Къде в Пловдив? - 53 тема

• 62 371
  • 776
  •   1
Отговори
# 645
В Джъмбо има и пантофките, маските Simple Smile
Днес бях там почти 2 часа, ако на някой нещо му трябва като инфо, да свирка.

Някой питаше за черни ангелски крила или на фея - имаше, 10лв. бяха.
Café del Mar какви костюми има за деца и колко струват
днес мисля да отскоча до там-дано не е голяма лудница

# 646
Честно казано, трябва да си много креативен, за да успееш да сглобиш идеен костюм от там Sad Излезнах си с главоболие накрая...Парадоксалното е, че купих "костюм" за детето от щанда за детските оръжия и кораби и други такива...
На Хелоуинският щанд, който е в дъното на магазина, има класически карнавални маски - бели, както и тип венециански, красиви са, елегантни - но за възрастни, разбира се. Имаше маски от най-елементарен вид, тип бебешки - мече, човече и т.н. - по 2-3 лева. Имаше гумени реалистични маски на баба и дядо, и на гангстер - 10лв. Пак мисля, че са удачни за възрастни. Имаше аксесоари в комплект - например, аксесоари за вампир, за вещица, за закачлива жена-тигър, полицай, и т.н. - 5-6лв. Имаше доста интересни варианти на диадеми - но ми приличаха по-скоро на погребални елементи, отколкото на аксесоар за коса Confused Имаше от 3 до 7лв.
Имаше шапки - най-различни и доста красиви - за възрастни (сомбреро, бомбе в различни десени) и за деца (пиратска) от 3 до към 7 лв.
От готовите костюми - вещица, наметало, вампир, скелет, лекарка и др. - имаше и от 15, и от 20 и от 30лв. Детските варианти - за момиченца имаше сладурски варианти - около 20лв., за момченца - вампир, скелет, клоун, нинджа - доста зле изглеждащи, пак между 20 и 30лв. Номерацията липсва, имаше най-вече за 10 години.
Имаше ангелски крила - черни и бели, червени също, имаше пеперудени крила в черно с червени елементи. Но обличането им е..точно като за малки гръбчета и ръчички. Имаше пачки в електриково розово и лилаво, по 6лв. Всякакви очила забавни, перуки, гримове специални - евтини са.
Ако нещо конкретно те интересува, питай ме, ще ми е по-лесно да кажа Simple Smile

Последна редакция: чт, 30 окт 2014, 10:36 от Café del Mar

# 647
Добре де откъде започна това масово празнуване на един чужд за българите празник - въпросният Хелоуин или Вси светии?
Не мога да си го обясня как така наближи ли и всички се побъркват на тема костюми и празнуване, защо никой не тръгне да възобновява да стане по-масово кукерството или коледарството. Имаме си собствени празници които да почитаме, но не го правим, а дали децата въобще ги знаят тези празници?
Защо робуваме на чужди култури ... защото не тачим своето  Shocked
Не желая да обидя никого по никакъв начин, но в крайна сметка родителите възпитават децата си, те трябва да ги научат да уважаваме нашите си традиции и обичай. Колко века сме били поробени и пак сме се съхранили, а сега ...

# 648
Абсолютно съм съгласна с теб, но за съжаление детето ми е толкова развълнувано, че ще имат празник - дори да не знае какво точно представлява тази помия, знае, че има костюми и ще бъде весело - и до последно мислех варианти да се измъкнем, без да го разочаровам, и накрая просто се примирих... Мисля, че вече догодина спокойно ще мога да му обясня как стоят нещата.

# 649
  • Пловдив
Emma Sun, напълно съгласна съм с теб.
За моя радост в нашата градина няма истерия покрай празника и не сме ангажирани по никакъв начин.

# 650
Никой не го празнува реално, децата го използват като повод за карнавал Peace.

# 651
  • Пловдив
Ние имахме карнавал някъде през март мисля.

# 652
Café del Mar благодаря за обстойния коментар
беше ми много полезен
относно чуждите празници, нямам нищо против, стига да не забравяме българските  Peace
светът стана едно голямо село и това е неизбежно
синът ми е в първи клас, ще празнуват хелоуин, но и деня на будителите-приготвила съм му подарък две книги

# 653
Cafe del Mar, Josefin, много ви благодаря за отговорите за гумените ботуши!  bouquet

Къде поправят айпади и по-точно къде може да ми изтрият всичката информация от устройствата, защото искам да ги подаря и не искам да има нищо на тях. Praynig

# 654
Добре де откъде започна това масово празнуване на един чужд за българите празник - въпросният Хелоуин или Вси светии?
Не мога да си го обясня как така наближи ли и всички се побъркват на тема костюми и празнуване, защо никой не тръгне да възобновява да стане по-масово кукерството или коледарството. Имаме си собствени празници които да почитаме, но не го правим, а дали децата въобще ги знаят тези празници?
Защо робуваме на чужди култури ... защото не тачим своето  Shocked
Не желая да обидя никого по никакъв начин, но в крайна сметка родителите възпитават децата си, те трябва да ги научат да уважаваме нашите си традиции и обичай. Колко века сме били поробени и пак сме се съхранили, а сега ...

Отлично казано !

# 655
  • Майничка
Колкото повече - толкова повече, мисля аз. Wink
И друго - дали пък този празник щеше да е толкова популярен, ако на другия ден не беше винаги неучебен, изискваше мероприятия на открито, като палене на огньове и не се случваше в мрачен, студен и натоварен период, в който всеки повод за разнообразие ти е глътка въздух?

# 656
  • Пловдив
Моля, много усилено търся педиатър-хомеопат за Пловдив, но никъде не успявам да намеря. Ще се радвам ако някой от вас сподели инфо! Praynig

# 657
  • Пловдив
За сетен път ще го напиша...такъв Няма!Или е педиатър или е хомеопат Wink Не се подлъгвай...ако ти кажат,че е такъв,то той ще ти предпише коктейли от хом.лекарства,които по-скоро ще навредят,отколкото до ти помогнот.По-страшно е,ако е за дете Peace
Има тема във форума Информативно за хомеопатията-отиди и прочети какво всъщност е Хомеопатия.

# 658
  • Пловдив
в нашия град съществува ли такова чудо като онлайн хранителен магазин? Искам да си купя френски сирена, безалкохолни, качествени мръвки (сурови) и колбаси, хляб дори...да ги поръчам и да дойдат за няколко часа...до нас  Grinning
Не обичам да ходя по хипермаркети и да мъкна чанти...почти изцяло съм го премахнала този тип пазаруване, взимам от кварталния някакви неща, но пък в него няма всичко, няма прясно месо, само замразено, няма сирена  ooooh!

# 659
Трябва да намеря ресторант за фирмения банкет, 60-70 човека сме, но не държим да сме само ние. Нещо в по-битов стил, с камина, изпитано търся.

"Стария хан" до МОЛ Пловдив и "На мегдана" зад Автогара Юг. И двете са в битов стил, като "На мегдана" е по-голямо като площ и места. И на двете места сме празнували фирмено по няколко пъти  и от двете сме доволни Peace

Общи условия

Активация на акаунт