Захранване на бебето – кога, как, с какво?

• 232 478
  • 2 143
  •   1
Отговори
# 1 965
Това за сокчетата не й го е казал лекар, а майка й. Дори и педиатъра сигурно не слуша.

# 1 966
Стана ми интересно, наистина- защо искаш да дадеш сок на 2-3 месечно бебе?  Каква е причината???

# 1 967
  • София
Ееее, добре - стига  Stop. Оставете майката - тя просто попита, а някои от вас я качиха на ешафода. Не така. Запазете рамките на добрия тон, моля  Peace Ако можете и искате, то моля - отговорете. Ако ли не, просто пишете по-кротки реплики.

# 1 968
Ееее, добре - стига  Stop. Оставете майката - тя просто попита, а някои от вас я качиха на ешафода. Не така. Запазете рамките на добрия тон, моля  Peace Ако можете и искате, то моля - отговорете. Ако ли не, просто пишете по-кротки реплики.
Напълно съм съгласна. Всеки в този форум пита каквото го интересува. Аз лично, ако знам и имам опит - отговарям, ако не знам - не. Човек да го е страх да попита. Нека всеки си гледа децата, както сметне за добре. Аз бих отговорила на дамата следното : решила си да даваш сок - добре. Колкото и отрицателни мнения да прочетеш, решението е твое. Единственото, което бих дала като за съвет относно плодовете е да започнеш с морков и ябълка, като не прекалявай с моркова, например всеки ден да го даваш. Само това мога да кажа, без изобщо да коментирам решението ти.
Хубава вечер, момичета  Simple Smile

Последна редакция: пн, 14 ное 2016, 00:05 от Zazizu

# 1 969
Aко съм на път да направя някоя глупост, ще се радвам някой да ми каже "Не прави тази глупост", да ме спре и ми обясни къде греша.

# 1 970
И аз се чудя, защо задаваш тук въпроса за сокчетата, без дори да прочетеш информацията от форума, която можеш да извлечеш, при положение, че се ръководиш от напътствията на майка си, за която самата ти казваш, че "не е грешала". Какъв е смисълът да задаваш въпроса, при положение, че ти имаш "правилния" отговор? Искаш да знаеш дали има и други, които се ръководят от майките си ли, що се отнася до захранване на бебе ли? Компетентни няма - всяко дете е индивидуална наука, но има търсещи информация мами, които четат и се информират за доброто и здравето на децата си. Просто си задаваш въпроса, изразявайки твоята гледна точка за "правилен подход" в написаното, което противоречи с информацията, която повечето, които се възмущават (не на това, че питаш, а на гледната ти точка), са извлекли и предоставят директно на тези, които питат нещо.

# 1 971
Въпрос - захраних с тиква, после картоф, сега сме на пащърнак. Искам да дам вече и каша /например с ориз мога ли да почна/ - ето тази например става ли?
http://www.hipp.bg/prekhodni-khrani/produkti/mlechno-zrneni-kash … lnozrnesti-kashi/
Тук по средата на страницата има една био каша с ориз. Пише на съдържанието - без мляко, без захар. Състав - 100% оризово брашно, витамин Б1.
След колко дни кашата се води за въведена? Мога ли да я давам на следобедна закуска примерно 3 дни подред и после да въведа плод /ябълково пюре/ + АМ за следобедно хранене пак 3 дни, след което да ги редувам /един ден каша, един ден плод/. Или да си карам една седмица каша, една седмица ябълка?
Според педиатърката ни понеже детето върви едро /откъм см и кг/ да съм дадяла първо плод, и после веднъж-два пъти седмично каша.
Ама на мен ми се струва, че много ще му стане на стомахчето и ябълка, и пащърнак. Предпочитам първо каша да дам. Вие какво ще кажете?

# 1 972
На колко сте?Не е ли много рано за второ заместено хранене?Аз бих въвела повече зеленчуци,преди да въведа друга група храни.Оризът може да го въведеш и като добавка към зеленчуково пюре.
Иначе безмлечната оризова каша на Хип е много добър избор.Може да си я правиш с вашето АМ/кърма или да дохранваш след нея.Плодовите пюренца,не заместват хапване,не са достатъчно хранителни за бебче,след тях би било добре да дохранваш.Като въведеш ябълката,вариант  е и да я добавяш към оризовата каша.

# 1 973
Плодовите пюрета, независимо домашни или купешки, колко време след приготвяне/отваряне е добре да се консумират? Благодаря!

п.с. За зеленчуковите знам, че е добре до макс 24 часа в хладилник.

# 1 974
На колко сте?Не е ли много рано за второ заместено хранене?Аз бих въвела повече зеленчуци,преди да въведа друга група храни.Оризът може да го въведеш и като добавка към зеленчуково пюре.
Иначе безмлечната оризова каша на Хип е много добър избор.Може да си я правиш с вашето АМ/кърма или да дохранваш след нея.Плодовите пюренца,не заместват хапване,не са достатъчно хранителни за бебче,след тях би било добре да дохранваш.Като въведеш ябълката,вариант  е и да я добавяш към оризовата каша.
6 месеца сме. Аз си мислех, че ако въведа оризова каша после мога да давам и такива пюренца примерно пащърнак с ориз и картоф наобяд.
Иначе ако въведа ябълка ми казаха да давам 80 мл ябълково пюре и 80 мл АМ следобяд. Аз не мисля да давам ябълка всеки ден, , както и не мисля да замествам следобедно хранене с каша. По-скоро си мислех, два дни АМ, един ден ябълка +АМ, един ден каша малко с АМ, пак само АМ и така.  Исках  също като му дам да опита друг вид храна и да мога да разнообразя пюретата наобяд, има зеленчукови с ориз.

Последна редакция: вт, 22 ное 2016, 22:46 от prolet_inchen

# 1 975
Плодовите пюрета, независимо домашни или купешки, колко време след приготвяне/отваряне е добре да се консумират? Благодаря!

п.с. За зеленчуковите знам, че е добре до макс 24 часа в хладилник.

Сега чета на Хип етикетите, пише в рамките на три дни.

# 1 976
Пролет, според мен изборът ти е добър. Мисля, че може да даваш ориз на обяд, ако си въвела оризова каша или обратното. Аз поне така направих. Давала съм ориз като добавка в зеленчуковите пюрета и сшед тпва като реших, че ще давам каша, дадох малко повече - не съм захранвала пак с 1-2 лъжички. Иначе е вариант да добавяш от плодовото пюре в кашата. Става приятно.

# 1 977
Здравейте, пак аз Simple Smile
Така, в момента се трудя над хранителен план за детето. До момента съм дала тиква, тиква и картоф, пащърнак, оризова каша за следобедна закуска. На 6 месеца и малко сме. Мога ли да въведа постепенно /седмица по седмица/ тези продукти в следната последователност:
- Броколи на обяд, каша с ориз следобяд
- Тиквички с картофи и ориз наобяд, ябълково пюре + АМ следобяд
- Моркови и картофи наобяд, ябълки и сини сливи + АМ или каша следобяд
- Пуешко с пащърнак и картофи /това след навършване 7ми месец/, праскови
Грах и домати кога се дават? Или не се дават?
- Пилешко с моркови и картофи, кайсии
- Сьомга със зеленчуци, банан и ябълка
Глутен кога започва да се дава?

Идеята ми е естествено не всичко наведнъж, първо ще въведа понеделник - четвъртък новият обяд и ако се приема добре в четвъртък / петък ще въведа нова следобедна закуска.

# 1 978
Според мен добре си го измислила. Аз лично комбинирам ориза с броколи и други зеленчици, с картоф ми идва малко тежко, но не пречи да опиташ.
Домат съм давала няколко пъти по няколко лъжички, но в пюре още не съм слагала. Трябва да пробвам.
Грах не съм давала, мисля да сложа 1-2 зрънца скоро в пюрето.

# 1 979
Според мен добре си го измислила. Аз лично комбинирам ориза с броколи и други зеленчици, с картоф ми идва малко тежко, но не пречи да опиташ.
Домат съм давала няколко пъти по няколко лъжички, но в пюре още не съм слагала. Трябва да пробвам.
Грах не съм давала, мисля да сложа 1-2 зрънца скоро в пюрето.
Благодаря за бързия отговор Simple Smile Ще пробваме така, да видим как ще тръгне

Общи условия

Активация на акаунт