Захранване на бебето – кога, как, с какво?

• 229 867
  • 2 143
  •   1
Отговори
# 975
здравейте мами,моето мъниче е на 7 месеца захраних го от 6 месеца със зеленчукови и плодови пюрета сега идва ред на месните,педиатърката каза да започна с пилешко но чета толкова различни неща че луднах,дайте съвет с какво месо да почна как да ги редувам и какво още трябва да яде бебе на 7 месеца.до сега съм му давала зеленчукови,плодови пюрета и прясно изцедени сокове от ябълка морков круша,моля помогнете.

# 976
здравейте мами,моето мъниче е на 7 месеца захраних го от 6 месеца със зеленчукови и плодови пюрета сега идва ред на месните,педиатърката каза да започна с пилешко но чета толкова различни неща че луднах,дайте съвет с какво месо да почна как да ги редувам и какво още трябва да яде бебе на 7 месеца.до сега съм му давала зеленчукови,плодови пюрета и прясно изцедени сокове от ябълка морков круша,моля помогнете.

Аз вчера за първи път дадох месо на моя син. Започнахме с пилешко, но домашно. Нашата педиатърка ни каза че на този етап да даваме пилешко, пуешко и заешко. Каза ми да редувам месно пюре с месно-зеленчуково пюре. Като седмица давам 1 вид месо, после другия и така

# 977
Аз съм давала един вид месо (започнах с пилешко, после пуешко, заешко) и новия вид месо да е минал около месец. Иначе дали първо пуешко или пилешко не е от чак такова значение според мен. Аз редувах зеленчуково пюре с жълтък и месно-зеленчуково.

# 978
Здравей, tedi spasova!
Виждам, че още не си въвела безглутеновите каши - от просо, от киноа. Аз ще започна с тях преди месото ( все още захранвам само със зеленчукови пюрета, относно сокчетата имам предубеждения). Мисля успоредно да давам и 1/4 твърдосварен жълтък - месото - риба и пиле ще оставя за 8 месец. Теб какво те притеснява, ако е качеството на месото, което продават - захрани с купено пюре от надежден производител Wink

# 979
Мен ми е интересен един въпрос... Детето ми е на кухня и яде супи със застройка. Трябва ли да давам жълтък успоредно? Принципно не давам, но ме е страх да не правя грешка... newsm78 Tired

# 980
От кога се дава какао?  newsm78

# 981
  • София
Ако е натурално какао може би около и след 1 г. Като съставка в някое кремче, домашни бисквити или напитка.Доколкото знам съдържа малко количество кофеин.
Бих подслаждала с нещо друго, не бих давала захар.
Но какао Нескуик, например и шоколади, вафлички и подобни, аз не бих давала до поне 3г. възраст по възможност.

# 982
Какаото е силен алерген и се препоръчва да се дава след навършването на 2 г.

# 983
Разгледах сумати каши в магазините и не успях да се ориентирам кои са само с АМ? Искам да е млечна. Купила съм на Хип с банан и праскова, в съдържанието пише преходно мляко, но след състава му пише обезмаслено мляко на прах....Кашите на Хумана не пише да са с преходно мляко. Прочетох из форума за Милупа че са с АМ.

# 984
Мами,кога започнахте да давате мед?Чувала съм,че е след като детето навърши една година... Peace

# 985
Мами,кога започнахте да давате мед?Чувала съм,че е след като детето навърши една година... Peace
Медът е силен алерген. Аз смятам да го въведа след навършени 3 години, ако не го дадат по-рано в яслата/ детската градина  Wink

# 986
След първата година

# 987
Аз смятам да дам след 2 годинка,ако педиатърът не каже да не изчакаме още Simple Smile.Иначе информацията ми си е след 2 година

# 988
Момичета можете ли да ми кажете къде по големите вериги има млечни каши на Ганчев ? Проверих в Кауфланд и Лидъл, но няма... За Пловдив става въпрос  Confused

# 989
Момичета можете ли да ми кажете къде по големите вериги има млечни каши на Ганчев ? Проверих в Кауфланд и Лидъл, но няма... За Пловдив става въпрос  Confused
Фантастико, а също така в Пловдив има 3 фирмени магазина на Ганчев

Общи условия

Активация на акаунт