Боледуване на децата ни – тема 17

• 41 003
  • 747
  •   1
Отговори
# 675
Ми не ми изписва нищо за инхалация.Мъжа ми беше с малката на лекар.Изписала Ериус,Монтелукаст??????(подтиска брутално кашлицата,но при наличие на секрет става бронхит без кашлица),Синекод,хем 10000000000пъти съм казвала,че синекодът не и понася.На своя глава давам стоптусин и Ериус ще почна.Аз имал ксизал,но не помня кога е отворен и не знам действа ли...За тоя хомеовокс се каня да ви питам от няколко дни.Значи гласът и пада само та моменти,кашлицата лаеща,дали ще има ефект?
Мисля да давам Ериус,стоптусин и чай.Инхалация да правя ли?За носа нищо не е изписала ,при все че мъжът ми и казал,е всичко почна със зелени сополи.От вчера започнах едни АБ капки дето имах,сополът се поизбисри,но все си е пълен носа.

Уми при нас само зелен сопол който изглеждаше овладян  с гентазон за 10 дни, и имаше само подкашляне от секрети сутрин (давах по малко мукоплант), което сякаш изчезна заедно с подкашлянето от тях, след като спряхме гентазона стана пак обилен, бял но плътен, продължихме с 2-3 дни макситрол, но започна все повече закашляне, което изглеждаше като задавяне от секрет, и на моменти сухо (например като влязохме пътувайки в един т-маркеt се скъса да кашля сухо, явно въздухът там не му понесе), на следващият ден кашляше повече, вдигна и продължи да поддържа субфербрилна температура и кашляше  все едно гълта обилни секрети, през нощта спа зле, на пресекулки сядаше и ужасно се закашляше, но не сухо, по-скоро имах чувството че се дави от секретите и ги откашля, вдигна 38 градуса. Заради субфебрилната темепратура и подкашлянето от много преди това още през деня започнахме Клацид по предписание по телефона понеже беше неделя. На третия ден от началото на тази кашлица отидохме на лекар, който се усъмни за пневмония. За щастие след приема на клацид комбиниран с флавамед нещата започнаха да се подобряват.
Според мен много трябва да се внимава със сиропите за подтискане на кашлицата, те са подходящи за суха непродуктивна кашлица на ниво фаринкс и ларинкс. Но много често една такава кашлица е само преходна при слизане на инфекцията надолу и се задържа един два дни и след това може да стане влажна и отхрачваща. Синекодът може да замаскира тази промяна и наистина да доведе до натруване на секрети. Ако сте имали/имате зелена хрема, може скоро да има нужда от откашляне а не подтискане на кашлицата.
Хомеовоксът на мен лично много ми помогна при дарзнене и сърбеж в гърлото, иначе пише че е за ларингит.

Последна редакция: пн, 20 окт 2014, 22:17 от Анонимен

# 676
Габи не правеше чести бронхити,преди да почнат да я тъпчат с всевъзможни глупости.За 2месеца монтелукаста трябваше да подейства.Проблемът идваше от третата сливица,която се сви и сега пак е голяма,усещам я.Купих Хомеовокс,ще пробвам и него.Ще направя и инхалация,няма да прекалявам.Дано овладея положението.Благодаря за съветите.
П.п.Тук всеки лекува на парче,гледа си неговото.Монтелукаст го изписа имуноложката.

# 677
Габи не правеше чести бронхити,преди да почнат да я тъпчат с всевъзможни глупости.За 2месеца монтелукаста трябваше да подейства.Проблемът идваше от третата сливица,която се сви и сега пак е голяма,усещам я.Купих Хомеовокс,ще пробвам и него.Ще направя и инхалация,няма да прекалявам.Дано овладея положението.Благодаря за съветите.
П.п.Тук всеки лекува на парче,гледа си неговото.Монтелукаст го изписа имуноложката.
Защо не опитате да махнете третата сливица? Има ли навършени 3 години? А то става омагьосан кръг и при нас беше така, бронхит - аб- бронхит - аб= астма

# 678
  • Once there was a Hushpuppy...
Момичета, добро утро  Hug
Недейте да си мислите, че бронхита и 3тата сливица са невероятно много свързани, особено пък да смятате, че щом се извади тя ще спрат бронхитите.
Това е съвсем погрешно.
Разберете 3тата сливица е там и се подува, защото така функционира. Това е нейното предназначение. Ваденето не решава проблеми, боледуванията продължават, при едни по-малко, при други дори повече. Само, че пътя за слизане надолу на инфекцията се съкращава, защото я няма бариерата 3та сливица.
Аз съм за вадене след мнение на повече от 2-3 УНГ специалисти и след опит за лечение поне.
Казвам ви от опит, че тя се свива при лечение и се  подува при боледуване отново.
Важното е това подуване да е контролирано.
Вие, казвам го общо за всички майки, при които има дете с доказана 3та сливица трябва да знаете следното и ще сте спокойни:
1.да чистите носа по много пъти, чрез промивки.
2.да отпушвате носа при нужда само!!!
3.да сте сигурни, че не се задържа секрет зад 3тата сливица, като след промивка ги карате да дишат, за да прецените дали има останал секрет да се движи в носа.
4.да давате противоалергичен препарат по лекарско предписание винаги, когато детето има вирусна инфекция.
5.инхалации с физ. разтвор също помагат в борбата за намаляване на 3тата сливица.

6.друго поддържащо лечение назначено от УНГ специалист /на пример: Фликсоназе капки или други, които не бива в никакъв случай да се дават на своя глава или по препоръка от форум/

Ако, някоя от вас се сеща може да ме допълни. Ще се радвам Hug

Последна редакция: вт, 21 окт 2014, 09:26 от Hushpuppy

# 679
Хъшпъпи,отново полезна информация,ако нямаш против ще я копирам за следващата тема,към другата информация от теб   bouquet

# 680
Лисе Hug, да можеш, сега ще ти пиша Peace

# 681
Пъпи, по принцип съм съгласна с теб, но пък имам жив пример пред себе си - на майка ми са й извадени сливиците (всички по нейните думи  Rolling Eyes) като е била малка. До тогава се е скъсвала от бронхити и пневмонии, от тогава - нищо подобно. Така, че може би зависи от конкретната ситуация. Ти си много навътре в информацията за трета сливица и лечението й, следваш препоръките и явно усърдно работиш в посока да се оправи детето и без премахване. Което не мога да кажа за други родители - мерки се вземат инцидентно, само при разболяване, иначе, цитирам "нищо му няма на детето"  ooooh! Това последното - реакцията на ЛЛ на племеника ми, който е с ужасна, ужасна сливица, и почти постоянно откашляне, постоянно хъркане... Да казвам ли, че никакви мерки не се предприемат - чакали "да го израсте"  Confused

# 682
Да, Рали, ти ме разбираш Peace
Аз, точно го казвам, за да си дадат сметка повече родители как да процедират в борбата с намаляването й. А, не с прибързано вадене.
Иначе аз също мисля, че трябва да се вади 3та сливица, когато е застрашен слуха на пример или въобще задържа гноен секрет или там по лекарско мнение.
Не бих лекувала, ако не виждах подобрение.
Но, да не се прави нищо/както казваш при твоя племенник/ и после да се оплакваш, че 3тат сливица му е виновна пак не си е работа.
Иначе и аз имам близък пример, свекърва със всички извадени и боледува рядко. И баща ми с извадени, той пък си боледува, дори сега вече, като по-възрастен прави и чести бронхити.

# 683
Хъшпъпи  Hug

Рали,и на мен ми е вадена третата сливица като бях на 9-10 години в София при д-р Огнян Попов,а другите две са ми намалени много.Разредих боледуванията,но често сега прихващам от малката,даже последно до бронхит стигнах.

Като ходихме до Каспела докторът там каза,че има деца,които още като ги чуе как дишат,изрази се -"устата им е като шаран" и казва,че тогава е за вадене сливицата -третата.

# 684
Лисе - при Огнян Попов младия в ИСУЛ ли?

# 685
Ние бронхити си правехме и преди и след ваденето пак си правим,разликата сега е,че наистина инфекцията слиза много бързо в дроба,за часове буквално,докато тече нослето напред,след 4-5 часа вече тече отзад,правиме заден ринит и от там вече бронхита,много тъпа ситуация се получава,но вече имам опит!Сливицата я лекувахме дълго време,безуспешно естественно,извадихме я,цялат с гной отвътре,сега на моменти пак трупа храчки баш там,получава се нещо като рецидив,но от Ериуса и Вит С,чат-пат и Коларгол,успявам да я изчистя!

# 686
Лисе - при Огнян Попов младия в ИСУЛ ли?
Възрастен беше тогава,пък за мястото -София, ул. Константин Иречек No.27

# 687
Ние бронхити си правехме и преди и след ваденето пак си правим,разликата сега е,че наистина инфекцията слиза много бързо в дроба,за часове буквално,докато тече нослето напред,след 4-5 часа вече тече отзад,правиме заден ринит и от там вече бронхита,много тъпа ситуация се получава,но вече имам опит!Сливицата я лекувахме дълго време,безуспешно естественно,извадихме я,цялат с гной отвътре,сега на моменти пак трупа храчки баш там,получава се нещо като рецидив,но от Ериуса и Вит С,чат-пат и Коларгол,успявам да я изчистя!

В този пост се съдържа всичко важно, което аз се опитвам да обясня с едни или други постове.
Ето за това е важно майката да прецени до колко ситуацията може да бъде овладяна и да се доверява на лекарите си.

Лисе, да знам аз че имало и един възрастен Peace

Но, аз водя от време на време сина ми при Огнян Попов - младия в ИСУЛ /това, само да кажа е опериращ УНГ лекар, който предпочита да вади - това работи Wink/ и той е против вадене при сина ми. А, сетих се и за Д-р Кирова и тя е оперираща УНГ и тя беше против вадене при нас Peace
Защото аз го водя при различни УНГ, и при такива, които не оперират/още 3ма различни в ИСУЛ/ и те съответно са ЗА лечението й.

# 688
Лилия Златна , Хъшпъпи и на мен така ми обясни докторът от Каспела.

Хъшпъпи не го знам този  Peace

То мен като дете къде ли не ме водиха ,направо свят ми се виеше като ме взимаха в София  Crazy

# 689
Слава богу,в такива ситуации,УНГ-то ни е трепач,мога да и звъня когато си поискам-буквално,винаги ми дава напътствия и тн,е то аз вече си знам всичко де,но като не съм сигурна 100% за нещо,прибягвам до жокер! Joy Вчера ме извикаха от ДГ,за да ми връчат тетрадките да се занимаваме вкъщи,вече съм една идея по-спокойна,че материала не го изпускаме! Hug

Общи условия

Активация на акаунт