Боледуване на децата ни – тема 17

• 42 872
  • 747
  •   1
Отговори
# 645
  • Once there was a Hushpuppy...
Хъшпъпи ,отново полезна информация за инхалациите   bouquet
Благодаря, Лисе.
Но, наистина понякога повечето инхалации не се отразяват много добре на ларингита/случва се да дразнят дори/, за това аз предпочитам често през деня да впръсквам в носа физ. разтвор със спринцовка и да се опитвам да изкарвам на пред секрет.А, инхалирам само, когато давам лекарството през инхалатор и когато видя, че не може да диша много добре през носа Peace

При бронхит съм си позволявала да му правя повечко. Като и друг път сме коментирали, че инхалациите трябва да са намаляващи според ежедневното състояние на детето. Първото денонощие, ако сме направили 5-6 следващото може да са 5, на 3ти ден около 4 /аз обикновено задържам на 4 броя поне 2-3 дена/, после стават 3 на ден /също може до 2 дена/ и така ги спирам или 1 ден по 2 с физ. разтвор.

Като тези бройки, които казвам са примерни и включват и тези инхалации с лекарство, освен чистите с физ. разтвор.

Всичко това го знам от престоя ни в болницата, когато инхалации ни правеха в 06.00, в 14.00 и в 22.00. Това при вирусен ларингит и бронхит в комбинация.

# 646
blueeyes, много благодаря за споделеното  bouquet хуквам натам, дано не се е изчерпал, че чак сегя видях.
Лисе, ние имаме господин морков. доволна съм, малката го харесва и го гали, говори му, поне 5-7 минути се застоява. не е удобен за пътуване, но ние не го и носим, като сме болни, отлагаме пътуванията, досега не съм рискувала да тръгна с болно дете на път, че ме е страх от усложнения и искам да сме си до нашите лекари.
има комплект маска и за възрастни, така че и таткото го е ползвал.
частите могат да се стерилизират, както и да се мият с топла вода.
не е много тих, но ултразвуковите (които са тихи) стават само за инхалации с фр, но не и за даване на лекарства. ако не смяташ да даваш лекарства, може да вземеш ултразвуков, много е тих и като беше бебе съм ѝ правила инхалации докато спи. ултразвукови даваха под наем в първа дкк, взимах от тях, бяха по левче на ден, не знам дали още има такава услуга.

# 647
Хъшпъпи  Hug

Силвиана ,благодаря и аз го поръчах вече.
Ух аз мислех,че е тих  Peace

Ами надявам се да не стигаме до лекарства,но не знаех ,че ултразвуковите са само за ФР.

# 648
Лисе, да не те стресна сега. Peace бръмчи, но не е чак някакъв трактор. в пирогов има едни стари инхалатори, които като ги пуснат и за да се чуем в стаята трябва да викаме. не е като тях, определено, но звукът си се чува и не може да се сравнява с тихото жужене на ултразвуковите. и аз не знаех, че последните не стават за лекарства, но когато отидох да купувам изрично ме предупредиха и ми показаха листовката на уз, та затова и грабнах ушатия.

# 649
Лисе, да не те стресна сега. Peace бръмчи, но не е чак някакъв трактор. в пирогов има едни стари инхалатори, които като ги пуснат и за да се чуем в стаята трябва да викаме. не е като тях, определено, но звукът си се чува и не може да се сравнява с тихото жужене на ултразвуковите. и аз не знаех, че последните не стават за лекарства, но когато отидох да купувам изрично ме предупредиха и ми показаха листовката на уз, та затова и грабнах ушатия.
То по принцип не е проблем шума,е добре,че писах тук,щях да си взема ултразвуков и без да знам ....  Peace

Благодаря   bouquet

# 650
С този на омрон ММ и детето си бяха правили инхалации в съседната стая през нощта. Не бях разбрала ..,

# 651
Лиси, добре си решила за инхалатора, ще усетиш полза определено Peace За УЗ инхалатори не съм чула добри отзиви, явно компресорните са по-добри, макар и шумни.
Ние нашият го мъкнем навсякъде, за съжаление не знам кога точно ще се наложи да го ползваме  Confused На Микролайф е и съм мнооого доволна.

Уми, попитай ЛЛ за пулмикорт - чувала съм, че добре повлиява ларингит, може да пробвате  Rolling Eyes

# 652
Рали  Hug

Забравих да попитам ако случайно ни се установят на 28-10 някакви алергии пак е добре да си имаме инхалатора нали ?  newsm78

# 653
Естествно  Hug Той няма да повлияе негативно при случай на алергия, единственото, което трябва да избягваш, е да инхалираш нещо различно от ФР и лекарства - Вентолин/Пулмикорт. Има хора, които инхалират един разтвор на Проспан, в който има и растителни елементи - не знам точно какво съдържа, аз не бих го ползвала, но моята дружка е доволна. Та такива разтвори, съдържащи алергени, едва ли са подходящи за хора с алергии  Confused Само това те съветвам да избягваш, иначе няма проблем, даже инхалаторите  се ползват предимно от деца с алергии - астматичетата например.

# 654
  • Пловдив
ултразвуковите (които са тихи) стават само за инхалации с фр, но не и за даване на лекарства
Почти съм сигурна, че това твърдение не е вярно!

Аз инхалатора го взимам винаги на път, като част от аптечката. Затова подчертах, че заека не е удобен за разнасяне.

# 655
Лисе ММ е с астма и алергия към прах и акари .., ползва инхалатор без проблем ..даже кучето -каракачанка му се отразява много добре

# 656
Благодаря,момичета!
Успокоих се,викам си да не стане някоя беля  Peace

# 657
..даже кучето -каракачанка му се отразява много добре

Инхалатора ли се отразява добре на кучето  hahaha

Докато зацепя, че явно кучето се отразява добре на мъжа ти, това си помислих  Embarassed Laughing

# 658
ултразвуковите (които са тихи) стават само за инхалации с фр, но не и за даване на лекарства
Почти съм сигурна, че това твърдение не е вярно!

Аз инхалатора го взимам винаги на път, като част от аптечката. Затова подчертах, че заека не е удобен за разнасяне.
Аз идея си нямам,затова се осланям на вашите мнения  Peace

Момичета,малката пак си спи с отворена уста,искам да минаваме вече през алерголога да се разбере какво има ...

# 659
momo, гледам, че си от Пловдив, така  че личните лекари са по-скоро от една школа.
Аз имам едно наум против гентамицина, а мъжът ми дори твърди, че някой УНГ лекар го е нарекъл ототоксичен, т.е не ги слагах с най-голяма радост тези капки, но бяха почти последна възможност.
Иначе ЛЛ има и едни "тайни" рецепти за кремове против подсичане, които също действат добре; за щастие рядко се налагат.

За антибиотиците - последно дъщеря ми пи Зинат - няма по-голяма горчилка от този май. Преди 2 г. и половина пак й беше  изписан същият, но тя от кашлица не можеше да се храни, а това гочиво нещо в стомаха направо го повръщаше.
Оказа се, че за нейната възраст сега /6г/ го има и под формата на хапчета.

УмиЗуми, ако няма температура, по-скоро инхалации с нещо за овладяване на пристъпа, а не  АБ за  Габи.
Аз пак при това пусто последно боледуване инхалирах за първи път пулмикорт - за 5 дни общо. Изписан беше от пулмолог.

Има ли някой, който знае каква е разликата между вентолин и пулмикорт. Аз доколкото разбрах, вентолин отваря бронхите /но може в  някои случаи и да "разкашля" още повече/, а пулмикорт е самото лекарство.

Общи условия

Активация на акаунт