Падат есенни листа, а мамите се радват на ЮНСКИТЕ слънца - 5

• 29 027
  • 722
  •   1
Отговори
# 615
v.r.i. ще ни е мъчно ако напуснеш темата. И нашето Дари е още изцяло на кърма (макар и родена средата на май). Предложих това заглавие, защото темата за захранването все повече се обсъжда Heart Eyes Целувки от нас

# 616
Мусле, вие имате рахит или клоните към него? Може би трябва са питаш педиатърката или в интернетдали има връзка между захранването и рахит. Набързо прочетох, че по-рано се захранват бебета с рахит, ноо това трябва да се проучи по-обстойно.
Цитат
Хранене при рахит
За малките кърмачета с рахит най–подходящо е естественото хранене трябва да се провежда правилно. Количеството на плодовите сокове се увеличава до два и повече пъти от полагащото се количество – плодовите киселини задържат за по–дълго време киселата реакция в тънките черва и с това спомагат за усвояването на калция. Захранването на рахитичните кърмачета става с около две седмици по–рано, като винаги със зеленчуково пюре. За по–големите кърмачета се ограничават брашнените храни – каши и кисел, също и кравето мляко, като се дават повече плодове и зеленчуци. в храната се включват кравето масло, жълтъкът от яйце и по възможност черен дроб, които са богати на витaмин D.

Последна редакция: пн, 13 окт 2014, 22:04 от Elsi86

# 617
Цитат
Профилактиката на рахита е свързана с приемането на храни богати на калций и витамин Д, разходки в планината, на морския бряг и спорт на открито, често излагане на слънце.
Доказано е, че бебетата, които биват хранени естествено, се разболяват почти два пъти по-рядко от изкуствено хранените новородени. [1] Причините за това са, че кърмата спомага се по-лесното усвояване на солите, както и на по-доброто съотношение между фосфорните и калциевите соли в нея. [1] От друга страна изкуственото мляко съдържа повече белтъци, което причинява свързване на солната киселина и по този начин попречва на усвояването на калция, необходим за растежа на костите.
Мусле аз лично не виждам ранното захранване с какво ще помогне за профилактика на рахита.Мисля,че взимате достатъчно адекватни мерки с вдигането на вит. Д и приема на калций.

Честити месечинки Мамче и Белисима
Днес се изморих утре,та о другите теми ще пиша утре  newsm46

# 618
Магдалена, давах го като беше по-малък, имаше температура и педи го предложи за имунитета мисля. Бях толкова шашната, че не помня какво ми каза. За хомеопатията - това, което давам незнам как се козва. Другото е със съкращение SIL.

# 619
Леле като ви чета как не спите и какви драми са с тези зъби и настръхвам. Аз май съм попаднала на доста издръжлива госпожица, защото Ники определено я мъчат зъби, но за сега до истерии не сме стигали... Но пък имам чувството, че колкото и да спя все съм си недоспала. Направо не знам какво ми става.  Embarassed Mr. Green

За захранването аз мисля да започнеме някъде около 5-тия месец. За сега хапваме по 180 мл. кърма или Аптамил НА, но главно сме на кърма и издържаме по 3-4ч. Искам да питам мамите, които дават хипоалергенно мляко на бебоците си, възможно ли е от АМ-то акито да стане зелено? Някъде бях чела, че от хипоалергенното мляко изпражненията стават такива зелени?

Честит празник  на всички празнуващи мами, татковци и бебоци. Много здрав, щастие и много късмет ви пожелавам   bouquet Hug

Оххх щях да питам още нещо.... Аааа да сетих се: мойта госпожица изобщо не иска да вкуси вода, а всички около мене само ме хокат, че вече яде и АМ и не можело без вода.  ooooh! Та в този ред на мисли се пшрисетих, че бях чела, че може във водата да се сложи малко сок от ябълка и така на бебка да й харесва повече. Може ли коментари и мнения да дадете. Това, че не пие вода чак такъв проблем ли е? и Това със сока как ви се струва?

П.С. Не можах да изчета последните 2 страници та утре може да се включа по повече въпроси...  Hug
Лека нощ за сега и повече сън за всички пожелавам...  Hug Hug Hug

# 620
Включвам се към питането за водата, защото и ние сме на АМ, но вода.. не иска. Веднага се мръщи и плюе Sad

# 621
  • София
От ХА са зелени изпражненията, да.
Като не искат вода, давайте чай. Това със сока не бих го направила.

# 622
  • Пловдив
Честито на всички рожденници   bouquet
Мислех си, че докато не навършим 6 мес няма да захранвам! Но тия дни много ме тормози мисълта за този рахит на малкия, и се чудя дали ако включа зеленчукови и плодови пюрета (т.е. витамини ), няма да му е от полза за справяне с рахита  Thinking Вие как мислите!?

musleto, калция Молева ли го изписа?
аз го купих, след като тя ни го изписа, но преди да го дам подпитах и педиатърката по ЗК, и абсолютно ми забрани да го давам  newsm78
Та, реших да ходим по ЗК само, че мн доктори,мн мнения Whistling

# 623
Мики, ти ли бореше хремата на малката с инхалации? Би ли споделила как точно става. С инхалатор ли ? Благодаря предварително. Може и на лс

# 624
Ivankaka това с чая ми звучи по-разумно. Може ли предложения за чай. До сега съм давала само такъв от копър и лайка за коликите, но бързо спря да го пие, защото той си е малко гаден на вкус, заради семената копър...  Mr. Green То въпроса ми е малко тъп де  Embarassed ама нямам идея от какво да й правя чай... Simple Smile  Grinning

# 625
Включвам се набързичко, че вчера не успях да честитя празника на всички рожденици  Gift и месечинковци Simple Smile  - да са живи и здрави....и специални прегръдки и целувки на талисманчето ни Петър!

v.r.i., не се впрягай така де  Hug ... То и ние с Филипче сме на опашката на юнчетата, но пък на мен ми идва идеално да получавам изпреварващо инфо от по-големите (майски) юнчета Simple Smile - така е още от бременността Wink

# 626
  • София
Ivankaka това с чая ми звучи по-разумно. Може ли предложения за чай. До сега съм давала само такъв от копър и лайка за коликите, но бързо спря да го пие, защото той си е малко гаден на вкус, заради семената копър...  Mr. Green То въпроса ми е малко тъп де  Embarassed ама нямам идея от какво да й правя чай... Simple Smile  Grinning
аз давам чай на Хип, пише отпред детски чай. Има най-различни чайчета, разгледай ги в магазина и си харесай.

# 627
Много ти благодаря  Hug Днеска ще отскоча до аптеката да видя какво има и ще пробвам. Дано стане.  Mr. Green

# 628
Елси, Мики благодаря за споделеното. Елси, имаме начален стадий на рахит според частната ни педи. Преди седмица, главичката на тила при прегледа беше още мека. А също така малкия има всички симптоми:
меката главичка
нервност
въртене на главата
изпотяване при сучене (въпреки, че това почти изчезна)
спи много леко, стряска често от шумове
Аз на ЛЛ не ѝ вярвам за нищо, колкото и пъти да я питам нещо..., тя никога не казва нищо конкретно!
Мише Да - Молева ми го изписа, но навсякъде прочетох, че най-адекватното лечение е повече вит Д и калций.

# 629
От ХА са зелени изпражненията, да.
Като не искат вода, давайте чай. Това със сока не бих го направила.
И на малката изпражненията с НАН Н.А. са доста зелени, направо тъмно зелени и миришат ...  Sick  та е що годе нормално, така ли?

Общи условия

Активация на акаунт