Захранване на бебето – кога, как, с какво?

• 232 417
  • 2 143
  •   1
Отговори
# 90
  Момичета, мисля, че това видео ще е полезно и реших да го пусна тук. Интересно в да видим как да приготвяме храната си в къщи.

http://bcove.me/7iukhomm
Винаги съм приготвяла зеленчуците на пара, месото под налягане за детето. Авокадо и банан давах сурови. Плодовете давах предимно сурови. Ябълката я давам и печена.
Не е необходимо да се пюрира храната на детето. Може да му се дава в ръчичка или на малки парчета директно в устата. Децата и възрастните дъвчат с венци, не със зъби. Добре приготвената храна може да се пюрира в устата и с венец.

Малиш благодаря ти за съветите, които даваш, но целта на клипа който публикувах е да покаже на майките, които тепърва събират информация как да започнат захранване,кое да изберат дали домашно приговяне на  храната или готови пюрета. Аз също приготвям зеленчуците на пара като теб и тъй като досега ползвах готови плодови пюрета реших да се пробвам да си правя домашни и докато се рових намерих тази за мен лично полезна информация.Ти също даде добри идеи.Благодаря!:)

# 91
Ако се дава храната в ръчичките има голям риск детето да се задави.

# 92
Ако се дава храната в ръчичките има голям риск детето да се задави.
Няма никакъв риск. Прочети повече за захранване водено от бебето.

# 93
Прочела съм  Laughing
Преди 3 дни го видях с очите си, бебето е на 10 месеца, дадоха му краставичка. А вече е захранена с пюре и каша. Всъщност има 4 мънички едва избили на повърхността зъбчета, освен ако това е допринесло..

# 94
И аз не съм фен на това, бебето да се храни с по-едри парченца, бебка се дави и от слюнката си, камо ли от парченца храна  ooooh!. Но всеки сам определя, кое е най-добро за бебето му   Peace.
Ние започнахме с картофче, днес яде повече и накрая си искаше млякото, но още е 4ти ден... Ще видим дали ще успеем да заместим хранене или ще искаме млекце  Blush. Другата седмица ще вкарам морков или тиквичка, още се чудя  Thinking

# 95
Здравейте. И аз като една юнска мама се записвам и с интерес следя темата Simple Smile), тъй като скоро ни предстои захранването. Малкият е на 4 и половина, смятам да започна от 6я м., тъй като до момента сме само на кърма. Смятам да започна с картоф, след това да включа и морков. Представата ми е първо да му дам да сука, а след това зеленчука , като съм добавила и кърма към картофа, може би??

# 96
И аз се чудя кога точно да предложа новата храна. Обсъждахме по-рано, че е добре да е след сучене или АМ, за да не е прегладняло детето и да е в добро настроение.
Може би ще опитам да давам между храненията - то така или иначе само ще си опитва в началото, няма да е за наяждане.
Онзи ден ходихме за ваксина и педито ни пита (тя беше отпуск 2 седмици и не знае какво е ставало с нас) - "Нали не си избързала да го захраниш"  Grinning и аз - "Не, нищо не съм му давала, аз не бързам." И тя (едно такова малко жално) - "Да, добре, че той още много малък."
 Mr. Green

# 97
Аз пък съм много доволна, че захраних, станахме редовни в изхожданията  Laughing. След като заместя напълно със зеленчук, ще предложа и плодово пюренце между храненията  Whistling.

# 98
Elsi, може и при нас да се случи така. Ще видим и ще пиша по-натам Simple Smile

# 99
И аз тези дни умувам да почна по рано от 6 тия месец, може би като навършим 5 ще опитам да му дам купено пюре да видя реакция и ако му хареса ще продължа ако не ще изчакам още ...

Елси супер е че захранването ви помага , почнали сте го навреме Simple Smile

# 100
Аз си мисля да започнем малко преди да направи 6 мес. Примерно седмица. Ама то едно си мисля сега, а не се знае какво ще се случи до тогава Simple Smile)

# 101
литъл и на мен така ми штукват идеи без кръчмаря (както се казва ) много често Simple Smile и после се развалят Simple Smile
но с това захранване нямам търпение да видя реакциите на малката ще падне веселба в студените зимни дни Simple Smile

# 102
И аз съм нетърпелива да предложа нещо различно от гърда  Laughing , но ще зачакам още 2-3 седмици.Все още има и сополки малката,та ще чакам да се изчистят.Няма да бързам да замествам хранене,просто ще опитваме нови неща  Mr. Green
Още мисля с каша да започна, но ще видя и педи какво мисли.

# 103
Момичета, здравейте и тук!
мислите ли, че избързах със захранването, или просто може тоя морков да не му се нрави на малкия!? Днес 4-ти ден, едва ли 2лъжички са попаднали в стомаха му. Не иска да отваря уста и това е - страх ме е в стремежа си да спомогна по-бързото справяне с рахита - да не го направя злояд  ooooh!

# 104
musleto не мисля че си избързала толкова може да не му харесва предлаганата храна или часът в които си я предложила Днес за прав път и моето момиче направо стисна уста и  не искаше да хапне и лажичка дадох и АМ това беше към 12 часа след 2 часа 30 мин. пак я поканих а тя изяде половин бурканче и искаше даже още но и направих малко АМ изпи си го и заспа към 15:00 сега още си спи и е по спокойна
Може детето да е било нервно при нас когато е нервна даже и да и се спи не може да заспи нито да яде и биберона тогава я ядосва а тя му е голям фен даже спи с него гушни го разходи го из стайте и му предложи пак Аз морков още не съм давала но мисля в комбинация с тиква да го дам първо после чист тя много хареса тиквата и така съм чела че любим вкус + новия по лесно го приемали бебетата

Общи условия

Активация на акаунт