(Био)зеленчукова градина - тема 28

• 64 842
  • 741
  •   1
Отговори
# 330
Абсурд, не съм производител в смисъл на търговец, но се стремя да задоволяваме нуждите си от зеленчуци само от градината. С някои изключения успяваме Simple Smile.
Замислила съм се за хрян и дафинов лист дали ще ми се получат. Като че ли дафиновият лист иска по-топъл край. Никога нямаше да ми дойде на ум, обаче синът беше на квартира в Германия и като станало дума за дафинов лист, хазяинът казал, че има в двора. Simple Smile

# 331
Хрян имаше на село, под една ябълка. Никакъв проблем да се отглежда, на мен ми прилича по листата на девисил. А дафинов лист отглеждат, но в саксия, като фикус или лимон.

# 332
Аха, значи иска топличко Simple Smile. Половинката ще припадне, ако си сложа дафинов лист в саксия. Вече като чуе думи като садя, градина и гледа да се спаси Laughing.

# 333
  • Пазете Гор
На много места в Гърция има цели гори от лаврово дърво (дафинов лист). Диворастящи и ничии. Набрал съм и изсушил количество, с което бих сготвил 4-5 автоцистерни яхния.

Ех, че ме хвана яд за това момче с фермата за червеи! Субсидиите за мнозина по света звучат като нещо много хубаво и даже нужно, но всъщност в дългосрочен план са нищо повече от изключително сигурен начин да си утрепеш с добри намерения бизнеси и отрасли. Ще се оправи момчето, предприемчивите хора винаги се оправят, и дано си извелевче поука да не се занимава с тая отрова  - неизкараните лично пари - никога повече.

Аз утре ще слагам оборски тор в градината.

# 334
Моето е като детско любопитство какво може да се отгледа в градината. Днес изчаках да се размрази земята и насадих гулийките. Вече запълних с нови насаждения разкопаната площ (половината от най-малката градина). Марулките са се разтворили като майска роза и са легнали на земята. Дърветата цял де си стоят заскрежени, а снегът още не може да се стопи.

# 335
Снимах, защото не устоях на бялото по дръвчетата. Ето марулките и заскрежените дръвчета (имаме мрежа на прозореца, но отвън няма как да хвана точно този изглед), а навън снимано е така.

# 336
  • София/Варна
alys онзи ден беше такава красота при нас, всяко клонче и тревичка бяха заскрежени и гледката беше като излязла от приказка за ледената царица. Печеше слънце и всичко блестеще.

# 337
Малко, след като документирах снежната обстановка, слънцето и вятърът набързо събориха скрежа от дръвчетата. Simple Smile Обаче на покривите все още има сняг. В градините почти се стопи.

# 338
  • Варна-София
Мисля, че ЕС подведе хората да се занимават точно с ЧКЧ проекти. За мен ЧКЧ са като да си имаш домашно куче или котка - хранят се с остатъците. Кучето освен това ти е приятел, котката ти създава спокойствие, ЧКЧ ти дезинфекцират растителните отпадъци, иначе са срамежливи. Промишлено отглеждани кучета и котки няма (освен за развъждане на породи). Реализация на 60 тона тор я виждам само чрез големите вериги и то с дебели обяснения за чудодейните (малко в кавички) й свойства.

Последна редакция: ср, 17 дек 2014, 16:43 от amica1

# 339
Здравейте, Искам да си насадя червено цвекло и ряпа.Какво трябва да направя?  Embarassed Embarassed Embarassed

# 340
Ами, пускат се семена в почвата и се заравят. Червеното цвекло на пролет, а ряпата - на есен. Сега може да се съберат бурените и корените от мястото, да се изоре или обърне, и да се чака да мине зимата. Ако е мокро и кално, ще се изоре напролет.

# 341
А ряпата ако я засея сега ,но в саксия,  а пролетта да я прехвърля в двора става ли.

# 342
Червеното цвекло също става в саксия, но ще е предимно за листа ( чудесна салата, супа и сърми стават с тях). Първо обаче направи разсад, по- бързо и по-добре вървят.

Аз вече бера салати, листа от цвекло...но при мен си е топло. Подправките са полудели, не сварвам да бера и замръзявам. Онези чушки дето не ги изкарах не спират да цъфтят и връзват. Дори и останалите стръкове пипер са нацъфтели отново.

# 343
  • Варна-София
alys, ако квартирата е в Кьолн, Дюселдорф или там наоколо - там имат сняг само 5 дни в годината. В Кьолнската градина навън растат камелии, например. Влиянието от Гълфстрийм силно се усеща. Във Варна някои имат дафиново дърво на завет, ама много мръзне и го увиват през зимата.

# 344
Амика, да, почти нямаше зима, в Бон беше. Почти навих половинката да пробвам в саксия. Е, дали ще пробвам, ще видим. Важното е, че имам фронт за действие. Ама то ако става като дърво, хич да не пробвам  Grinning.

Последна редакция: чт, 18 дек 2014, 17:42 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт