Захранване на бебето – кога, как, с какво?

• 233 705
  • 2 143
  •   1
Отговори
# 435
Мери, царевицата не съдържа глутен. Аз правя на бебка кисел с царевично нишесте за разнообразие, че яде само ориз  Sad. Няма елда без мляко, не намирам и елда с мляко, освен на Хумана, а както вече писахме, тя е със сухо мляко.
Гуги, търсих в Балев био, но няма просо  Sad. Имаше киноа каша на 11 лв  Rolling Eyes, но като прочетох състава се оказа, че киноата е само 8-9%, другото е ориз  ooooh!. И пак сме на ориз и кисел  Tired.
Май от другата седмица ще почна да вкарвам глутена, ще видим и педи какво ще каже...

# 436
Когато въвеждам глутена, нали мога да продължа да си давам месо? Или не е добра идея?

# 437
Аз пък се чудех кое първо - глетен или месо? През какъв интервал от време?

# 438
Глутенът е желателно да се включи около 7-8 месец.
Месото може и след това, но у нас педиатрите първо
съветват месото да се даде и после глутен. Т.е. няма
нищо фатално, кое ще е първо, кое ще е второ.

Глутен се захранва цял месец. Месото - за 4-5 дена,
всеки вид. Докато се въвежда глутенът, могат да се
включват и други нови храни.

# 439
  • София
месо дадох на 7мес и 20 дни - пуешко, а глутен на 8мес и 20 дни. Така ми се получи с глутена, защото беше малко хремава. Иначе смятах след пуешкото и маслото да го започна Simple Smile

# 440
Mary и аз точно се чудя глутен или месо да е първо. Нали глутенът е с натрупване, та ако въведеш месото по някое време и има реакция недай Боже, как ще се разбере от глутена ли е или от месото...  Thinking
Може би първо месо за 10-тина дни да се види и после глутена, поне ориентир ще е, че един вид месо се приема добре... знам ли  newsm78

# 441
  • София
Здравейте Simple Smile
Ето една интересна статия за глутена Simple Smile
http://beberoni.blogspot.com/2009/05/blog-post_20.html
везничка1987 аз от кашите само оризова безмлечна на Хип съм давала. Чиста не я хареса много, но с ябълка си я омита без проблем. Като свърши тази май направо ще почвам с глутенови.

# 442
Гаги глутенова непоносимост има  типична проява и не може да се сбърка.  Peace

# 443
  • Varna
В момента сме на месни,започнах от пуешко според вас колко време да изчакам ,педиатъра ми каза две седмици

# 444
  • София
Два пьти вече дадоз пилешко. Трябва ли да давам само него определено време или мога да сменя с друг вид месо?

# 445
  • София
аз давах първия вид месо към две две и половина седмици през два дни, за да свикне хубаво коремчето с месото като храна
Мисля 2 седмици са ок за разлика между месо и глутен. На мен лично ми се получи месец разликата

# 446
  • София
Ok, мерси. Simple Smile

# 447
Мамчета,кога давате плодовото пюре и по колко?

# 448
Аз допълвам кашата, да ми стане 170-180 мл., на око го слагам  Peace. Кашата я правя с 100мл вода, така че слагам по 60-70 мл пюре, може и малко повече... Rolling Eyes

# 449
Здравейте, днес дадох за първи път ябълковата млечна каша на Слънчо с 11 витамина. Прие се се много добре  Simple Smile Притеснява ме обаче, че съдържа сухо пълномаслено мляко и захар, как мислите?

Общи условия

Активация на акаунт