Падат есенни листа, а мамите се радват на ЮНСКИТЕ слънца - 5

• 29 017
  • 722
  •   1
Отговори
# 675
Везничка, на нас педи ни каза, че от тази ваксина не се вдига Т и да съм спокойна. Действително мина леко.

Ние също имаме поставена само тази ваксина. Малката не е вдигала температура от нея, мина я леко. Притеснява ме идващата, но каквото такова, запасила съм се с всичко противотемпературно, подходящо за нея  Wink
Колкото до по-предния ми пост, вярвам, че разбирате до голяма степен и вие. Благодаря за подкрепата и добрите ви думи.  Hug

# 676
везничка, ние използваме дологел,не знам колко помага, но при нас по-скоро успокоява,защото е леко сладичко.

# 677
Момичета, къде в справките на НОИ мога да проверя, дали са получили документите ми от работодател? Където са справките за болничните ли? Защото аз нямам нещо там, а последният ми БЛ беше до 02.09. Т.е. все още не съм получавала майчински, а знам, че от фирмата ми носят документи в НОИ до 10-то число. Или от НОИ бавят работата? Някаква идея?

# 678
За бавене ги бавели. Аз им пиша на емайла който има в сайта. Иначе с егн и пик номер можеш да си провериш дали документа ти вече се обработва от тях

# 679
Dessie. ето тук можеш да провериш дали и кога са ти внесени документите.

http://appreports.nssi.bg/reportegnpopdoodocsandpayment/

# 680
Благодаря ви. Проверих пак преди малко, но или работодателя не ги е предал в НОИ, или те не са ги обработили, защото в тази справка последно има последния ми болничен.

# 681
Dessie., документите в НОИ ги обработват до 15-о число на следващия месец, ако те са подадени след 15-о число на предходния месец. Т.е ако документите са подадени след 15 септември, те ще бъдат обработени до 15 октомври и парите ще са изплатени до 31 октомври или поне така ми обясниха от нашето счетоводство.

# 682
Мда, за съжаление и аз така знам за15то число, а моето майчинство започва от 16ти септември, т.е. Ще има да почакам до 31 ви октомври. И ще се събере месеци половина без превод  Sad

# 683
Здравейте момичета.

Нашето момиченце от снощи започна някак да се напъва и да иска да си навдигне кръстчето както си е легнала. Малко ме притеснява това, мисля си да не би да съм го увредила някак си и да я боли макар, че е весела.  Sad Преди два дни и бях сложила летния кош и беше леко навдигнат и така около час я возих, ама после й го свалих. Ама си мисля, че ако беше от него щеше да започне да прави така още същия ден, не няколко дни по- късно. Прави така и в леглото и в шезлонга, но в шезлонга по- често. Не я слагам от скоро там, нито пък съм го навдигала. Дали е нормално това?  newsm78

# 684
Като писах на тези от НОИ ми казаха че декларацията ми е била при тях на 8.10 и до 15 работни дни да чакам превода. Друг е въпроса че още с ПИК не ми излиза че ми се обработва тази декларация, явно ще ме позавабят

Моето бебе си вдига не само кръста ами и дупето , понякога само главата и е опряна на шезлонга , друг път само главата и не е опряна зависи как се набере. За мен това са си опити да се напъва да се изправи

# 685
везничка1987 благодаря ти  Hug Hug Hug Сега съм дооста по- спокойна. Тя си вдига главата от доста време, ама това с кръстчето започна от снощи и малко ме попритесни.

Иначи напоследък си увеличи храненията на 2 часа, едвам дори издържа и 2 часа. Пробвах да й увелича количеството АМ ама не ще  Simple Smile

# 686
И при нас е голям куриоз това напъване да се изправи, човека искатак и да се храни, докато се събуди и направж се напига , през деня спи в кракато ми на възглавница и му е много лесно, като го понатисна назад и крещи карайки ми се , голям смях с ММ , ръмжи си човека, а ме притеснява да стои така , в друга поза не иска ужасна борба накрая тати го взима, и го държи полу легнал върху себе си, то пък си вдига постоянно главата назад и потлежда кой го държи, голям майтап и клипче му направихме на тази фога Simple Smile)) аз доколкото знам не е добре така да гледат бебчетата, не знам дали ме разбрахте как си извърта  главичката Simple Smile все едни неща прави , или пък сме на ръцееее , карат ми се че му измаляло гръбчето и вратлето Sad
Исках и да попитам , бяхте обсъждали за ветровито време какво кремче слагате на личицето, може ли пак да споделите, че не мога да намеря къде беше коментирано  Hug
И от кога се каня и аз да благодаря на ЛЛЛ   bouquet  bouquet

Последна редакция: чт, 16 окт 2014, 11:49 от Магдалена Величкова

# 687
Като писах на тези от НОИ ми казаха че декларацията ми е била при тях на 8.10 и до 15 работни дни да чакам превода. Друг е въпроса че още с ПИК не ми излиза че ми се обработва тази декларация, явно ще ме позавабят

И моята на 8-ми са я получили- виж на последната страница на справката най- отдолу. Че аз търсих на първата най- отгоре, където си мислех, че е логично да е, ама здраве да е Simple Smile

# 688
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Искам да изкажа благодарности на момичетата отЛЛЛ, следящи нашата тема.
Бяхте ми много полезни, благодарение на вас успявам да храня бебето си успешно  с кьрма.
Благодаря ви!  Hug   bouquet

Благодарим на всички за милите думи! Hug Hug  bouquet  bouquet Hug

# 689
Тyra Малко се успокоих, за това с косопада! Въпреки, че хич не е за успокоение..., имайки предвид какви кичури коса остават в ръката ми особено след баня  ooooh! Иначе и аз изкарвам доста време с вързана коса, ама ще трябва да се поправя!
И синът ми от доста време си повдига дупето и кръста, особено като сменям памперса.
Дологела на нас не ни помогна, само дентинокса има ефект, но това е защото първото съдържа лидокаин, затова не трябва да се прекалява с него. Аз мажа макс 3пъти.

Общи условия

Активация на акаунт