Боледуване на децата ни – тема 17

• 41 569
  • 747
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Благодаря,Хъшпъпи,и моята има проблем със сливицата.
Да, Лисе, точно в тази връзка искам още нещо да кажа, което е много важно да се възприеме правилно от четящите тук Peace

При всяко дете/или при поне 95% от децата/ във яслена и градинска възраст се възпалява 3тата сливица. Тя действа, като защитен орган за слизането на инфекции към дробовете. Също, както и другите две, които предпазват входа за инфекции от към гърлото Peace
Подуването е функцията на трите сливици при вирусна инфекция в организма и е добре да ги има. На същото мнение съм и за 3тата, въпреки, че с нея всички срещаме най-големи трудности, защото когато се подуе децата спират да могат да дишат през носа.Не е решение да се извади, освен в много тежки случаи, когато може да бъде засегнат слуха на детето./За тези, които не знаят, 3тата сливица се намира високо в гърлото, по-скоро в носната кухина, в една евстахиева тръба. Която свързва ушите, носа и гърлото. И действа, като бариера срещу нападението на вируса/
Честото възпаление на 3тата сливица прави така, че се задържа секрет зад нея/понякога става и гноен, когато не се реагира на време и не се прочиства носа с физ.разтвор/. Гнойния секрет е идеална среда за развитието на бактериите и ще бъде последвано от АБ лечение в голяма вероятност.
Това точно е задната хрема при малките.
Аз от моя личен опит се радвам, когато издухам първите сополи на пред през носа от сина ми/с какъвто и цвят да са, само да са на пред/.Когато не излиза нищо, запушва се носа/а, може и да не е запушен, просто да не текат на пред/ трябва да се атакува 3тата сливица.
С други дума искам да кажа, че няма нищо страшно и плашещо в това, че се е подула 3тата сливица, когато действате адекватно и бързо. Средства, както разбрахме има много. Стига да не се стига до усложнения и рецидив/при нас от яслата стана, казвала съм непрекъснати хреми, не доизлекувано дете и тя си остана подута, не спадна, докато не започнаха ларингитите и тн.т./

Моя съвет към всички ви е да оставяте децата по-дълго след боледуване в къщи Peace Знам, че не е възможно, защото работите повечето, но тук не сме и малко тези, които сме си напуснали работите по причина здравето на детето Peace Не ви агитирам или да ви въвличам в спорове, казвам го най-приятелски Peace

Извинете ме за дългия пост Hug

newsm10 newsm10 newsm10 newsm10 Даааа много точно обяснено. Сега вече доста неща ми се изясниха.

# 106
Е ние сме от тези с извадена 3-та сливица,лекувана с ШС,с Ериус,с Тонзилотрен,спиране от ДГ,просто боледуванията ни бяха такива,че винаги се раздуваше и кашлицата беше ужасна,всичко почваше от сополи,които след 4-5 часа се превръщат в задна хрема,естествено духахме и промивахме и всичко,което е написала Hushpuppy и си се влачехме редовно по 1месец с кашлица,ноо не успяхме да я приберем!От този период ми стана любим и Коларгола,да чукам на дърво,винаги действаше безотказно,за разлика от други прехвалени капки,само с него успявахме да я свием!Тааа идеята ми беше,че ето ние сме жив пример за това,че не всеки път помагат тези неща,е не че и сега сме по-добре,но с уголемената 3-та сливица се разболявахме доста по-често,даже и неходещи на ДГ!Държа да подчертая,че аз съм също от тези майки,които зарязаха работата,с цел гледане на детето,та не сме ходили на ДГ болни никога,винаги се лекуваме от първия ден на заболяване,ЛЛ ни е перфектен диагностицик,УНГ-то ни също е перфектно,в смисъл не сме се лекували по грешно предписание,но все пак си махнахме сливицата и не съжалявам,оказа се,че нашата е вътре пълна с гной,отити не сме правили! Hug

# 107
И аз благодаря, че си направи труда да обясниш нещата, Пъпи  Hug

# 108
  • Once there was a Hushpuppy...
Момичета, не ме засрамвайте Blush Благодаря ви Hug
Знаете, пиша тук вече ще станат 3 години и се радвам, когато мога да съм полезна. Защото и аз в темата намерих много помощ и разбиране в началото на борбата с болестите.

Liliq_Zlatna - щом е била с гной 3тата сливица е много опасно и така са решили докторите. Ето, че сега сте по-добре. Познавам и други майки с извадена на децата 3та сливица и не са спирали да боледуват, просто избягват въпросното усложнение - подуване на сливицата и от там запушване, задни секрети и отити и какво ли не.....
Важното е да се знае, че с махането на 3тата сливица не изчезват болестите, като с магическа пръчка. Първо трябва да се опита лечение, много рядко се пристъпва към вадене веднага.

# 109
  • София
На мен ми е извадена и то на доста съзнателна възраст и честно казано след това съм боледувала веднъж или 2 пъти сериозно и единият път с влизане в болница.
Надявам се с малката да не стигаме до такива крайности и да преборим без големи усложнения ясленските/градински болести.

# 110
  • Mediterraneo
Изтървала съм ви.

Някой попита за прихващане от градинските вируси в предната тема. Рядко се случва, но пък за сметка на това е много качествено! В момента съм със зверска хрема, тежка кашлица, болки в ушите и гърлото. Детето домъкна нещо, което( слава Богу) изкара на крак за 1-2 дни, но явно е мой ред.
АБ обаче не съм пила години, години наред. Мъжът ми изкара една тежка пневмония преди 6-7 години, оттогава не е пил.
3 дни бях командировка, тръгнах с гъделичкане в носа, което ми говореше за разболяване; мушнах в чантата детския Назик спрей и с него се спасих тези дни  Laughing

# 111
Как сте момичета, малкият след 8 дни на капки, които уж овладяха положението - почти нямаше секрет, не вдигаше температура, сопола се избистри, имаше леко покашляне само сутрин, от вчера започна да кашля повече и вече кашля гадно и има субфебрилна температура. Аз не го пуснах на градина уж да се оправи добре преди планираното ни пътуване и вярвах че всичко е наред и сега сме на 250 км от нашия педиатър, въпросната кашлица и темепратура ги има от вчера и днес, след консултация тук в спешното ис педиатъра по телефона започваме клацид ... не успяхме без антибиотик и този път, баща му и аз също бяхме на други антибитични капки за да овладеем задната хрема която прихванахме от малкия,  баща му също вече кашля, да видим аз как ще съм. Въобще връщането ни в градината отново се оказа скъпо и неприятно като резултати. Хич не ми се държи дете на почти 4,5 години в къщи, но ако ще е така с градината, предпочитам да го спря отново и май така ще направя ...

# 112
Сесил....ми то е ясно че в спешното ще изпишат АБ. Не познават детето и е се застраховат.
Аз бих дала удърно Инфлуцид. За температурата ака качи над 38 Нурофен. Това акодетето е бодро и не виси като дроб.
Утре бих пуснала кръвна, диференциално и CRP и ако излезе бактериална история бих почнала АБ.

# 113
  • в огледалото на живота
Как сте момичета, малкият след 8 дни на капки, които уж овладяха положението - почти нямаше секрет, не вдигаше температура, сопола се избистри, имаше леко покашляне само сутрин, от вчера започна да кашля повече и вече кашля гадно и има субфебрилна температура. Аз не го пуснах на градина уж да се оправи добре преди планираното ни пътуване и вярвах че всичко е наред и сега сме на 250 км от нашия педиатър, въпросната кашлица и темепратура ги има от вчера и днес, след консултация тук в спешното ис педиатъра по телефона започваме клацид ... не успяхме без антибиотик и този път, баща му и аз също бяхме на други антибитични капки за да овладеем задната хрема която прихванахме от малкия,  баща му също вече кашля, да видим аз как ще съм. Въобще връщането ни в градината отново се оказа скъпо и неприятно като резултати. Хич не ми се държи дете на почти 4,5 години в къщи, но ако ще е така с градината, предпочитам да го спря отново и май така ще направя ...
Дано бързо се оправи детето...  Hug
Cacile,ти ще го спреш от градина ок,ама няма ли да ти направят проблем?
Нали вече са задължителни предучилищните групи,а той дефакто е първа така... Rolling Eyes
Или греша?!

# 114
Сесил....ми то е ясно че в спешното ще изпишат АБ. Не познават детето и е се застраховат.
Аз бих дала удърно Инфлуцид. За температурата ака качи над 38 Нурофен. Това акодетето е бодро и не виси като дроб.
Утре бих пуснала кръвна, диференциално и CRP и ако излезе бактериална история бих почнала АБ.
Благодаря за мнението, още не съм дала алнтибиотика но кашля ужасно вече, просто прогресира с часове, а и има гадна температура 37,4, 37,3, 37,6 . Тук сме в едно село до един неголям град и изпращата лабораторните изследвания до друг град с куриер  и много бавно  ми се струва да реагирам така, и понеже при него началото беше  бактериално - задна хреме, зелена, си мисля просто слезе надолу, капките малко позамазаха нещата и като ги спряхме преди 4 дни нещата се развиха с пълна сила. Миналата седмица цялата беше в къщи и не мисля че е нов вирус просто не го излекувахме зеления сопол правилно според мен ...

# 115
Как сте момичета, малкият след 8 дни на капки, които уж овладяха положението - почти нямаше секрет, не вдигаше температура, сопола се избистри, имаше леко покашляне само сутрин, от вчера започна да кашля повече и вече кашля гадно и има субфебрилна температура. Аз не го пуснах на градина уж да се оправи добре преди планираното ни пътуване и вярвах че всичко е наред и сега сме на 250 км от нашия педиатър, въпросната кашлица и темепратура ги има от вчера и днес, след консултация тук в спешното ис педиатъра по телефона започваме клацид ... не успяхме без антибиотик и този път, баща му и аз също бяхме на други антибитични капки за да овладеем задната хрема която прихванахме от малкия,  баща му също вече кашля, да видим аз как ще съм. Въобще връщането ни в градината отново се оказа скъпо и неприятно като резултати. Хич не ми се държи дете на почти 4,5 години в къщи, но ако ще е така с градината, предпочитам да го спря отново и май така ще направя ...
Дано бързо се оправи детето...  Hug
Cacile,ти ще го спреш от градина ок,ама няма ли да ти направят проблем?
Нали вече са задължителни предучилищните групи,а той дефакто е първа така... Rolling Eyes
Или греша?!
Той е 2010, още не е задължителна още, честно казано много ме радваше като се прибере от градина как разказваше за приятелчетата си и какво са правили и не се бях отчаяла до днес, викам си един зелен сопол ще го преживеем

# 116
  • Варна
Cecile,
а каква е диагнозата все пак? Иначе да, този "зелен сопол" и при нас прави поразии. Докато капехме капките (те нали освен АБ съдържат и кортикостероид) положението се замазва, спрем ли ги - старата песен на нов глас.
При нас развитието е следното: в четвъртък и петък пак се разкашля повечко, от гърлото, но след уж подобрението нещата пак тръгнаха на влошаване. Вчера сутринта вече кашляше като... болно гърло отново, гласчето му в някои регистри беше пресипнало. При спане особено нощем правеше поне по един пристъп от половин час и повече. Вчера следобед го засилих на частно при един лекар, който го беше преглеждал като бебе. Обаче човекът ме кефи Laughing Пази си записките от тогава, прегледал ги е докато дойде уговореният час и абсолютно помнеше и знаеше от какво е лекувал детето преди година и половина, знае името на личната ни лекарка, абе... всичко. Прегледа го много обстойно - нос, уши, гърло, слушалка, потупване по гърба, лимфни възли... КАза, че още като съм му описала картината му е станало ясно, че кашлицата е отчасти алергична, заради среднощните пристъпи. Има обилен заден секрет, бистър, гърди и уши перфектни и отново прави ларингит Crossing Arms TiredМоже и аз да съм го заразила, нали ме боля гърлото, че и още ме боли. Може и да е просто реакция от досегашните боледувания, не знам. Изписа ериус, калциев глюконат и една камара хомеопатични на Боарон. Аз не вярвам много на хомеопатията, но е факт, че от вчера до днес има голямо подобрение. Дано така да продължи. Разбрахме се утре като излезе резултатът от секрета да му се обадя. Та това е около нас.

# 117
  • около Варна
Месечинка, би ли споделила името на лекаря? Бързо оздравяване ви желая!

# 118
  • Варна
Wiwi,
доктор Харитонов, той е хомеопат, алерголог и пулмолог, доста възрастен, много внимателен и обстоятелствен, прегледът продължи повече от час. Заради нас отиде до клиниката, в която приема по принцип, в събота следобед, макар че тя беше затворена. Прави и частни посещения.
Тази нощ Борко пак направи пристъп на кашлица, иначе сутринта почти не е кашлял, а и кашлицата отново е типично алергичната. Реших да махна одеялата, че в последно време го завивам с едно одеяло от старите, вълнено. Слагам олекотена завивка, да не би пък от това да прави алергия Confused

# 119

Общи условия

Активация на акаунт