Захранване на бебето – кога, как, с какво?

• 230 082
  • 2 143
  •   1
Отговори
# 1 065
За тази възраст съм на мнението на бащата.
То си е символично, на тези месеци млякото е основната храна на бебето.
+1

# 1 066
Както са казали момичетата,на тази възраст храната е само за опознаване ,не трябва да се натрапва,всяко ядене трябва да е млчено,за да се избегне един вид намразване на храненето и детето да стане злоядо.Предлагай само наобет,колкото ,толкова.Може да не му харесва консистенцията-може да го рпавиш по-редичко като заначало,разреждай с кърма/АМ.Аз не разбрах карфиол като за 1 хранене ли си въвела?За мен е много рано за карфиол,особено като за първа храна,газообразуваща е а и най-малкото на вкус е по-особена.Аз бих заменила с картоф/тиква/морков/пащърнак има също в момента-т.е с по-леки храни,които не дразнят коремчето .Simple Smile

# 1 067
Общо за деня изяжда около 50мл пюре. Първо му дадох картоф, но категоричн го отказа. Пащърнак не намерих из пазара/сетих се за него след като му дадох карфиола, така или иначе/. А за ярките цветове/тиква и морков/ четох, че не се препоръчват в началото заради каротина.

# 1 068
Общо за деня изяжда около 50мл пюре. Първо му дадох картоф, но категоричн го отказа. Пащърнак не намерих из пазара/сетих се за него след като му дадох карфиола, така или иначе/. А за ярките цветове/тиква и морков/ четох, че не се препоръчват в началото заради каротина.
Напротив точно тиква и морков са подходящи за начало на захранване. Ярките цветове се отнасят за червена чушка, червено цвекло ...

# 1 069
Напротив точно тиква и морков са подходящи за начало на захранване. Ярките цветове се отнасят за червена чушка, червено цвекло ...
+1 и от мен. Фитонутриентите, които се съдържат в моркова и тиквата са много полезни за иминната система на бебчовците, а и са харесвани от тях. Wink

# 1 070
+1 и от мен. Фитонутриентите, които се съдържат в моркова и тиквата са много полезни за иминната система на бебчовците, а и са харесвани от тях. Wink

И аз съм на същото мнение. Захраних синът ми с тиква на 5 месеца и много я хареса. Постепено с всеки изминал ден увеличаваше количеството изядено пюре. След това смесих тиква с картоф, 3 -ти беше моркова.  Твърда храна в началото се предлага веднъж на ден ,аз предпочитах да я дававм преди обед за да следя за реакции.Карфиол яде на 7 и половина месеца не го харесва особено ( при това не чист карфиол, а с други зеленчуци).

# 1 071
Здравейте,
По съвет на момичетата тук аз захраних малчо с тиква и той наистина я прие добре,чак му се услажда и иска все повече:))От 3дни я смесвам с малко картофи,но днес пак мисля да му дам чиста тиква,за да регулира изхождането,че картофа го затрудни.Живот и здраве утре,другиден мисля да му дам морков.Благодаря ви за съветите момичета.
Исках да попитам и заа нощното хранене.Педито каза,че трябва да има пет хранения,но малчо се буди през нощта и си иска(на 5 месеца и половина е). Вие какво мислите,5 хранения не са ли малко?

# 1 072
Здравейте,
По съвет на момичетата тук аз захраних малчо с тиква и той наистина я прие добре,чак му се услажда и иска все повече:))От 3дни я смесвам с малко картофи,но днес пак мисля да му дам чиста тиква,за да регулира изхождането,че картофа го затрудни.Живот и здраве утре,другиден мисля да му дам морков.Благодаря ви за съветите момичета.
Исках да попитам и заа нощното хранене.Педито каза,че трябва да има пет хранения,но малчо се буди през нощта и си иска(на 5 месеца и половина е). Вие какво мислите,5 хранения не са ли малко?

Според мен е гладен за това се буди и си иска трябва да му даваш. Когато е готов сам ще се откаже от нощното хранене не го насилвай. Моят бебок не се  будеше от 2 месец през нощта (смесено хранене). Сега е на 8 месеца и 10 дни и яде 5 пъти на около 4 часа, преди това (5-6 месец) ядеше по 6 пъти на 3 часа.  Успех със захранването!

# 1 073

Въобще не ги брой, няма такива правила. Всяко дете си показва от колко има нужда. Съвсем нормално е на 5 месеца да има повече хранения. Води се по него, то ще ти покаже кога и какво Simple Smile
Не педиатърката й кажи - 5 са, за да не ти пили на главата и готово.

# 1 074
  • София
ммоята мома мина на 5 хранения (4 твърди и 1 млечно) на 1 година и 5 месеца. Тогава отбих. Преди това беше на 6 - 4 твърди и две кърмения - за заспиване и 1 нощем. Тези 6 хранения са толкова откакто беше на 2 месеца. С тази разлика, че с времето храненето в 6-7 сутринта се премести в малките часове на нощта.

Води се по детето. Моята замести обяда чак на 11 месеца, след това вседи месец по още едно и на 1,3 остана само с двете кърмения.

# 1 075
Благодаря на всички за мненията. Реших да му давам по веднъж и о, чудо. Днес изяде всичко, че и още искаше, ама реших, че не бива повече.

# 1 076
millad, не бързай. Аз имах големи проблеми с малкия, защото го захраних на 4 месеца. Човека от тогава си обича манджи, обаче имахме ядове с млякото. Много рязко го намали, дори имахме период, през който го беше спрял, та въведох бързо киселото мляко. От два месеца го пие само вечер, в просъница, иначе когато е буден-няма шанс. Ако можех да върна времето, щях да захраня по-късно, нищо че е на АМ от самото начало!  Wink

# 1 077
Това защо? Какъв е ефектът от не искането на АМ?

# 1 078
Ами аз си го обяснявах с ранното захранване, защото ядене искаше, но не искаше АМ, т.е. ако не знаеше, че съществува храна/тоест ако не беше захранен толкова рано/, щеше да си яде АМ с удоволствие, а не с месеци да водим битка да хапне от него поне малко, за да приема мляко все пак. newsm78 Господ знае дали така е било, но аз така си го обяснявах! Tired

# 1 079
millad, не бързай. Аз имах големи проблеми с малкия, защото го захраних на 4 месеца. Човека от тогава си обича манджи, обаче имахме ядове с млякото. Много рязко го намали, дори имахме период, през който го беше спрял, та въведох бързо киселото мляко. От два месеца го пие само вечер, в просъница, иначе когато е буден-няма шанс. Ако можех да върна времето, щях да захраня по-късно, нищо че е на АМ от самото начало!  Wink
Всъщност колко пюре е нормално да изяжда сега. Аз сложих лимита но около 50мл съвсем наслуки. А млякото за сега не е намалил.

Общи условия

Активация на акаунт