Боледуване на децата ни – тема 17

• 41 542
  • 747
  •   1
Отговори
# 90
И ние да се разпишем след 3 дни на ясла сме с хрема, нощес повърна и май работите вървят към разстройство.

# 91
  • Пловдив
Момичета, какво давате за болки в коремчето?

От миналия петък моето се оплаква, че го боли коремчето и устата Rolling Eyes

Вторник бяхме при педка, слуша му коремчето със слушалка и с напипване и каза, че кара някакъв ентеровирус, но на крак, тъй като нямаме повръщане и изхожданията се нормализираха...

Изписа пробиотик-аз и без това го бях почнала в петък, и Рекомфорт...но се притеснявам, че малчо още се оплаква, и то често, от болки в коремчето Tired

Педка каза, че седмица е нужна, за да отшумят оплакванията, но вече се филмирам и настръхвам само като ми каже..Мамо, как ме боли коремчето само..

Уф, минахме през това, кошмари ми идваха от "Боли ме корема".При нас продължи около година, без видими други причини и с безкрайно много и всякакви изследвания и ехографи.Давах му едни ментови капки за пиене, по две прахчета пробиотик на ден.Тогава последния лекар посъветва да му даваме много супи, най-различни и да наблегнем на чистото месо като хранене, без никакво какао и прясно мляко, защото той е супер капризен и злояд.Премина и този период.

# 92
  • София
Добро утро,

Ами ние сме си вкъщи - задна хрема + гадна влажна кашлица. Снощи подкашляше + цяла нощ хърка. Днес резултата е на лице - яка кашлица и никакви сополи, та явно е задна хрема и и се стичат в гърлото. Ще я водя да педката да видим какво ще каже.

# 93

Интересно ми беше, благодаря, Еми   bouquet

# 94
Вчера говоря с една майка от нашата група и тя ми обяснява как дъщеря и разстройство и повръщане имала, та една спасили болницата. Отделно ми дава информация колко и кой още деца от нашата група са болни. Познайте кой след 5 минути след разговора каза, че го боли корем. Прибира ме се вкъщи и 3 пъти доста кашаво се изходи.  Веднага натъпках с каквото имах + бабини илачи. Днес естествено не сме на градина. Следобед при лекарката да видим какво ще каже и за зелените сополи и за кашлицата / която пък днес като не е на градина я няма/.

# 95
От вчера при ЛЛ леееко зачервена едната небна дъга. Лечение - вит. С. Сополите сякаш понамаляха, подкашля сухо от време на време, било от сополите.

# 96
  • Once there was a Hushpuppy...
Мами да ви питам нещо. Една майка ми сподели, че по препоръка давала по 6 месеца Ериус сироп на децата, за да ги предпазва от разболяване.  #Crazy
Малко странно ми се вижда, при положение, че той е противоалергичен сироп, какво скрито действие има, за което незнам. newsm78

#Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy Този сироп е за алергии и до колкото знам не е Ок да се пие повече време без лекарско предписание.

Значи нищо не знаете Peace
От лекар ли сте чули, че не трябва да се пие или на пейката в градинката пред блока?
Не се обижадйте, но не давайте грешна информация в темата, моля.

За Ериус се пие по схема назначена от лекар, естествено.
Сина ми пие от 3 години /ще станат на пролет/ по 3 месеца пролет и есен всяка година.
Лекуваме трета сливица и алергичен ринит.
Също така давам Ериус и през другото време, ако се разболее и при нужда.

# 97
Някой може ли да ми каже разликите между Ериус , Ксизал и Лимфомиозот ?

# 98
  • София
Мами да ви питам нещо. Една майка ми сподели, че по препоръка давала по 6 месеца Ериус сироп на децата, за да ги предпазва от разболяване.  #Crazy
Малко странно ми се вижда, при положение, че той е противоалергичен сироп, какво скрито действие има, за което незнам. newsm78

#Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy Този сироп е за алергии и до колкото знам не е Ок да се пие повече време без лекарско предписание.

Значи нищо не знаете Peace
От лекар ли сте чули, че не трябва да се пие или на пейката в градинката пред блока?
Не се обижадйте, но не давайте грешна информация в темата, моля.

За Ериус се пие по схема назначена от лекар, естествено.
Сина ми пие от 3 години /ще станат на пролет/ по 3 месеца пролет и есен всяка година.
Лекуваме трета сливица и алергичен ринит.
Също така давам Ериус и през другото време, ако се разболее и при нужда.

Дааа и аз бях в шок и в една тема в фейса попаднах, че една мама си дава на детето Ериус по няколко месеца.
А на нас ни е изписан от лекар и ще и го давам.  Охх много не съм наясно, но щом педиатърката го изписа за месец ще и го давам само да се оправи, че направо това ми дойде като гръм от ясно небе, НО добре, че не я заведох на ясла. Явно майчинският инстинкт ми е развит и знам кога е спешно посещението на лекар.

Последна редакция: пт, 26 сеп 2014, 14:42 от ®˙·٠• АлЕкС •٠·˙®

# 99
Цитат на: ®˙·٠• АлЕкС •٠·˙® link=topic=801488.msg29108356#msg29108356 [/quote
А на нас ни е изписан от лекар и ще и го давам. До колкото разбрах той подтиска бактериите ( май е от антихистаминовите ) и така предовратява развиването им.

Алекс, като не си наясно, не пиши глупости, че звучиш нелепо  Wink как ще подтиска бактериите - работи в посока потискане на евентуална алерг. реакция към алергените - те са различно за разл. организми, някои деца реагират на мухъл, други на жив. косми, трети на вируси...
Ксизал-ът, до колкото зная, се ползва за предотвратяване на вече настъпила алерг. реакция. Аз поне не съм чувала с него да се прави превантивна терапия  Rolling Eyes
А Лимфомиозот е за свиване на хипертрофирала сливица, мисля, че може да се дава по схема, с превантивна цел, също като Ериус  Peace
Хъшпъпи май по-ясно би обяснила  Hug

# 100
Благодаря,Рали   bouquet

Очаквам включване и от Хъшпъпи

# 101
Момичета, Ериус е точно това, което казва Рали Peace
Ксизал не сме ползвали при сина ми, но тук в темата ни има майки, които са давали и има същото действие като Ериус.
Ериус е по-модерно лекарство, което се понася добре от детския организъм и е противоалергично.
Лимфомиозт е хомеопатично лекарство и действа свиващо на сливиците, които са лимфни тъкани.
Както казвахме не веднъж се дава и Лимфомиозот и Ериус по едно и също време след предписание от лекар и по схема.
Като курса с Лимфомиозот може да е по-кратък, защото прибира сливиците доста по-бързо.
Докато Ериус действа на организма, чрез натрупването му там.Това означава, че се дава продължително.Пак зависи от степента на възпалението. Нашата педиатърка го дава на децата от 20 до 30 дена. Но, УНГ са категорични, че трябва да се пие повече.Това при условие, че имате замерена и доказана от преглед при УНГ увеличена 3та сливица.И предимно сезонно, както казах вече по 3 месеца пролет и есен.
При моя син се наблюдава свиване на 3тата сливица, чрез това консервативно лечение.
При деца с чести отити се налага сигурно в 90% вадене на 3та сливица.

# 102
Благодаря,Хъшпъпи,и моята има проблем със сливицата.

# 103
Благодаря,Хъшпъпи,и моята има проблем със сливицата.
Да, Лисе, точно в тази връзка искам още нещо да кажа, което е много важно да се възприеме правилно от четящите тук Peace

При всяко дете/или при поне 95% от децата/ във яслена и градинска възраст се възпалява 3тата сливица. Тя действа, като защитен орган за слизането на инфекции към дробовете. Също, както и другите две, които предпазват входа за инфекции от към гърлото Peace
Подуването е функцията на трите сливици при вирусна инфекция в организма и е добре да ги има. На същото мнение съм и за 3тата, въпреки, че с нея всички срещаме най-големи трудности, защото когато се подуе децата спират да могат да дишат през носа.Не е решение да се извади, освен в много тежки случаи, когато може да бъде засегнат слуха на детето./За тези, които не знаят, 3тата сливица се намира високо в гърлото, по-скоро в носната кухина, в една евстахиева тръба. Която свързва ушите, носа и гърлото. И действа, като бариера срещу нападението на вируса/
Честото възпаление на 3тата сливица прави така, че се задържа секрет зад нея/понякога става и гноен, когато не се реагира на време и не се прочиства носа с физ.разтвор/. Гнойния секрет е идеална среда за развитието на бактериите и ще бъде последвано от АБ лечение в голяма вероятност.
Това точно е задната хрема при малките.
Аз от моя личен опит се радвам, когато издухам първите сополи на пред през носа от сина ми/с какъвто и цвят да са, само да са на пред/.Когато не излиза нищо, запушва се носа/а, може и да не е запушен, просто да не текат на пред/ трябва да се атакува 3тата сливица.
С други дума искам да кажа, че няма нищо страшно и плашещо в това, че се е подула 3тата сливица, когато действате адекватно и бързо. Средства, както разбрахме има много. Стига да не се стига до усложнения и рецидив/при нас от яслата стана, казвала съм непрекъснати хреми, не доизлекувано дете и тя си остана подута, не спадна, докато не започнаха ларингитите и тн.т./

Моя съвет към всички ви е да оставяте децата по-дълго след боледуване в къщи Peace Знам, че не е възможно, защото работите повечето, но тук не сме и малко тези, които сме си напуснали работите по причина здравето на детето Peace Не ви агитирам или да ви въвличам в спорове, казвам го най-приятелски Peace

Извинете ме за дългия пост Hug

# 104
Hushpuppy ,много полезна информация ни предостави.

Благодаря отново  Hug

Общи условия

Активация на акаунт