Захранване на бебето – кога, как, с какво?

• 232 475
  • 2 143
  •   1
Отговори
# 1 980
Не бих дала броколи с първите храни- образува газове и подува коремче...

# 1 981
Можеш да дадеш тиквичка и моркови. Аз след тях дадох и карфиол и се понесе добре.

# 1 982
Можеш да дадеш тиквичка и моркови. Аз след тях дадох и карфиол и се понесе добре.
Значи, тази седмица тиквички и картоф, после тиквичка и морков, след това броколи? Защото малките тиквички не сме ги въвели, яли сме само голямата тиква. Морковът не е ли алерген, мен ме съветваха да внимавам с него.

# 1 983
Аз го въведох веднага след картофа и се чудих дали да го давам, но се престраших, защото и аз и мъжът ми нямаме хранителни алергии.

# 1 984
А може ли да пробвам с продукт /броколи, морков/ - да въведа такава храна, ако видя, че не му понася /газове, дискомфорт/ - да спра и да изчакам 2-3 дни и да продължа с тиквички с картоф например?

# 1 985
Смятам, че можеш. Аз въведох картоф, морков, чушка,ориз, след което пробвах броколи. Прие се добре и продължих.

# 1 986
А броколи самостоятелно ли давахте или в комбинация с друго? Морков с картоф ли дадохте и в какви пропорции горе-долу?

# 1 987
И двете ги давам в комбинация с картоф или ориз. Особено броколите с ориз се харесват много. Първоначално сложих една много малка розичка, а от моркова няколко кръгчета.

# 1 988
И според мен преди да дадеш броколи можеш да въведеш тиквичка( даже като първа храна се въвежда), морков,  , 7-я месец червена чушка и след това броколи...

# 1 989
Благодаря много за отговорите! Мисля наистина да заложа тази седмица на тиквичка с картоф, следващата вече може морков или броколи да пробваме. Аз заради желязото в броколите ми се искаше да му дам, ама щом не трябва. Може да пробвам като така или иначе съм въвела ориз и пащърнак, и двете ги хареса доста, да му дам броколи съвсем малко, смесено с ориз само, или с ориз и пащърнак.
За моркова някак по- ме е страх, сигурно защото педиатърката ме предупреди да внимавам. То божа работа де, всяко дете различно реагира.

# 1 990
Аз като опитах да въведа броколи след тиквата (т.е. като четвърти зеленчук) малкият получи ужасно разстройство. Спрях ги и след два месеца като дадох пак нямаше проблем. Продължих с тиквички, карфиол(за който също четох, че може да доведе до проблеми), спанак, грах и зелени чушки. Ако не си давала сладък картоф може и него да въведеш.

# 1 991
То именно, че засега да чукна на дърво коремчето е като по часовник, тъкмо се нормализира и майка му да му разстрои режима не ми се иска. Затова и ще продължа с тиквичките и другите по-негазообразуващи зеленчуци.

# 1 992
  • Варна
Карфиолът също е газообразуващ. Аз бих въвела малко плодове и другите безглутенови зърнени - просо, елда, за да можеш след тях да въвеждаш глутена. Просото е много полезно, също богато на желязо.

# 1 993
Елда, киноа- източници на протеини и много витамини... А кога сматаш да въведеш месото като изгочтик на желязо?  В червената чушка също има желязо. Ако хемоглобинът е в норма,  няма за какво да бързаш...

# 1 994
Не сме правили изследванията още, не знам как му е хемоглобинът. Месо мислех от 7ми месец да дам - значи след около 2-3 седмици. Иска ми се да натрупа още някой друг зеленчук преди месото. Елдата е добра идея, червената чушка като въведа моркова живот и здраве следващата седмица мога да я давам в комбинация картоф-морков- червена чушка, нали така? Процентно горе-долу колко червена чушка да дам на половин морков и един картоф?

Общи условия

Активация на акаунт