Падат есенни листа, а мамите се радват на ЮНСКИТЕ слънца - 5

• 29 034
  • 722
  •   1
Отговори
# 600
И аз нямам домашни зеленчуци, ама като започна захранването мисля аз да й правя пюретата. Взех си и уред за готвене на пара ама се чудя на пара или във вода да варя, ама има достаа време още де. Ще се поинтересувам още и ще реша. За плодовите не знам как бих се справила, ама ще се пробвам и с тях.

Четох, че трябва да си покиснат във вода да им паднат нитратите, ама дали е вярно идея нямам. Иначе и аз мисля с тиква да започна.

# 601
Момичета, ще ви помоля да помислите, че в темата сме събрани мами на деца, родени от май до юли. Това прави разлики от месец - два на бебчетата ни, макар всички да сме обединени в темата юнски мами. В този ред на мисли на нас темата за зъбки и пюренца ни е още далечна. Така че нека взаимно да си помагаме, като публикуваме нещо като съвет, питанка или прочие, да уточняваме кое бебче на колко е, за да няма объркване, или просто си слагайте лентички. На мен лично наистина ми става объркано. Ако това е проблем, на мама като мен, на която бебчето им от най-малките в темата, просто не й е мястото тук.
P.S. Това важи и за заглавието на темите.

Хубав празник на празнуващите  Simple Smile

# 602
Честит рожден ден, везничка!
Честити празници и на мъжете на Белисима!
Честит рожден ден, емека!
Мамче, честита месечинка!
Да сте здрави и усмихнати и да ви радват вкъщи!   bouquet
(исках да споделя, че познавам доста хора, които са родени около и точно на 13 октомври  Crazy )

Благодаря за подкрепата, момичета! Аз ще сменям лечението от утре и ще преценяваме с помощта на ЛЛЛ дали е съвместимо с кърменето. Ще трябва доста упоритост и не трябва да се отказвам.
Видях поста на Дени и макар и думите да не стигат искам да изразя още един път огромна благодарност за всеки един съвет и дума, който съм получила лично от нея и от другите консултанти, скоито съм общувала!   bouquet
Оказа се, че едното нещо, коието съм пила в големи количества потиска лактацията  Crazy сега надеждата ми поне е да се изчистя бързо от лекарствата и новото, което започвам да е съвместимо с кърменето.

Последна редакция: пн, 13 окт 2014, 17:57 от little afternoon

# 603

vri, , нормално да не ни вълнуват винаги едни и също неща. Не мисли, че не си за тук, моля те  Hug

# 604
v.r.i , няма как да пишем за едни и същи неща, нито пък да си слагаме лентички и във всеки пост да напомняме кое бебе на колко е станало. Петър, като се роди Април какво - да пиша само при недоносените ли, или при Априлските ? На едни им никнат зъби на 3 месеца, на други на 10. Едни захранват на 3 месеца, други на 6. Няма еднакви бебета независимо дали са родени и в един ден. Не мисля, че това че някой е започнал да захранва, има зъби или вече е проходил е определящо за всички останали. То така сигурно и по двойки няма да се съберем в тема  Grinning За мен момичетата от тази тема са повече от близки приятелки и дори не ме смущава дали се движим с юнчетата или не. Тук намирам много повече от съвети за зъби и захранване. Не мисля, че си права, но решението си е твое. На мен лично ми е мъчно, че така приемаш нещата  Rolling Eyes

# 605
v.r.i. нашата принцеска е само с 4 дни по- голяма от вашата, ама ето, че вече и зъбките взеха да ни вълнуват нас. Както нямахме и изведнъж вече имаме показани 2 връхчета, не се е показала цялата дължина на зъба, едното на кучешки прилича ама знам ли. Другото ще го видим като се попокаже още  Laughing . Та то както ти се струва далечно ей сега ще дойдат и зъбки и захранване.

А специално за захранването мисля, че трябва да сме подготвени от по- рано за да вземаме правилни за бебенцата ни решения- кога, с какво, по колко... И все пак всичко си остава строго индивидуално.  Peace

# 606
Честито на празнуващите   bouquet На месечинките също :* Heart Eyes

# 607
  • София
Аз навестих Ганчев и купих от промоционалните пюрета на Хип Mr. Green
Хип нямат само картоф, та взех тиква и морков. Ще започна с тиква.
Разгледах и кашите, ми тя нашата педиатърка съвсем неадекватен съвет ни е дала- да давам млечна каша, ама хич не се е сетила, че сме на хипоалергично мляко, а в кашата е обикновено ooooh! ooooh!
Добре, че продавачката е в час и обясни за какво иде реч.
Другото, което е тези каши били сладки и после ще има да чакам да ядат мляко, ама друг път Whistling Whistling
Единствената безмлечна и без глутен е оризовата, ама ще почака поне месец Whistling Whistling
Иначе, ще се пробвам и да приготвя пюрета, ама да се ориентирам каква трябва да е консистенцията по купешките. Твърдо реших да не купувам уреда за готвене на пара на Авент, че нещо бая пари ми се струва.
След днешната разходка, сме в размисли дали да не купиме слинг, така или иначе едната е вечно на ръце Whistling Whistling

# 608
На мен ми се наложи да давам калциев глюконат - купих една малка спринцовка и с нея давах като държах главата,  за да не плюе.
И нас ни мъчат зъбите, пъхаме всичко в устата,  като най ни се услаждат двете , донесоха миот Англия ххомеопатични за зъбки - едното като побелее венеца и второто като усетя, че ще пробиват вече.
[/quote
Сисе, за какво даваше Калциевия глюконат, и може ли да ми споделиш какви са хапченцата от Англия  bouquet

# 609
Калциев глюконат ние даваме преди и след ваксина, укрепвал имунитета.

Гледам преди няколко странички сте обсъждали мазането, аз пък с нищо не мажа  Embarassed имам и мляко, и олио, мазах 2-3 пъти в началото, ама някакси не чувствам нужда и спрях  Rolling Eyes задължително ли е мазането по принцип?

Планирам като станем на 4 месеца и половина да започна бавничко с картофено пюренце, знаете ли как се прави? Само сварено картофче и бульончето ли?

# 610
Гаги, моята педи каза сварявам един картоф, обелвам, добавям на върха на лъжичката масълце, няколко зрънца захар, няколко зрънца сол и малко АМ (30мл.), трябва да е с консистенция на гъста боза. Аз не знам, но мисля че няма чисто картофено пюре, ставало много гъсто и затова го смесват с разни други. Моя приятелка е при същата педиатърка и така е захранила нейното дете, каза ме много му се усладило така приготвено Peace

# 611
И ние започнахме с морков, но на малката и излязоха няколко пъпчици, (изненадващо бяха само по главата) и трябваше да спрем за няколко дни. Сега продължавам с пащърнак. Интересно й е да го пробва и очевидно й харесва, защото си хапва половин бурканче, но още не схваща. че това е ядене.

Честито на рожденниците / празнуващите  bouquet

v.r.i, дори децата ни да са родени в един и същ ден, пак ще се интересуваме от различни неща, защото всяко детенце се развива различно. Дори и сега да не те интересуват тези неща, когато стигнете до тях ще си по-подготвена Simple Smile

# 612
Elsi, благодаря за инфото, а как процедираме в случай, че не искам да давам АМ (само на кърма сме), изцеждам ли  Thinking

# 613
Gaggi, ами ако не ти се цеди, пробвай с водичката, дето е врял картофа, обелен предварително. Така съм чела, че правят други мами Peace

# 614
Честито на всички рожденници   bouquet
Мислех си, че докато не навършим 6 мес няма да захранвам! Но тия дни много ме тормози мисълта за този рахит на малкия, и се чудя дали ако включа зеленчукови и плодови пюрета (т.е. витамини ), няма да му е от полза за справяне с рахита  Thinking Вие как мислите!?

Общи условия

Активация на акаунт