Захранване на бебето – кога, как, с какво?

• 229 713
  • 2 143
  •   1
Отговори
# 780
Благодаря ви, ние ще почваме вече месото и ще караме през ден месното със зеленчуковото!

# 781
В какъв ред въвеждахте месото и от кои месни пюрета давахте?

пуешко
заешко
пилешко
риба
телешко

Свинско още не съм давала. Само първото пюренце ни беше на Hipp, след това и до момента всичко ни е домашно приготвено.

# 782
месата ги въведох в следния ред - пуешко, заешко, пилешко, телешко и сега ми престои риба и след годинката свинско ще и дам

# 783
  • София
Аз месата ги въведох в този ред:
пуйка
пиле
телешко
заек
риба
патешко
С готови пюрета на Гербер, Бейбивита и Слънчо, а патешкото е от кухнята. Свинско и агнешко ми остават и мисля скоро и тях да дам с кухнята.

# 784
месата ги въведох в следния ред - пуешко, заешко, пилешко, телешко и сега ми престои риба и след годинката свинско ще и дам
По същия начин, но след телешко дадох говеждо, а риба ще дам към 11м, свинско и агнешко - след 1г.
Пуешко и заешко дадох от пюрета на Хипп, всичко останало си го приготвям аз.
Да попитам и аз. В момента въвеждам глутен и давам овес. Смятам да го давам 10 дни. Дали е достатъчно? После ще премина на ръж, взела съм си смляна на брашно. Ечемик обаче не мога да намеря. Идеи? Вие от къде дадохте? Спелта намерих на Сънвал каша, а накрая пшеница ще дам със 7 зърна на Хипп. Ечемикът ми се губи newsm78

Последна редакция: пн, 11 май 2015, 23:44 от tara 2

# 785
Tara2 вземи си ечемичени ядки и въведи с тях,аз така направих Simple Smile

# 786
Благодаря, ще потърся. Не знаех, че изобщо съществуват. Ако може да споделиш от къде ги купи - био магазин? Може и на лични.

# 787
Ами при нас в кварталния магазин,но може и в големите вериги магазини да има или в интернет във аптека фрамар има Simple Smile

# 788
  • София
Аз пък не си играх да въвеждам всички житни едно по едно. Давах овесена каша 10 дни, че нали нам-малко глутен съдържа и после направо 7 зърна взех. Той глутена си е един и същ във всички и според мен е  безсмислено да се въвеждат отделно.

# 789
Ами при нас в кварталния магазин,но може и в големите вериги магазини да има или в интернет във аптека фрамар има Simple Smile
Благодаря. Hug Взех от био магазина до нас. Ще ги пасирам и ще станат
Tedi_Ati, чух чудесни неща за тази каша от други майки, но предпочитам да въвеждам зърната поотделно

Последна редакция: ср, 13 май 2015, 15:26 от tara 2

# 790
Здравейте!  Моля ви за съвет. Бебо стана на 4 месеца и педиатърката ни каза да започнем захранването. Ще използвам готови пюрета. Въпросът ми е с колко лъжички трябва да сложа първоначално, каква консистенция и как да ги увеличавам?  Нещо не я разбрах педиатърката. Благодаря ви!

# 791
Здравейте!  Моля ви за съвет. Бебо стана на 4 месеца и педиатърката ни каза да започнем захранването. Ще използвам готови пюрета. Въпросът ми е с колко лъжички трябва да сложа първоначално, каква консистенция и как да ги увеличавам?  Нещо не я разбрах педиатърката. Благодаря ви!
Аз започнах с две лъжички,като всеки следващ ден увеличавах с по две-три. В началото давах с по-рядка консистенция и разреждах с млякото.

# 792
Здравейте, мами!
Малко преди да започнем със захранването, съм в процес на търсене на уреда, който ще ми е нужен за направата на домашни кашички и пюрета!
Моля ви, помагайте, че не съм наясно, блендер или пасатор ще е по-подходящ за целта!?Вие какво използвате, с каква мощност е уредът ви?...

Благодаря!  bouquet

# 793
Аз използвам чопъра на Делимано, върши ми чудесна работа и го използвам всеки ден.

# 794
Здравейте, мами!
Малко преди да започнем със захранването, съм в процес на търсене на уреда, който ще ми е нужен за направата на домашни кашички и пюрета!
Моля ви, помагайте, че не съм наясно, блендер или пасатор ще е по-подходящ за целта!?Вие какво използвате, с каква мощност е уредът ви?...

Благодаря!  bouquet

Има уред 3 в 1 в лидл - пасатор, чопър и бъркалка

Общи условия

Активация на акаунт