Захранване на бебето – кога, как, с какво?

• 229 845
  • 2 143
  •   2
Отговори
# 990
Във фирмените магазини на Ганчев са най-евтини и може да разчиташ, че имат целия асортимент. На нас подобен магазин в София ни е на "една ръка разстояние", но не знам как седят нещата в Пловдив. Провери за магазини в сайта им.

Аз пък да попитам като идея какво е подходящо да  въведа след картоф, морков, тиква, тиквичка, спанак? Грах, зелен фасул ми се иска да изчакам още някоя седмица преди да въведа. Може би броколи или карфиол - дали са вкусни самостоятелно? Благодаря много!

# 991
Във фирмените магазини на Ганчев са най-евтини и може да разчиташ, че имат целия асортимент. На нас подобен магазин в София ни е на "една ръка разстояние", но не знам как седят нещата в Пловдив. Провери за магазини в сайта им.

Аз пък да попитам като идея какво е подходящо да  въведа след картоф, морков, тиква, тиквичка, спанак? Грах, зелен фасул ми се иска да изчакам още някоя седмица преди да въведа. Може би броколи или карфиол - дали са вкусни самостоятелно? Благодаря много!

Пащърнак можеш да дадеш в комбинация с картоф. Броколите надали ще са вкусни самостоятелно. Аз съм ги давала с ориз или с картоф

# 992
Момичета можете ли да ми кажете къде по големите вериги има млечни каши на Ганчев ? Проверих в Кауфланд и Лидъл, но няма... За Пловдив става въпрос  Confused
В голяма верига не съм видяла, но пък и не съм търсила. Магазин на Ганчев съм виждала на бул. Шести септември срещу училище Петър Берон

# 993
Здравейте искам да попитам мамите който вече са захранили децата си, кога точно започнахте да давате от пюретата на Ганчев "Зеленчуково пюре с ориз" или например "Картофи, домат и капия". Понеже навсякъде където чета пише че домата се дава след годинката а на тези пюрета домата е даден на 4 месеца?

# 994
Здравейте искам да попитам мамите който вече са захранили децата си, кога точно започнахте да давате от пюретата на Ганчев "Зеленчуково пюре с ориз" или например "Картофи, домат и капия". Понеже навсякъде където чета пише че домата се дава след годинката а на тези пюрета домата е даден на 4 месеца?

Ориз можеш да даваш в началото на захранването т.к не съдържа глутен. Моята педиатърка ми каза в началото да избягвам червените зеленчуци. Не знам и аз кога се дава домат, моя син е на 6,5 месеца и все още не съм му дала. Т.к аз си приготвям сама пюретата и нямам идея какво съдържа това пюре на Ганчев със зеленчуцуи и ориз, но ако си давала всички зеленчуци до сега включени в това пюре, няма проблем да го дадеш

# 995
Домат и червена чушка съм дала към 8- 9-ти месец. Червените зеленчуци съдържат хистамин, който е алерген и затова се дават на по-късен етап. Относно месеците посочени върху пюретата, те се отнасят до консистенцията на пюрето, колкото повече месеци пише, толкова по-едри парчета съдържа то.

# 996
Да,месеците се отнасят до това до колко е пасирано пюрето.Иначе домат,червена чушка,заради червеният пигмент се смята за потенциален алерген,а доматът е и с висока киселинност.А мисля,че ги дадох след 8-9 месец Simple Smile

# 997
Домат към осмия месец, ориза няма проблем. Относно пюретата на Ганчев чети съдържанието да нямат сол.

# 998
Мами, как и кога въвеждате глутен и масло? А попара? Simple Smile моето дете на 8 месеца все още не е вкусило и се чудя дали не изоставаме... Към 9 кг тежим. И един въпрос относно пюрета със спагети: какво за Бога пък е това?

# 999
Мами, как и кога въвеждате глутен и масло? А попара? Simple Smile моето дете на 8 месеца все още не е вкусило и се чудя дали не изоставаме... Към 9 кг тежим. И един въпрос относно пюрета със спагети: какво за Бога пък е това?

Глутен се въвежда на 6 месеца.Така че,спокойно можете вече да го въведете!Първо глутена и после попарата.

# 1 000
Въвеждала съм глутен по следния начин:
-15 дни овесена каша;
-10 дни каша спелта;
- пшеница(коричка хляб, бебешки бисквити, каша).

През същият период въведох масло и сирене, редувах ги с глутена, т. е. въвеждам овесената каша, на 7-мия ден въведох маслото, след това спелта и на 6 ден въведох сирене, завърших с пшеница. Месец след като започнах да въвеждам глутена дадох попара, която тя не хареса и до днес отказва Grinning.

Малко объркано го обясних, ето ти една полезна статия, аз се водих по нея.

# 1 001
Глутен 8 месец, масло и сирене също. За закуска попара 9 месец. И то от време на време. Предимно мляко за закуска до годинкана.

# 1 002
Момичета,няколко бързи въпроса за млечните продукти:На 13 месеца сме:

1.Може ли всеки ден да се дава кисело мляко и по колко?.Диди пие сутрин АМ,за закуска/след.закуска- попара или каша или кисело мляко с овесени ядки(елда,киноа) и плод,гриз..А понякога ако е закусил със кисело мляко,слеодбед пие айрян(около 180 мл чашка).Може ли с нещо да се предозира,или напротив-полезно е в умерени количества?

2.От коя марка сирене сте доволни.Аз му взимам на Маджаров,но нещо не съм очарована

3.Докато бебо хапва на стола слагате ли му шише/чаша на масичката с вода,чай,яйрян?От бабите знам ,че докато се яде,не се пие,но се зачудих коя информация е най-достоверна.Днес направих принцеса с яйце и сирене и отделно чашка айрян,много му хареса да си пийва,докато хапва,но не съм сигурна,че е рпавилно.
Благодаря,предварително!  bouquet

# 1 003
1.Може ли всеки ден да се дава кисело мляко и по колко?
Моето момиче е на 1,2 г., едното й хранене за деня задължително е кисело мляко, за да има млечно хранене. Понякога разнообразявам с млечна каша в бурканче, но предимно наблягам на киселото мляко.

2.От коя марка сирене сте доволни.Аз му взимам на Маджаров,но нещо не съм очарована
Сирене взимам на "Елена", въпрос на вкус и предпочитания Peace Разбира се, обезсолявам го за детето.

3.Докато бебо хапва на стола слагате ли му шише/чаша на масичката с вода,чай,яйрян?
Не. Докато яде, не й давам да пие  Wink

# 1 004
Кисело мляко всеки ден давам. Да пие нещо давам след хранене. Ако е сандвич или принцеса може по време на храненето, но попара например няма нужда докато яде да пие нещо.

Общи условия

Активация на акаунт