Падат есенни листа, а мамите се радват на ЮНСКИТЕ слънца - 5

• 29 039
  • 722
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте,
Тъй като видях, че сте писали за акитата- аз намерих една статия със снимков материал и обяснения за признаците за различните консистенции. Надявам се, че няма гнусливи мами, все пак всички сменяме пампита и какво ли не сме видяли...

Скрит текст:

Ние от една седмица някъде правим нов номер- издърпваме играчките от активната гимнастика, лапаме ги и с тях в уста им се караме ожесточено.

Иначе храненията ни са 5 на ден и засега не пием нито вода, нито чай.

От няколко дни сме с летния кош, обърнат към мен и вече положението с возенето е поносимо, но за всеки случай си поръчах и раничка. Имаме кенгуру, но прочетох няколко статии и сега ме е страх да я слагам в него. Девойката много иска да стои седнала, но не знам дали не е много рано.- на 4м и половина сме На няколко пъти хващам свекърва ми да я е оставила на дивана седнала, подпряна с няколко възглавници и не знам как да реагирам. Иначе, като я слагам в мен е седнала, но да я оставям да стои сама....

От 2 дни вече се и обръщаме сами на единия край и си лапаме пръстчетата на крачката. Много нови неща за 2 дни само.

Желая ви слънчеви разходки и хубав ден!   bouquet

*Забравих да попитам мамите с летни кошове-  какво постилате м/у бебето и количката? За зимния кош имах, но сега с тези колани... продава ли се нещо специално или аз трябва да си пригодя нещо?

Последна редакция: ср, 15 окт 2014, 11:32 от Dessie.

# 661
Musleto  при мен косопада се прояви скоро, по принцип ходя с вързана коса заради малкия, като я сресвам преди и по време на къпане е зловещо  ooooh!

А аз да питам, само аз ли продължавам да се потя като прасе? И през деня, и през нощта ставам вир вода  Sick Днес си пуснах ПКК и хормоните за щитовидната жлеза, че усещам някакво уплътнение на врата и с това потене... дано няма нищо  Embarassed

И Слави много иска да седи! Почти на 4 месеца сме и педи каза в никакъв случай преди 6 месеца. Мойто свеки също го слагаше да седи, щото видиш ли искал, но след като гаворих с педката има забрана. А шушулчето наистина много се кефи, даже като го държа в мен се набира напред с коремчето докато се изправи и най-любими са му чорапите - гледа ги с огромно любопитство и иска да ги докопа  Grinning

Последна редакция: ср, 15 окт 2014, 11:36 от Gaggi

# 662
И моята коса пада много и вече осезаемо е намаляла.... лошооо.
Да се похваля - Елена спи в креватчето си от няколко нощи вече. Само я приспивам в шезлонга и после я пренасям. Направила съм инсталация от възглавници които я обграждат и съм повдигнала дюшека леко. Малко по малко ще премахвам от тези екстри след месец някъде.
Обаче това нощно яденеее.... яде си през 4 часа през нощта. Ще ходя при хомеопатката ми да видим какво ще ме посъветва.
Потят и се ръцете и краката, но сме само на 1 капка вигантол и то от този месец. Чудя се дали да не и давам 2.... но не знам дали такава самоинициатива е ок.

# 663
И на Славян много му се потят ръцете! Събира какви ли не власинки в ръчичката и между пръстчетата става черно, като циганче е  Laughing Не знаех, че потенето има общо с вит. Д-то  Shocked

# 664
  • в Кошера
Да питам мамите , които имаха проблем с косопада - премина ли при вас, защото при мен скоро няма да има какво да пада  Laughing

При мен понамаля в последно време. Беше брутално и този път, направо на кичури падаше.  Crazy Cry
Имай търпение, ще отмине.  Peace
Кофти е, ако е нон-стоп вързана (самата аз съм така, защото ми пречи ужасно, а и дреб скубе качествено), опитвай се да я държиш пусната колкото се може повече, не я третирай (доколкото ти е възможно), вземи си енергизиращ шампоан, пий витамини.. Това е превантивна грижа за новорастящата коса. Тази, която е погинала, ще падне, независимо от "екстериорните" грижи, които полагаш.  Peace

*Забравих да попитам мамите с летни кошове-  какво постилате м/у бебето и количката? За зимния кош имах, но сега с тези колани... продава ли се нещо специално или аз трябва да си пригодя нещо?

Не, че съм сефтосала коша 6+, но да споделя.  Mr. Green Laughing
Има универсални подложки, които са с отвори тип илици, в които се промушват коланите. Зимните чувалчета са на същия принцип.  Peace

# 665
И ние сме така, обаче по-скоро ръцете са й мокри отпостоянното лапане и събира всякакви мъхове, едвам й ги чистя Laughing. При нас са предимно розови   Grinning. Теди се поти много на крачетата, хем студени, хем потни, чорапките понякога са й мокри чак, особено, когато е с буйки, а аз й поръчах ботушки с вълна чак ooooh!. Не знам дали имаобщо с вигантола, но по-добре се консултирай с педи, Чилимура Peace. Знам, че предозирането не е желателно...

# 666
  • София
И на Славян много му се потят ръцете! Събира какви ли не власинки в ръчичката и между пръстчетата става черно, като циганче е  Laughing Не знаех, че потенето има общо с вит. Д-то  Shocked
има, и двете имат връзка с рахит.
Чилимура, от самото начало давам по 2 капки витамин Д, според мен няма да е проблем да даваш.
И аз съм с ужасен косопад, дано скоро премине. Иначе не се потя вече, откак свалих почти всички кила. Преди това се чувствах като топящо се прасе Mr. Green hahaha hahaha

# 667
Ей момичета шашнахте ме  Tired Tired Tired Tired Tired
и моята принцеса е постоянно с потни ръце едно е че тя ги лапа постоянно но и са потни боже да звъня на педи ли

# 668
  • Шумен
Здравейте мацки   bouquet
За косопада при мен е дооооста направо с шепите  Crazy но и аз през целия ден съм вързана и през нощта ела да видиш цялото легло от моята страна е ужасТ  Mr. Green даже дъщето от начало се стряскаше и ме питаше защо така даже се стресна да не е от нейната коса  Laughing (тя спи при мен понеже татито ни нали го няма)
За потенето аз от както захладня нямам вече този проблем даже ми е студено,а не както през бременността умирах от жега  Crazy
А за потенето на ръчичките на Марти от време на време му са потни,но и той много ги лапа,а и до скоро все бяха стиснати в юмруци от скоро започна да ги отпуска,а и педи всеки път си го преглежда и не ми е казала да имаме проблем с това  Whistling
А между другото днес за първи път опитахме сок от ябълка,а на Марти му хареса  Mr. Green след няколко дни ще пробваме моркова да видим  Whistling

# 669
Ето я и Дари на 5 месеца

64 см. и 6, 620 кг.

Аз давам по 1 капка витамин Д, играчките пера или измивам под чешмата с топла вода и бебешки сапун Simple Smile

# 670
Здравейте  Hug тъкмо се връщаме от ДК. Пораснали сме с 1,5см и сме качили 750гр. Педи беше изключително доволен. Сега сме 6,050кг и 63,5см  Mr. Green
 Биха ни само Синфлорикс понеже Пентаксим нямаше. До сега не сме имали проблем с ваксините, но ето, че и нас ни застигна. Нашия доки е много съвестен лекар междодругото и му е много неудобно така като не може да си свърши работата, както трябва, но няма начин то не зависи от него.

За захранването се разбрахме да му звънна след 2 сед. и да го обсъдим. Той е на мнение, че е добре да започна с картофче иииии само това успяхме да си кажем преди Николче да надуе сирената  Mr. Green Ще се чуем след 2 сед. и ще се разберем какво, как и по колко да започнеме да се захранваме... Simple Smile Имам му пълно доверие така че мисля основно на него да се уповавам.
А калпазанка не реве толкова като я боцкат обаче пък реве много докато я мерят на дължина. Малееееее сестрата само я пипна да й опъне крачето да я премери и тя като се разпищя и като се расърди  hahaha Абе пълен цирк... Имах 100 въпроса да питам и не питах нищо обаче. Оставих всичко за като се чуеме по телефона...  Mr. Green
Сега само се надявам да не вдигнеме Т и всичко ще е наред...  Grinning

# 671
Днес и ние бяхме на ДК за ваксина. Поставиха ни Хепатитната , това ни епървата ваксина след родилното. Да ви питам тази Туя как я давахте вие ? На нас ни изписаха туя 9 по 3 гранули за 3 дни.
Не ни казаха за лепенки кул пач или да следя за температура , само да не я къпем днес. Нещо има ли от тази ваксина което да мисля и да следя или тя е от по леките ?

Почнали са ни зъбките - Даде ни дентокинд и дологел , някой ползва ли ги доволен ли е ? Този дологел пише че трябва местата които са възпални и надути но ние нямаме такива засега само се скъсваме от рев Simple Smile
Дентокид ми каза по една таблетка три пъти на ден да разтварям , като видях че е хомеопатично нещо се чудя дали ще ни помогне Simple Smile))

Та както бяхме без лекарства ето на , пак си имаме цял куп

За акитата ни каза биогая или друг пробиотик и вит С заради слузта в акито - хмм това вече 4 месеца ми го казва чак се чудя дали да не идем на гастроентеролог и да се изследва това аки .

# 672
  • Варна
Здравейте, Мами  Hug
И ние днес бяхме на преглед заради хремата на малката. Изписаха ни вит.С - по 1 ампула дневно и едни приготвени в аптека капки ( адреналинови ) - дано има ефект  Praynig
За косопада - и на мен скоро няма да ми остане коса....  ooooh! ужас е! дано скоро отмине, че ще си купувам перука иначе  Laughing
За водата - и нашата хубавица хич не обича да пие вода  #Crazy Дай й мляко и не я търси за друго  Rolling Eyes Надявам се като започнем захранването да пропие и вода  Blush В този ред на мисли, реших да не слушам доки и да я захраня началото на другия месец с картофче. Колкото повече чета за това захранване, толкова по-сложно ми се вижда  Crazy
Една питанка: Как обличате бебчетата в това променливо време? Гледам да не я навличам, за сега излизаме по боди с къс ръкав и отгоре дълъг, но все се чудя дали не й е топло или студено  newsm78

# 673
Везничка, на нас педи ни каза, че от тази ваксина не се вдига Т и да съм спокойна. Действително мина леко.

# 674
мерси литъл  Hug ние засега сме весели и спокойни. Но мен от ваксини си ме е шубе Simple Smile

За косопада - аз си правих маска с тривитаминол и незнам дали си внушавам или не но след нея малко понамаля иначе преди това беше ужас и без това си нямам много коса Simple Smile))))

За водата - и ние не пием вода, даже днес педи се помайтапи че сме като американците. Просто малката отказва, като почна да я захранвам ще почна и вода по настоятелно да давам засега е добре.

За вит Д - на нас ни вдигнаха капкиоте на 2 заради голяма фонтанелка, откакто сме на 2 капки главичкат и на пипане е по твърда незнам дали е от тях или от растежа на детето. Иначе потенето е признак на рахит но не малко потене ами доста повече , трябва така да се поти че чак възглавничката и да е цялата в пот не такова леко потене. Ние леко потене имаме при ядене според мен е от усилието да изсуче кърмата

За обличането- и на мен ми е кофти да реша, вигани имам в мен някоя шилетка или меко якенце да реагирам ако неяо ми захладнее и често се обличаме и събличаме Simple Smile Simple Smile Simple Smile Като цяло сме с боди с къс ръкав и отгоре дълъг и едни ританки, като слагам и едно елече плетенко но те тезжи елечета са ни меки и не са чак толкова дебели и така засега гледам и е добре колкото да има нещо на рамената. Незнам дали прекалявам сега като го написах мисля че малко повечко я обличам ...

Общи условия

Активация на акаунт