Захранване на бебето – кога, как, с какво?

• 232 436
  • 2 143
  •   1
Отговори
# 105
Musle и аз не мисля, че си избързала, може да пробваш няколко дни с моркова, защото знам правило за нов зеленчук на седмица, поне в началото и после може да пробваш с друг зеленчук - картоф или тиква, слагаш ли АМ или кърма? Също така, нали не го чакаш да е прегладнял? Или пък дали изобщо е бил гладен? Може би морковът не е вашия зеленчук  Peace.
Моето момиче днес изяде цяло картофче, но го направих днес по-рядък по погрешка и направо се стичаше, когато и дам повече в лъжицата. Но много го хареса, после дохраних с кърма.

# 106
Мусле изхождайки от личния си опит с баткото бих те посъветвала да спреш за 3-4 дни и след това да опиташ с друг зеленчук,ако и тогава не покаже интерес към храната аз бих спряла за 2 седмици.Баткото почнах да захранвам на 4м. и той стискаше уста и се дърпаше,не проявяваше никакъв интерес към храната и аз къде от липса на опит,къде подведена от разни съвети продължих да настоявам.Не знам имали общо,но баткото беше жив кошмар на тема ядене до 3 г.  #Crazy И сега е капризен и злояд,но хапва по разнообразно.До 3г. живееше на кускус,банани,ябълка и пържени филии  ooooh!

# 107
  • София

И аз захраних малката в началото на четвъртия месец по принуда, заради изхождането в рев на 5 дни.

# 108
Благодаря момичета, днес бяхме на консултация и педи каза да сменя моркова с картоф, но мисля да послушам Мики и да изчакам няколко дни да минат и пак да пробвам с картоф. А иначе  първия ден разредих пюрето с кърма и мисля, че беше грешка, защото потичаше от устата му.

# 109
Мики, съгласна съм с теб. И аз с баткото не постъпих правилно - започнах захранването малко след 5я месец със зеленчуково, той абсолютно отказваше, ревеше, не искаше да приеме лъжицата. Обаче аз настоявах, не знам защо, водех се точно, каквото казва педиатъра, каквото пише по книгите, а не по детето. След месец свикна, беше много лаком до 3г., но сега е ужас - много капризен. Сега смятам да се водя по малкия, да не насилвам нещата, той ще ми покаже дали е готов, като започна. Прави ми впечатление, че от няколко дена така зорко ни наблюдава като ядем  Grinning Ще видим.

# 110
  • София
Стефи,също ни наблюдава много старателно докато се храним,но прави същото като четем вестник например.Според мен й е интересно всичко.Така че въобще не ми е ясно как да разбера ,че проявява интерес към храната

# 111
Да децата проявяват интерес към храната както и към всичко случващо се около тях.И все пак има и други условия,според мен най-важно е детето да е надраснало инстинкта за избутване с езичето.
Мусле най-добрия вариант за вас ще е ако просто моркова не е неговата храна,но все пак при вас вече има наслагване на негативни емоции към лъжицата,първо заради калция,който си давала с лъжица,а и сега неуспеха с морковчето.Почивката е добре дошла,ако може изобщо не му показвай лъжицата за няколко дни,а после първо поиграйте с нея. Peace

# 112
При нас днес има стъпка назад. Вчера цяло картфче, днес 1/4 , може би беше вече прегладняла, че бяхме на разходка и нямах възможност да й дам по-рано Thinking. Дадох й после да суче, не иска, накрая шишето и готово. Ама много хитра, да стой и да й се излива в устата  baby_neutral. Ама така е, малко по малко, утре ще смеся картофа с тиква, но ще го направя по-рядичко, збелязах, че така го харесва  Peace. Аз не бързам за никъде, когато иска млекце, когато иска пюре  Heart Eyes
Мусле сано при вас върви по-добре от предишните дни  Hug Peace

# 113
Мики и аз се надявам нежеланието да идва от моркова, но ще разберем скоро  Peace Но твърде възможно е и от недоспиването да е, защото през деня спи 3 пъти по 20,30 или 40мин, и стане ли време за ядене и той е вече толкова нервен, че е готов понякога и да се откаже да суче само защото не слиза веднага млякото  ooooh! До кога ще е така - не знам! Характер ли е какво е!? Дано не продължи тази тенденция дълго време.

# 114
Предлагай му пюрето тогава,когато прецениш,че е спокоен,няма значение дали е 10 сутринта или 12 на обяд.С времето ще свикне и ще можеш сама да определиш часът на храненето,но до тогава просто гледай да предлагаш новата храна в моменти, в които е най-сговорчив.

# 115
А аз си мислех, че само ние спим по 20,30 и 40 минути 3 пъти дневно  Wink Направо се чудя откъде намира сили, а нощем спи ли спокойно? Той от близо месец си развали нощния сън, пробужда се, все иска да суче и заспива, т.е. аз съм биберон, защото той го отказва.

# 116
Мики, благодаря  Hug
През нощта започна да се събужда по 1 или 2 пъти от около 2мес и малко - преди това не го правеше. Но и при нас е така, суче и заспи и биба не иска.

# 117
Здравейте Simple Smile основно ви чета и събирам информация но така и не мога да реша с какво как да започна Simple Smile)
Искам да се оплача , вчера бяхме на консултация, първо докторката каза че много наддаваме 8100гр със папверс боди блузка чарапогащник! Второ каза, че искала бебето да си яде количеството мляко за месеците си ( 4 м и две седмици) което било 130мл #Crazy той верно сега намари количеството точно на толкова, но за 4 м бебе не е ли малко???
Второ каза че вече е трябвало да започна захранватето с морков и ябълка- една лъжичка,- две лъжички , и това  е което ме посъветва !!!, ние сме на кърма, аа тя едва ли не ми се скара че сме закъснели #Cussing out
А уж е млада педиатърка !!!

# 118
Ами първо, бебето си е твое, и съветите на педиатъра са си точно това-съвети. Второ, колко изяжда си контролира бебето, ако му стигат 130 да яде 130. Трето, ако пробваш с пюре и му хареса-още по-добре. Дъщеря ми я захраних на 3 месеца защото изоставаше на кг, и сега на 7 месеца яде на поразия, но въпреки това няма 7кг. Явно си е до метаболизъм и гени. Иначе яде по 150-180 мл. мляко. Така че не се вталявай много, слушай педиатърката, но сама си решавай кое е най-добре за твоето бебе  Wink

# 119
Магдалена, не е нужно да слушаш докторката си. Бебето е твое, има толкова много информация, сама можеш да решиш кое е най-доброто за детето ти. До 1г. докато се кърмихме аз нямах никаква идея какво количество мляко изяжда дъщеря ми, нито ме е интересувало. Като започнахме захранването също не съм гледала колко пюре изяжда. Винаги съм кърмила на поискване, когато иска, колкото иска и въобще не ми е пукало малко ли изяжда, много ли, детето си знае най-добре. Рано ви е за захранване, изчакай бебето да навърши 6м. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт