Проблеми с изплащането на болнични листове от НОИ-5

• 128 951
  • 766
  •   1
Отговори
# 555
  • София
ys8988, срока за изплащане е 15 работни дни от датата когато твоя работодател подаде болничния
И аз да се оплача имам един болничен 12.01-10.02 и втори 11.02-03.03 и за двата няма никакви данни в НОИ, т.е. в справката за подадени болнични нищо не излиза. Първия със сигурност знам че е подаден на 02.02 т.е. срока да ми го платят изтече днес. Вчера писах до НОИ дано ми отговорят, но се чудя ако има някакъв проблем с болничния в какъв срок те уведомяват работодателя да си оправи грешката?
pepi_mdi имали развитие в твоите болнични ,че сме долу горе в едно положение май? При мен все още нищо ,нито в системата на НОИ нито отговор на имайл.

Еми нищо не се случва  Rolling Eyes проверявам всеки ден сайта на НОИ и не се появява инфо за моите болнични и мейл не са ми върнали. Аз след 8 дни излизам и в 45 дневен болничен по майчинство, направо супер, явно НОИ са моята банка, държат ми парите на депозит без лихва  ooooh!

# 556
ys8988, срока за изплащане е 15 работни дни от датата когато твоя работодател подаде болничния
И аз да се оплача имам един болничен 12.01-10.02 и втори 11.02-03.03 и за двата няма никакви данни в НОИ, т.е. в справката за подадени болнични нищо не излиза. Първия със сигурност знам че е подаден на 02.02 т.е. срока да ми го платят изтече днес. Вчера писах до НОИ дано ми отговорят, но се чудя ако има някакъв проблем с болничния в какъв срок те уведомяват работодателя да си оправи грешката?
pepi_mdi имали развитие в твоите болнични ,че сме долу горе в едно положение май? При мен все още нищо ,нито в системата на НОИ нито отговор на имайл.

Еми нищо не се случва  Rolling Eyes проверявам всеки ден сайта на НОИ и не се появява инфо за моите болнични и мейл не са ми върнали. Аз след 8 дни излизам и в 45 дневен болничен по майчинство, направо супер, явно НОИ са моята банка, държат ми парите на депозит без лихва  ooooh!
И на мен не са отговорили от НОИ все още,но пък звъннах на счетоводителката на фирмата в която работя. И от там стана ясно ,че единия болничен е объркан ,т.е даден ми е грешен ,анулиран болничен вместо правилния ,и от там следва забавяне. Но още вчера отидох до АГ и ми оправиха нещата. Сега вече незнам до колко време НОИ ще направят корекцията и съответно плащане.

# 557
И аз да се оплача. Счетоводителката е подала на 04.02 болничните ми и още нищо. Липсват като данни в системата им. От централата им по телефона ме посъветваха да пиша имейл така и направих. Впоследствие се обаждах многократно в Пловдив тъй като следва да са там болничните-или дава заето или никой не вдига. Звъннах на един телефон посочен като информация оттам жената ми каза че много хора й са се обадили с въпроса защо не вдигат и не можела да ми помогне. Каза ми да отида на място. И сега бременна в 9тия месец на датата на термина се ще ходя до НОИ да си търся правата. Направо нямам думи.

# 558
И аз да се оплача. Счетоводителката е подала на 04.02 болничните ми и още нищо. Липсват като данни в системата им. От централата им по телефона ме посъветваха да пиша имейл така и направих. Впоследствие се обаждах многократно в Пловдив тъй като следва да са там болничните-или дава заето или никой не вдига. Звъннах на един телефон посочен като информация оттам жената ми каза че много хора й са се обадили с въпроса защо не вдигат и не можела да ми помогне. Каза ми да отида на място. И сега бременна в 9тия месец на датата на термина се ще ходя до НОИ да си търся правата. Направо нямам думи.
При мен се получи същото,оказа се че счетоводителката е отбелязала лнч вместо егн

# 559
При мен се получи същото,оказа се че счетоводителката е отбелязала лнч вместо егн

Как разрешихте проблема ?

# 560
  • В полите на Пирин планина
БЛ се подава наново в НОИ.  Peace

# 561

Как разрешихте проблема ?
Счетоводителката отиде до НОИ и там са оправили нещата.Да погледнат да не са въвели ЛНЧ.Това е,дано това да е и да се оправи грешката.

# 562
При мен се получи същото,оказа се че счетоводителката е отбелязала лнч -Не е отбелязала Вашата счетоводителка ЛНЧ, от фирма разработчик на софтуер "изскочи заека". На 04.02.2016г. са отстранили проблема си, като общото впечатление е, че не съдействат за справяне със ситуацията.вместо егн

# 563
  • В полите на Пирин планина
valya_and и аз това щях да напиша, но реших, че е излишно.
Изобщо голяма одисея беше с тия ЛНЧ.  ooooh!

# 564
valya_and и аз това щях да напиша, но реших, че е излишно.
Изобщо голяма одисея беше с тия ЛНЧ. -Lady Brinne, нелепа ситуация, ама не може все счетоводителите да са виновни и "с рога". ooooh!

# 565
imam vypros sled kato mi izteche posledniq bolnichen za maichinstvo i sled kato sym popylnila vsichki dokumenti za otpuska po maichinstvo koga d aochakvam parite za otpuska posledniq bolnichen izteche na 14.02

Последна редакция: пн, 29 фев 2016, 20:51 от AnMary

# 566
  • Пловдив
imam vypros sled kato mi izteche posledniq bolnichen za maichinstvo i sled kato sym popylnila vsichki dokumenti za otpuska po maichinstvo koga d aochakvam parite za otpuska posledniq bolnichen izteche na 14.02

Март месец.Точно кога е трудно да се каже.Зависи кога работодателят е подал декларацията ти.Срокът за подаване на документите ти в НОИ е до 10 ти март

# 567
SEGA POGLEDNAH V DOKUMENTITE POSLEDNIQ 135 DEN OT BOLNICHNIQ POMAICHINSTVO MI IZTECHE NA 14.02 SLED TOVA V DEKLARACIQTA MI ZA OSTAVASHTITE 275 DNI PISHE CHE SYM V OTPUSK DO NOEMVRI 2016 VYPROSYT MI E KATO IZTEKAT TEZI 275 DNI KAKVO SE PRAVI OTTUK NATATYK

Последна редакция: пн, 29 фев 2016, 20:51 от AnMary

# 568
  • Пловдив
Преди да ти изтекат,ще отидеш в работата и там ще ти дадат да попълниш пак документи

# 569
Здравейте,

Пиша във форума, понеже току що работодателя ми ми разясни защо се е случило забавяне на моите януарски болнични и мисля, че ще е полезно за всички. Оказва се, че системата в момента е максимално автоматизирана и когато види нещо нередно според зададените и параметри спира да обработва болничния и да го придвижва напред. В моя случай имам 2 болнични, за които датите се припокриват с 2 дни (единия от личен лекар, другия от болница) и понеже това е ново за системата тя е спряла да ги обработва и затова не съм си получавала парите. В този случай трябва човек да следи през сайта на НОЙ и ако види, че има каквото и да е забавяне да звъни и да сигнализира, че нещо трябва да се коригира ръчно. Абе ужасен ужас... Simple Smile Хайде успехи!  Joy

Общи условия

Активация на акаунт