Един най-обикновен седмичен ден :(

• 64 571
  • 879
  •   1
Отговори
# 630

Израснахме по строежите. Много се строеше в моето детство. А какви игри ставаха по етажите, след като си тръгнеха работниците!
Мъжът ми още помни боя, който му е хвърлил баща му, когато, прибирайки се от работа, видял собствената си плът и кръв да виси от 11-ия етаж на строяща се сграда и да крещи с цяло гърло: "Спасете нашите души-и-и!"
Е, конкретно неговата я спасил. По задника.

Паднах в контейнер с вар. Приятелите едва ме изтеглиха, ама теглейки ме, ми се изхлузиха обувките и останаха вътре. Никой не пожела да се гмурне за тях. Прибрах се почти засъхнала и боса. Много ми се караха.

# 631
Опитвам се да си припомня "нашенския" вариант, после ще сравнявам с вашите.

Ой, Кальо, Кальо, Кальо-портальо,
отвори порти, порти широки,
да мине царя, царя - господаря,
(и почва изброяването)
лъжичка,
паничка,
тенджера,
похлупак,
и т.н.
Май изброявахме и цветове, и скъпоценни метали и камъни.  newsm78
Забравила съм я вече.

А на тунел играехте ли?  Flutter

# 632

Израснахме по строежите. Много се строеше в моето детство. А какви игри ставаха по етажите, след като си тръгнеха работниците!
Мъжът ми още помни боя, който му е хвърлил баща му, когато, прибирайки се от работа, видял собствената си плът и кръв да виси от 11-ия етаж на строяща се сграда и да крещи с цяло гърло: "Спасете нашите души-и-и!"

Паднах в контейнер с вар. Приятелите едва ме изтеглиха, ама теглейки ме, ми се изхлузиха обувките и останаха вътре. Никой не пожела да се гмурне за тях. Прибрах се почти засъхнала и боса. Много ми се караха.

Аз пък се "пуснах" на мост над един такъв контейнер. Естествено, главата ми се потопи в контейнера и косата ми "побеля". Поне не съм сама.  Joy

# 633

Уфф...
Изтървана работа си бяхме и това е.
При нас имаше един запълнен с вода строителен ров. От някъде момчетата бяха намерили дебели стиропори и едно даже с такъв стиропор влезе вътре да плава като с платноход. Стиропора се обърна и добре, че там, където се обърна гьола не беше много дълбок...

# 634
Най-обичах дамата и народна топка. Умишлено си избирах идеално плоски камъчета и винаги нацелвах числото. Но бях от по-дебеличките и не особено активни деца, та още по онова време се зазяпвах по телевизора. Любими ми бяха Плодчетата Mr. Green

# 635

А на тунел играехте ли?  Flutter

Припомни ни какво беше. Не помня.

# 636

Уфф...
Изтървана работа си бяхме и това е.

Защо в минало време?  Joy

# 637
  • София
А на шише играехте ли, а  Mr. Green Mr. Green

Помня, че целия клас се бяхме събрали да играем в двора на училището, а директорката минала и ни събрала раниците, на другия ден с родител при директорката, за да си получим раниците  Embarassed

# 638
На всеки строеж имаше карбид. А момчетата правеха от него бомбички.
Класика.

# 639
  • София
А димките от линии помните ли ги?

И бибероните с изрязани химикалки, които пълнехме от чешмата в училище и се пръскахме  Laughing

# 640
  • София - Рим и обратно
На шише играехме чак в прогимназията Laughing.
Ама си спомням, че в първи клас с едно момченце от блока ходехме да се целуваме в храста "като по филмите" и целуването се изразяваше в натискане устни в устни с все сила, почти си избивахме зъбите Joy. С него се бяхме уговорили като станем на 20, да се чакаме в Парка на свободата (Борисовата) и да се оженим Laughing Laughing. Как съм я запомнила тая щуротия, не знам, все едно вчера беше.

# 641
А на шише играехте ли, а  Mr. Green Mr. Green

Помня, че целия клас се бяхме събрали да играем в двора на училището, а директорката минала и ни събрала раниците, на другия ден с родител при директорката, за да си получим раниците  Embarassed
Играехме разбира се...
На шише играехме чак в прогимназията Laughing.
Ама си спомням, че в първи клас с едно момченце от блока ходехме да се целуваме в храста "като по филмите" и целуването се изразяваше в натискане устни в устни с все сила, почти си избивахме зъбите Joy. С него се бяхме уговорили като станем на 20, да се чакаме в Парка на свободата (Борисовата) и да се оженим Laughing Laughing. Как съм я запомнила тая щуротия, не знам, все едно вчера беше.

ааа-още те гризе май, как си си изтървала шанса на живота... hahaha hahaha hahaha

# 642
  • София - Рим и обратно
Да Laughing. Цецко и първата целувка Laughing.

# 643

Припомни ни какво беше. Не помня.

На "тунел" се играеше главно по лагери и екскурзии. Задължително привечер и с нечетен брой деца.  Laughing
Момчетата и момичетата застават в две колони, двама по двама, и се хващат за ръце така, че да образуват тунел. Детето, което е останало без другарче, минава между тях, през тунела. Трябва да избере някое дете от срещуположния пол, да го хване за ръка и да минат най-отзад. Ако избере дете от същия пол, хукват да бягат, защото всички, край които минават, ги удрят по гърба и ги навикват. Забранено беше да се излиза от тунела, трябваше да минат по цялата му дължина и да си понесат "наказанието".
Въпрос на голям майсторлък беше да избереш първата си приятелка или приятел и да пробягате тунела толкова бързо, че да се отървете с минимален брой удари в гърба. (Не, не са наказвали по този начин "различните", спокойно. Съвсем друга беше целта на играта.  Laughing)

# 644
Да Laughing. Цецко и първата целувка Laughing.
И моята първа детска любов се казваше Цецко. Скачахме с чадър от гаража на баба му (като във филма за господин Тао-май така беше...) и ходехме за риба заедно, но все циганки и червеноперки хващахме..
Но до такива сериозни уговорки не сме стигали, може би защото....вече се е бил уговорил Laughing?. Да не е бил същия Цецко? А?
Как Сийке-е сега ми припомни за тунела.  И аз съм от древните...

Общи условия

Активация на акаунт