Боледуване на децата ни – тема 17

• 41 509
  • 747
  •   1
Отговори
# 660
Да, Вентолинът (салбутамол) отваря бронхите и другите дихателни пътища, като отпуска мускулите. Т.е. има действие вече след като е налице спазъм.
Пулмикорт (будезонид) е кортикостероид и се използва и за продължително лечение на астма, като се инхалира всеки ден. По-скоро работи в посока да подпомогне организма да не прави реакция при среща с алерген.
А капките с адреналин и алергозан не са пловдивски патент, май навсякъде ги изписват  Grinning

# 661
Благодаря, Раличка, аз нямах време тогава да разпитам.

Сега съм казала на ЛЛ, че смятам да водя дъщеря ми на алерголог, а тя ме "предупреждава",  че  отида ли, ще я диспансеризира от раз. ... Вярно е, че както каза един  мой познат педиатър с голям опит, всеки специалист тегли чергата към себе си, но пък ако има защо

В тази връзка, някой има ли  отзиви  за д-р Любка Иванова /София/? /в темата за деца с астма прочетох няколко/

И още нещо - на някое дете бил ли му е изписван ксизал или подобно за продължителна употреба /над три месеца/

# 662
На моето момиче - Ериус за по-продължителна употреба, доволна съм. Хъшпъпи, до колкото зная - също е доволна от действието му.
За диспансеризацията - май повечето избягват да диспансеризират, че си е играчка -на диспансеризирания му се полагат 4 (дано не бъркам) прегледа/годишно, за които не се изискват направления. Ако има проблем и детето има нужда от по-често следене, е добървариант. Нашата пулмуложка така и не диспансеризира Кристина, не знам защо, така, че всеки път сме си с направление. Иначе друга разлика не виждам да има  Rolling Eyes

# 663
Момичета,кое беше заялението,което се купува за смяна на ЛЛ ?

# 664

То си го има в медицинските книжарници. Казваш засмяна на ЛЛ-то и те ти дават. Поне при мен беше така.

# 665

То си го има в медицинските книжарници. Казваш засмяна на ЛЛ-то и те ти дават. Поне при мен беше така.
Благодаря   bouquet

# 666

А капките с адреналин и алергозан не са пловдивски патент, май навсякъде ги изписват  Grinning
Нашите ги изписа пулмолог в София.
Пускам и тук, освен в темата с астмата инхалатора, който ползваме http://eruditabg.com/?pid=17&NewsID=15. За сега нямам забележки.

Добавям за Ериуса, пихме го почти два месеца, преди да му открият астмата. Спряхме го, за да направим кръвния тест за алергии. Вече не му давам, че сме на флексотид и сингулар Sad

# 667
Ми не ми изписва нищо за инхалация.Мъжа ми беше с малката на лекар.Изписала Ериус,Монтелукаст??????(подтиска брутално кашлицата,но при наличие на секрет става бронхит без кашлица),Синекод,хем 10000000000пъти съм казвала,че синекодът не и понася.На своя глава давам стоптусин и Ериус ще почна.Аз имал ксизал,но не помня кога е отворен и не знам действа ли...За тоя хомеовокс се каня да ви питам от няколко дни.Значи гласът и пада само та моменти,кашлицата лаеща,дали ще има ефект?
Мисля да давам Ериус,стоптусин и чай.Инхалация да правя ли?За носа нищо не е изписала ,при все че мъжът ми и казал,е всичко почна със зелени сополи.От вчера започнах едни АБ капки дето имах,сополът се поизбисри,но все си е пълен носа.

# 668
  • Варна
Монтелукаст нали е същото като Сингулер/Ефира? Т.е. излиза, че ако има човек секрети е опасно да се пие?
п.п. на малкият носът беше брутално пълен и запушен близо седмица, едва сега намаляха доста секретите...

# 669
Уми, май бъркаш нещата  newsm78 Монтелукаст (каквото е акт. вещество в Ефира и Сингулер) се дава за продължителна терапия при астма. Не знам въобще защо го предписват за инцидентно лечение на кашлица  Rolling Eyes А това, което потиска, е Синекодът - опасно е да се дава Синекод (мисля, че и Димекс-ът е със същото действие, но за него не съм убедена) при влажна кашлица - потиска рефлексът на откашляне и така секретите се задържат в дробовете, като създават идеална среда за развитие на бактерите, което може, ако не се хване навреме, да отиде до пневмония даже  Confused
Хомеовокс не съм пробвала, но от хомеожен, който и в момента давам, съм по-скоро доволна, а преди нямаше никакъв ефект  newsm78 И моята беше с леко пресипнало гласче, сега тази пресипналост я няма.

# 670
Уми, май бъркаш нещата  newsm78 Монтелукаст (каквото е акт. вещество в Ефира и Сингулер) се дава за продължителна терапия при астма.
Точно така, при това действа с натрупване и се взима поне 6 месеца. Много странни лекари има.

# 671
Не знам дали е опасно,това-е мой личен опит.Габи го пи 2месеца и двата направи бронхит,втория без кашлица и темп.само сополи,а на слушалка гърдите бяха пълни със секрет.За мен лекарствата за астматици са предназначени за астматици.Имам вкъщи от предния път,но ме е страх да го давам Sad

# 672
  • Once there was a Hushpuppy...
Уми, май бъркаш нещата  newsm78 Монтелукаст (каквото е акт. вещество в Ефира и Сингулер) се дава за продължителна терапия при астма. Не знам въобще защо го предписват за инцидентно лечение на кашлица  Rolling Eyes А това, което потиска, е Синекодът - опасно е да се дава Синекод (мисля, че и Димекс-ът е със същото действие, но за него не съм убедена) при влажна кашлица - потиска рефлексът на откашляне и така секретите се задържат в дробовете, като създават идеална среда за развитие на бактерите, което може, ако не се хване навреме, да отиде до пневмония даже  Confused
Хомеовокс не съм пробвала, но от хомеожен, който и в момента давам, съм по-скоро доволна, а преди нямаше никакъв ефект  newsm78 И моята беше с леко пресипнало гласче, сега тази пресипналост я няма.

С това съм съгласна Peace

Аз съм противник на Синкод в начален стадии на ларингит/недоказан/, въобще не го харесвам. Той маскира и прави понякога големи бели този сироп/капки за малките/.
Хомеожен или Хомеовокс са идентични хамеопатични таблетки за смучене при спаднал глас, като придружаващо лечение при ларингита.

# 673
Ми тя трябваше да го пие дълго,но аз след 2та бронхита и трите АБ го спрях,защото Габи няма астма,кашля от сополи,и предните пъти хич не закашля,направо бронхит направи.Синекодът винаги я кара да кашля повече,не го харесвам.2пъти съм правила опити да го давам и след първия прием като се почна едно непрестанно кашляне....ужас!

# 674
Уми, не съм аз човекът, който да ти казва какво да даваш на детето си, но за съжаление при чести, лесно случващи се бронхити, макар и от сополи, мой съвет е все пак да помислиш за някакво по-продължително приемане било на монтелукаст, било на кортикостероид... И при нас проблемът започва от сополите и следваше спазъм, в доста случаи и бронхит - това е т.н. вирусиндуцирана астма, или едновремешната "бронхиална астма". Не казвам, че и при Габи е така, но все пак не е изключено, щом някой е изписал Монтелукаст. При нас нямаше хубаво действие и го спрях, но пък пръскахме Фликсотид (и все още) сутрин и вечер, с почивки. Ох, ако беше лесно....

Общи условия

Активация на акаунт