(Био)зеленчукова градина - тема 28

• 64 842
  • 741
  •   1
Отговори
# 360
Абсурд, благодаря!  bouquet

Весели празници!

# 361
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
...
На бататите се прави разсад, а не се садят като картофите. Всъщност може и така да се получи, пробвай.
Аз има скромен опит с тях. Насадих разсада безкрайно късно - юли. Получи се микро реколта(червените отдолу).
http://manandy.snimka.bg/daily/2014.826311.34510082
Ако си намеря добро семе ще опитам пак, но в нормалните срокове.
...

ще обясниш ли за разсада от батати? аз си мислих, че трябва да се боднат клубените пролетта  Blush като картофките  Blush

...
Мерси, Добри, утре и аз ще си купя. Нали всичко се сади напролет?

земната ябълка може да засадиш веднага Simple Smile те търпят зимата навън и няма да измръзнат Simple Smile Simple Smile
а и ще е сложно да я съхраниш до пролетта Simple Smile

цената наистина е височка  Blush много съжалявам, че не мога да изпратя от нашите на всички желаещи

светли празници на всички Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 362
Цитат на: st. Dobri link=topic=801664.msg29770149#msg29770149 d
На бататите се прави разсад, а не се садят като картофите. Всъщност може и така да се получи, пробвай.
[/quote

От това, което прочетох, мисля че от бататите си израстват разсадите, като станат 5-6 см се отчупват и всяко се засажда в пръстта до 1-во, 2-ро коленце! И после си се развиват като обикновени растения. Ако успея да си купя от Лидл, ще пробвам дали е така.

И ОТ МЕН - ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ! И ДАНО ДЯДО КОЛЕДА ДА ДОЙДЕ ПРИ ВСЕКИ ОТ ВАС С ГОЛЯМ И ПЪЛЕН ЧУВАЛ!!!

# 363
Весел Коледа!
Здраве и берекет  Ви желая от сърце !

Последна редакция: чт, 25 дек 2014, 00:59 от Тedy

# 364
Честита коледа и от мен, приятели  Hug

# 365
Весел Коледа!
Здраве и берекет  Ви желая от сърце !

чудничко сурвакарче  Hug
 Blush и страхотна везана ризка  Blush

пълна градина на всички Simple Smile

# 366
Честита Коледа на всички!                                                                                                                                                   Добри, за това как се прави разсад от сладки картофи намерих инфо в нета,но ми се стори доста сложно,а самите картофи са скъпи.Така стигнах до Христо от Шумен,който може да ти обясни как се процедира,но както ти казах разсадът струва левче и стотинки,а реколтата става супер дори без поливане и грижи както стана при мен. Embarassed  Започва да се продава чак през началото на юни.Поздрави!

# 367
Честита Коледа на всички!                                                                                                                                                   Добри, за това как се прави разсад от сладки картофи намерих инфо в нета,но ми се стори доста сложно,а самите картофи са скъпи.Така стигнах до Христо от Шумен,който може да ти обясни как се процедира,но както ти казах разсадът струва левче и стотинки,а реколтата става супер дори без поливане и грижи както стана при мен. Embarassed  Започва да се продава чак през началото на юни.Поздрави!

ще говорим пак напролет Simple Smile
навила съм се да опитам това и гъбите Simple Smile

а трите малки батата ще насадя - така или иначе съм ги купила Simple Smile

# 368
Аз правя това, което една колежка корейка правеше. Тя си отглеждаше бататите вместо...цветя.
Реших, че става и за направата на разсад.
Слагам здрави клубени в чинийка и ги покривам до половината с вода. Поставям я на светло, но защитено от пряка слънчева светлина място. След 2-3 седмици клубените започват да пускат коренчета и да покарват кълнчета. Като порастат около 10 см, изрязвам кълновете един по един заедно с коренчетата и част от клубена и ги садя директно в градината.
Порастването до тези размери отнема около месец и половина. Това означава, че клубените трябва да се заложат края на Март, началото на Април за да се садят около средата на Май.

Честита Коледа!

# 369
 Laughing каза "за цветя" и ме спечели завинаги  Hug

купих клубенче джинджифил за да се опитам да го завъдя Simple Smile има израстъци около сантиметър Simple Smile ще засаждам Simple Smile

# 370
Честита Коледа!

Интересно ми е да опитам с бататите, но четох, че искат климат като за дини и пъпеши, та ще се въздържа сигурно.
Не знам дали да вярвам на прогнозата за времето, но се задава един студен януари, поне до към 20-ти. Всяка година не успяваме да извадим на 100% картофите, та поникват кой-където си иска. Да видим сега дали ще измръзнат. Ще търся ново семе вероятно, така че приемам предложения за добър сорт.
Майка ми ми даде една шепа дребен боб, дала ѝ го нейна приятелка - бил гръцки боб. Ама гледах във фб групата наскоро показаха снимки на вигна и като се порових малко из нета, реших, че тези семена са точно за такова растение. Семенцата са бледо бежови с кафяво петънце, доста дребнички. Simple Smile Някой сял ли е вигна?

Последна редакция: пт, 26 дек 2014, 15:26 от Анонимен

# 371
  • Пазете Гор
Честито Рождество Христово, мили зарзаватчии!
Здраве всекиму и вскякакво, любов в душите, сила в мишците, берекет в градините и любов с ближните да ви наспори Бог!

За времето се осведомявам от този сайт. Има средносрочни и дългосрочни прогнози, както и статистики и исторически данни. Краткосрочните им прогнози са прецизни до час. Много ми е полезен, а има и чудесно адаптирана версия за мобилни телефони.

Вчера гостувах е едни близки - цял ден камината горя с пънчета от старата им градина - заболели дърветата - ябълки, круши, сливи, вишни, дюли. Остарели, изрязали ги и така. Насадили нови фиданки, което е просто чудесно.

# 372
  • При розите и топлата вода ......!
Честито Рождество Христово! Светли и Благословени да са домовете Ви! Берекет в градините! Бъдете здрави и късметлии!
Искам да благодаря на всички Ви за споделените мигове в тази тема! За подкрепата, за мненията за съветите. Благодаря Ви! Напоследък много не пиша, но чета, попивам, записвам! Wink

При нас е доста студено, но важно е в сърцата и домовете ни да е топло.
Наближава момента за разсадите и ме засърбяха ръцете. Laughing
Тedy, да ти е живо и здраво красивото коледарче! Hug

Последна редакция: нд, 28 дек 2014, 09:35 от Гелика

# 373
Честито Рождество Христово!Много здраве и късмет на вас и на семействата ви!Нека в домовете на всички да не стихва смехът и веселието!

Замислям се да сея картофи,обаче с това сляпо куче ,какво ще изядем на края не се знае  Simple Smile

# 374
  • на пъпа на Златията
29.12.2014 г., 23:43 ч. | ba4o eba4o
Виното у бурето зейето  е у качео , нека ми е зле питам си дедовия я кола немам.

Те така  е при трибалите.
Те ви и малко снимчици.
http://www.tribali.info/bg/bedstvie-zatvoriha-patya-kam-oryahovo … a-altimir-lipnica

Доообри как сте? .

Общи условия

Активация на акаунт