото, защо е необходимо и другото изследване? доколкото са ми обяснявали лекарите, има смисъл да се прави ако детето еизкарало инфекция от стрептокок пиогенис (причинител и на скарлатина), който е причинител и на ревматизъм, за да се проследи дали след активното боледуване има и късно усложнение.

Аз какво знам за този аст тест-че той показва не наличието на бактерията в организма, а нещо, което бета хемолитичния стрептокок отделя в тялото, не е много професионално обяснението, но аз така го знам.

Дано си ме разбрала...този стрептокок отделя нещо специфично в организма, което се улавя именно от този тест..

миналата година в яслата малкия често боледуваше от гърло-ангина, веднъж беше гнойна, и тогава се поинтересувах и питах педка, търсих инфо и в нета...

# 152
  • Пловдив
F.A.T.E, аз много често давам клеева тинктура, в момента също давам на малкия по 20 капки сутрин и 20 капки вечер, разтворени в малко вода./ Той е на 6 год./Също правя капки за нос с клеева тинктура и физиологичен разтвор.Не мога да кажа, че прави чудеса, но определено помага за по-бързото закрепване на детето поне при нас.Доволна съм.

# 153
  • Пловдив
F.a.t.e. детето ти е малко за снимка на синусите. Те се оформяли/ образувяли в по-голяма възраст.

Моето дете го тормозя с компрес с извяра при зачервено гърло. Помага и при налепи, до колкото знам, но и за това е малък. Ако ти позволи действай.

Клеевата тинктура е чудесен избор за имуностимулант, но на този етап не можеш да очаквяш чудеса от нея. Аз също правя капки за нос с нея.

Най-добре е детето да не се връща в яслата скоро, трябва булквално да заживее под похлупак докато не се исчисти организмът му от изпитите АБ.

# 154
За децата е ясно - Бронховаксони, Респивакси и др. такива,но ми е любопитно вие възрастните или някой от обкръжението ви ваксинирате ли се ? Аз се чудя дали да се или да не се. Ясно ми е че не е хубаво това, но и не ми се иска да рискувам като тази зима все да ме хваща от детето и да кашльотя и аз. Даже до храчки с кръв бях стигнала.

Относно клеевата тинктура аз давам такава купена от аптеката, която си ухае на чист спирт. Примерно в един пръст вода слагам 3 капки/ чувала съм, че на колкото годни е детето толкова капки/. На себеси слагам от нея в носа. По точно мажа си носа с напоен тампон за уши с клеева тинктура. Нещо хич не ми идва люта.

# 155
Да се оплача, малкият утре трябва да е на рентген със съмнение за пневмония. Кашлицата която започна  в събота се засили, вчера беше с температура 37,3-37,6, днес еднократно измерих 38,3, пт вчера пие Клацид. Днес педиатърът в близкия град каза че чувал нещо долу вдясно и ни изпраща за снимка и ПКК Cry

# 156
Cecile. дано всичко е ок при вас. Искрено се надявам. Оф, като чуя самата дума пневмония  и ме втриса. А още даже не е захладняло баш както си трябва.  Баш  зимата / ако има такава изобщо/ неми се мисли какво ще правим.

# 157
Cecile. дано всичко е ок при вас. Искрено се надявам. Оф, като чуя самата дума пневмония  и ме втриса. А още даже не е захладняло баш както си трябва.  Баш  зимата / ако има такава изобщо/ неми се мисли какво ще правим.
Благодаря ти за милите думи, направо се побърквам от притеснение ... малкият както спи и се разпъшква и като го сложа да поседне се разкашля все едно до този момент се е нагълтал със секрети, така няколко пъти откакто е заспал ...

# 158
Благодаря ти за милите думи, направо се побърквам от притеснение ... малкият както спи и се разпъшква и като го сложа да поседне се разкашля все едно до този момент се е нагълтал със секрети, така няколко пъти откакто е заспал ...

Hug Hug newsm17 newsm17

# 159
  • София
Сесил, клацидът е страхотен при пневмонии, дори да е това, не се притеснявай, ще го пресече, действаш, не си оставила нещата така. Хубаво е, че ще правите снимка, това е най-сигурният начин. Понякога пневмониите не се чуват, друг път далеч по-малко възпаление звучи страшно на слушалка.
Стискам палци да не е нещо сериозно и бързо да отшуми!
Пиши непременно какво става утре!

# 160
  • Варна
Как го отчете като такъв?Само визуално?Без проба?
Лично за мен не е правилния отговор,но ти си преценяваш сама.

Как да съм сигурна какъв е, какъв тест да направя? Явно не е правилният отговор, но аз не съм лекар! Не знам какво да направя! Тази нощ направи страшен пристъп, час и половина не можа да мигне от кашлица, отчаяна съм тотално, а ММ свива рамене! КАкво да направя, дайте съвет, не съм се сблъсквала с това, сега за доктор ли да се изуча, мамка му!

# 161
Месечинке и за доктор трябва да учим.. Моят педи каза, че нищо му няма на детето при положение че от носа течаха зелени сополи.

# 162
Cecile, дано всичко е наред и да ви остане само притеснението  Hug пиши как сте. дори и да е пневмония, ще сте я хванали навреме, ще се оправи детенцето.
момичета, благодаря за разяснението за аст-теста. аз днес наминах през педи, че ни е до градината, и между другото я попитах. пуска се при съмнение за остатъчна инфекция в организма, най-често след гнойна ангина и скарлатина, когато причинителят е стрептокок пиогенис (не пневмокок). трябва да се пусне когато детето няма изявени симптоми, не по-рано от един месец след спиране на аб. най-често се засягали ставите (ревматизъм), затова при завишени стойности първо давали направление за детски ревматолог, а ако се изключи проблем там детето се изпраща на детски кардиолог и пулмолог.

# 163
  • Once there was a Hushpuppy...
На бьрзо,се сьм от тел.
Промивайте носовете по 100 пьти на деен. Само така ще облекчите кашлицата. Теглете с помпичка секрет те, давайте повече чай с малко содичка. Сварете чай от мащерка и давайте да пие на детето. Тонзилотрени и Ангин хил да сммучат.

# 164
  • Пловдив
Cecile, стискам палци!

Момичета, за кашлица през нощта миналата година в тази тема коментирахме (дано не бъркам) един бабин метод за успокояване със семена от люта чушка.

Общи условия

Активация на акаунт