True Detective - Тема 2

• 53 252
  • 677
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Скрит текст:
решението да го изкарат биологичен син на Рей, беше леймърско. Противоречеше на цялата приземена атмосфера на горчив, но логичен завършек. С факта, че Рей успя да забремени Ани, ни доказаха, че не е стерилен, щом им беше толкова важно да реабилитират тая мъжка чест. Ако Чад не беше негово дете, щеше да се окаже, че търсейки последна среща с фалшивия си син, е изгубил възможността си да познае истинския. Което би било болезнена равносметка...   

Хм
Скрит текст:
Според мен така излезна още по-жестоко и правдоподобно. Замисли се, ние вече знаем, че Рей е биологичния баща на Чад, но Рей не го знаеше. До последно вярваше, че не е, бе убеден и това го терзаеше. Така и умря, без да научи истината, за съжаление не видя и гласовото си съобщение качено. Неговия край беше наистина жесток, чак брутален.
Колкото до детето на Ани и Рей, е това вече (не го споменах в първия си пост) беше някак си излишно и не много в тон със сериала и последната серия. Беше достатъчно това което показаха като епилог, че видиш ли все пак има и справедливост и нещо хубаво в тъмния тунел, нямаше смисъл от това изхвърляне. По-скоро щеше да е хубаво това да е осиновено дете на Джордан, поне щеше да има някаква символика.

# 436
  • София
При всички случаи,
Скрит текст:
две деца на Рей ми се видяха непростимо много. Плюс един брой на Пол, да не го забравяме. Сякаш Пизолато се опита да натисне един и същ спусък многократно. Евтино ...Оставаше и Джордан да се окаже бременна и да спретнат клуб на самотната майка.

# 437
Аз останах изненадана
Скрит текст:
от Джордан и лоялността и верността и към Франк,признавам си,че през цялото време я подозирах в някакви тайни схеми и направо си имах друг финал в главата  Mr. Green

# 438
  • София
Аз останах изненадана
Скрит текст:
от Джордан и лоялността и верността и към Франк,признавам си,че през цялото време я подозирах в някакви тайни схеми и направо си имах друг финал в главата  Mr. Green

И аз. Но останах приятно изненадана от това сценарно решение. Парадоксално или не,
Скрит текст:
Франк и Джордан се оказаха двойката с най-здрава връзка.

Изброявайки децата, останали  без баща, забравих най-трогателната драма:
Скрит текст:
Стан и сина му с техните общо две минути екранно време, които явно се очакваше да ни отвинтят емоционално. Sunglasses

# 439
Абе не знам, на ме финалът ми хареса и някакси ми откупи цялото чакане. Един вид забравих набързо онея епизоди, сякаш само бях чела гайд-а за припомняне на отдавна изгледана първа част на игрален филм и сега гледах Тру детектив 2.  Grinning

Скрит текст:
Да, тва с бебето малко ъхъъ, обаче пък що да не пуснат позитивна нотка и да ни вкарат във филма, след останалото, което си беше що-годе както би се случило в реалния живот. И да, накрая ми хареса това че минаха през почти всички и им завързаха отворените краища. Всеки хем си получи, или щеше да си получи заслуженото, хем показаха как няма начин да оправиш всичкото зло на света.

# 440
И на мен ми хареса финалето.
Казах ли ви аз, че Джордан ще остане вярна и добра съпруга!
През цялото време се надявах Франк да оцелее, хем разбрах накъде отиват нещата още като си заразказваха да бялата рокля и розата в буониерата.
Доволна съм също, че Рей се оказа истински баща на хлапето. 99.99% бях сигурна още като видях значката на масата до момченцето.

# 441
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Каква беше тая тъпа, малоумна, ТЪПА говорилня??? Тия тотално ли се побъркаха, че да оставят цялата първа половина на финалния епизод да е разтлачени и нищо незначещи диалози, в които едно и също се повтаря в сто и един варианта? Приспаха ме сутринта точно три пъти и май няма да имам нерви за великата развръзка Tired Sick

# 442
Не беше тъпа говприлнята според мен. Всеки си изповяда мъката.

# 443
  • вятър в маслините, вятър над хребета
И я повтори двеста пъти, да не би случайно да остане неразбрана.

# 444
  • София
И я повтори двеста пъти, да не би случайно да остане неразбрана.

То беше част от поантата: тия хора са толкова силно обременени от травмите си, че непрекъснато циклят върху тях. Както се казва, всеки луд с номера си. Разговорът на Ани и Рей в началото беше като някакво отражение на една умност от миналия сезон (цитирам по памет): "Some people, no matter where they look, they see themselves."
 Амортизацията е толкова дълбока, че истинската близост с друг човек е илюзорна. Единствената възможна близост е с демоните от миналото. Аз така разбрах отварящия диалог и ми допадна.
 А, и да не забравяме важния имфодъмп за нередовния сексуален живот на Рей   Sunglasses
 Между другото, очаквах, че барманката ще врътне някакъв евтин номер от ревност. Добре, че тези ми опасения не срещнаха сценарна реализация.

# 445
  • Ænima/Albuquerque
Каква беше тая тъпа, малоумна, ТЪПА говорилня??? Тия тотално ли се побъркаха, че да оставят цялата първа половина на финалния епизод да е разтлачени и нищо незначещи диалози, в които едно и също се повтаря в сто и един варианта? Приспаха ме сутринта точно три пъти и май няма да имам нерви за великата развръзка Tired Sick

Баш.
Идвам да си кажа, че заспах и не съм изгледала. Пък и не бързам изобщо. bowuu

# 446
Сегa. Не съм възхитенa хич от втори сезон, обaче я си спомнете хубaво зa дъъългите претенциозни монолози от първи сезон, родили бисери кaто time is a flat circle и кaкво-беше-още. Дa не зaбрaвяме, че писaчът е същият и нямa дa нaпише нещо по-рaзлично. В този смисъл втори сезон си беше истински детектив от-до. Просто опитът беше неуспешен, дaно нямa трети, че и него ще трябвa дa се мъчим дa гледaме. Laughing

# 447
че и него ще трябвa дa се мъчим дa гледaме. Laughing

Зависи кого ще кастнат  Twisted Evil

# 448
обaче я си спомнете хубaво зa дъъългите претенциозни монолози от първи сезон, родили бисери кaто time is a flat circle и кaкво-беше-още.
Баш това си мислех и аз докато се терапевтираха в началото.

# 449
  • Ænima/Albuquerque
Сегa. Не съм възхитенa хич от втори сезон, обaче я си спомнете хубaво зa дъъългите претенциозни монолози от първи сезон, родили бисери кaто time is a flat circle и кaкво-беше-още. В този смисъл втори сезон си беше истински детектив от-до.

Абсолютно не мога да се съглася. Нито един персонаж в тоя сезон нямаше нужната дълбочина, за има претенциите да е so deep, че да прави такива монолози.

Общи условия

Активация на акаунт