Захранване на бебето – кога, как, с какво?

• 232 505
  • 2 143
  •   1
Отговори
# 1 950
Винаги имайте едно наум, когато става въпрос за даването на витамин Д. Ако педиатърът ви предпише доза по-висока от 3-4 капки задължително направете консултация и с друг лекар. Предозирането на витамин д може да доведе до това детето да будува по 2-4 часа нощно време всяка нощ.

# 1 951
Всеки ден по 2 капки Вит.Д така ни беше казала нашата Педиатърка

# 1 952
И ние бяхме на 2 капки всеки ден.Обаче понеже от раждането малката пие само АМ (поне така обясни лекарката ),фонтанелката беше започнала да се затваря бързо и промениха дозата на 1 капка ,а при следващия преглед каза въобще да спра да давам витамин Д.Беше на около 5 месеца .Зимно бебе е.
Според мен приема и дозата на витамин Д трябва да се контролира от педиатър и при нужда да се увеличава/намалява.

# 1 953
Благодаря, момичета  supermama за бързия отговор... bouquet

# 1 954
Ще ми кажете ли с какво почнахте във втори месец да захранвате/ сокчета например?

# 1 955
С нищо. Изчакай още 3-4 месеца и тогава питай пак.

# 1 956
Ще ми кажете ли с какво почнахте във втори месец да захранвате/ сокчета например?
.Втория месец след захранването давах плод и месо.Сокчета не съм давала,тогава не му харесваха.Сок давам сега от време на време,предпочита чай или айран.

# 1 957
Бебето май е на два месеца, а не става въпрос за два месеца след началото на захранването.

# 1 958
Бебето май е на два месеца, а не става въпрос за два месеца след началото на захранването.
сериозно ли аз май не съм разбрала  Blush

# 1 959
Да, бебчо е в края на втори месец. Ами майка ми ме е гледала като се е ръководила по 2 книжки и не е грешала, за това питах вие кога започвате със сокчета и прочие захранване. Аз все пак ще се ръководя по тези книжки, не са никак лоши. Днес му дадохме сурова ябълка, тоест меката част нещо като пюре от ябълка така изглежда, малко на върха на лъжичка, не го изплю, но определено му се стори странно това нещо Simple Smile

# 1 960
  • Варна
Момиче,
прочети малко повече за захранването, не си играй с детето си! Не били лоши книжките, отпреди колко години са???? Знаеш ли, че захранването със сок във втория месец е не безотговорно, а престъпно спрямо детето ти? Тоя въпрос мине не мине седмица и се дискутира, ей, няма да се изкорени скоро тази простотия! Не се захранва със сок! Не се захранва на 2 месеца! До 5 месеца поне давай само мляко, после въвеждай зеленчуци и ЦЕЛИ ПЛОДОВЕ, а не сокове, които съдържат само и единствено киселина, която е убийствена за бебешки стомах! Разрови малко, прочети, не действай на принципа "мама ми каза"! Аууу, много се ядосах, при това изобилно количество на леснодостъпна информация, при положение, че от години са отречени, да са толкова популярни още пустите сокове на 2 месеца!

# 1 961
На два месеца съм давала само няколко капки от диня и пъпеш,колкото да опита само и повече не съм давала.И дом днес не са му от най-любимите неща за пиене.Не бързай със сокчета,а захранването го остави за 4-5 месец.На 5 месеца захраних и не съжалявам въпреки че имаше алергии от някои храни.

# 1 962
...Ами майка ми ме е гледала като се е ръководила...

Майка ти те е гледала преди колко 20, 30 години? Светът се е променил. Храната ни се е променила, медицината се е променила, всичко е различно. Източниците на информация са изключително достъпни.
С най-добри намерения - не гледай детето си както "някога".  Peace

Отделно аз да питам, колко дни след ваксината е добре да въведа нова храна? 3-5 дни?

# 1 963
  • където ми е най-добре
Нека спазваме добрия тон.
Може да му предложиш вода, без захар  Simple Smile Нека педиатър да ти обясни кога и как се въвеждат храните, в кой месец, ако не си сигурна. Погледни в нета примерни схеми за захранване, както и тази тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=826254;topicrefid=4

# 1 964
Отделно аз да питам, колко дни след ваксината е добре да въведа нова храна? 3-5 дни?
3 дни преди и след ваксина е добре да не се въвежда нова храна. Simple Smile

Rafleziq, тук е мястото за мнения и съвети. Наистина понякога се излиза от добрия тон, но момичетата дават много полезна информация. В крайна сметка каквото и да се напише, ти ще си решиш - детето си е твое. Но...факт е, че вече навсякъде се отрича ранното захранванe - сок на 2 месеца, кисело мляко на не знам си колко. Можеш и сама да прочетеш в нета. За съжаление, все още има педиатри, които заблуждават майките, за захранването на 2 месеца. Сама може да видиш тези книжки от майка ти кога са издадени - 90-те? В сокчетата няма абсолютно нищо полезно за възрастните, а какво остава за бебенцата. В тези ранни 2 месеца храносмилателната им система е все още много незряла, представи си какво се случва като му дадеш киселината на сока. Изчакай да стане поне на 4 месеца (най-добре 5-6 месеца) и тогава, ако искаш започни с плодове, но на пюре, не сокове. Надавам се да вземеш правилното решение за теб и бебчето ти и всичко да е наред. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт