МАШИНА ЗА ХЛЯБ-56-та

• 41 436
  • 741
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Мерси, ще пробвам утре с нови сили =)
На чч. не пише нищо, затова разчитам в рецептата да се подразбира 240 и си разчитах на мерителната чашка =(

# 196
Мерси, ще пробвам утре с нови сили =)
На чч. не пише нищо, затова разчитам в рецептата да се подразбира 240 и си разчитах на мерителната чашка =(
абе подразбира се ,че е 240  но каква е мерната единица ... само авторката си знае.не бих се учудил ако някоя мома види написано 240 мл на чашата и я напълни с брашно  после да казва ,че е сложила 240 гр брашно  Joy
за по-сигурно си следи тестото е не се доверявай много на написаното.   има разлика и с вместимостта на ч.лъжички  както и на другите лъжици. има разлика и в разбирането на 1 пак.мая. всичко това е коментирано многократно.

# 197
  • София
 Малко данни ама непреведени:

Количество основных ингредиентов (продуктов) в одной мерной чашке (240-250 мл.) и одной мерной ложке (столовая 15 мл., чайная 5 мл.).
Количество указано примерно. Все продукты отмеряются «под нож»

Вода простая чистая - 1 мерная чашка равна 240 мл., 1 мерная столовая ложка равна 15 мл

Мука пшеничная – 1 мерная чашка равна 150 грамм, 1 мерная столовая ложка равна 9 грамм

Мука пшеничная цельнозерновая - 1 мерная чашка равна 130 грамм, 1 мерная столовая ложка равна 9 грамм

Мука ржаная – 1 мерная чашка равна 130 грамм,  1 мерная столовая ложка равна 9 грамм

Соль – 1 мерная чайная ложка равна – мелкая соль 8 грамм, крупная соль 7 грамм

Сахар-песок белый – 1 столовая мерная ложка равна 15 грамм

Сахар-песок  белый - 1 чайная мерная ложка равна 5 грамм

Дрожжи сыпучие – 1 мерная чайная ложка равна 4 грамм

Дрожжи прессованные свежие (мокрые) из расчета 2 грамма на 100 грамм муки.

Масло растительное - 1 мерная столовая ложка равна  15 мл. или 15 грамм.

Мука гречневая – мерная чашка – 175 грамм, мерная столовая ложка – 12 грамм

Мука овсяная – мерная чашка – 130 грамм, мерная столовая ложка – 9 грамм

Мука кукурузная - мерная чашка – 130 грамм, мерная столовая ложка – 9 грамм

Мука рисовая - мерная чашка – 180 грамм, мерная столовая ложка – 12 грамм

Мука каштановая - мерная чашка – 125 грамм, мерная столовая ложка – 7 грамм

Крахмал картофельный - мерная чашка – 135 грамм, мерная столовая ложка – 8 грамм

Хлопья гречневые - мерная чашка – 130 грамм, мерная столовая ложка – 8 грамм

Хлопья овсяные - мерная чашка – 100 грамм, мерная столовая ложка – 7 грамм

Солод ржаной красный - мерная столовая ложка - 15 грамм

Количество указано примерное, и может отличаться от ваших данных на несколько грамм, поскольку вес и объем зависит от влажности муки и крупы и способов их хранения.

Уважаемые новички хлебопекарного дела, пожалуйста сделайте себе копию этих замеров ингредиентов, поскольку вопросы на эту тему поднимаются постоянно.
Подробнее: http://hlebopechka.ru/index.php?option=com_smf&Itemid=126&topic=8236.0

# 198
ама защо е необходимо да бъде на руски , като тук си има специална тема за тези мерни единици и е на БГ език  newsm78

# 199
  • Русе
Благодаря за отговорите - времето за печене на всичките ми програми е 60мин,разликата е времето на месене и втасване,но го оставих както си е на програмата за 1кг и стана чуден хляб с лук и кашкавал  Heart Eyes Малко коричката ми е по-твърда и препечена,предполагам защото сложих на програмата с най-изпечена кора,следващият път ще пробвам на средно изпечена  Peace

Рецепта, ако може, че ме заинтригува.  Grinning

# 200
  • София
ама защо е необходимо да бъде на руски , като тук си има специална тема за тези мерни единици и е на БГ език  newsm78

И де я !?

# 201
ето някой бонуси намерени в пликове с брашно  Joy

от търновската мелница

и от Мелко - Сливен

оффф на бат`Бонго сладурчето .... hahaha

# 202
  • София
 Добре, а с какво пресявате пълнозърнестото брашно? Аз го пускам през гевгира, та ако има пирони, гайки и мишки, да не паднат в хлебопекарната Joy.

# 203
РоЗи, на мен първият  кекс по  същия  начин не  ми стана. Допекох - кората дебела, глетав, светла  горна кора   и  се  сви. На  следващия  път увеличих брашното  и ми стана чудесен. Течностите  са множко в рецептата и брашното, ако  е  влажно,  стават още повече. Слушай Бонго   и  си  следи тестото да се омеси  хубаво в началото. Wink

Бонго, това темата за машини за хляб ли  е или час по  биология.? Grinning
Къде  има такава  табличка с грамажите?

# 204
над тази тема се намира. ама малко разглеждайте де  #Cussing out

# 205
  • ВАРНА
Благодаря за отговорите - времето за печене на всичките ми програми е 60мин,разликата е времето на месене и втасване,но го оставих както си е на програмата за 1кг и стана чуден хляб с лук и кашкавал  Heart Eyes Малко коричката ми е по-твърда и препечена,предполагам защото сложих на програмата с най-изпечена кора,следващият път ще пробвам на средно изпечена  Peace

Рецепта, ако може, че ме заинтригува.  Grinning

От 1ва страничка на темата с рецептите - една от първите рецепти е  Peace

После видях,че ако имам въпроси тук е  за коментари,а не там,вземам си бележка и отивам да се срамувам в ъгъла  Peace

# 206
  • Бургас
Здравейте,
Извинявам се предварително, но влизам за да помрънкам за моята хлебопекарна - Philips HD9046/90. Взехме я на 4 януари и я ползвам през ден с редки изключения. Бях изключително доволна то нея - тиха,  прави прекрасен хляб,меси хляб, козунаци и бля бля.
До миналата седмица, когато мъжа ми видя какво е станало с дъното на кошницата - http://prikachi.com/images.php?images/832/7644832q.jpg
Преди да я вземем бях чела много тук и бях подготвена за смяна на кошницата, но не и толкова скоро. Чудех се дали направо да не вземем нова, но мъжете са по-рационални - занесе я някъде и я пооправиха. Сега изглежда така http://prikachi.com/images.php?images/833/7644833A.jpg
Първия път издаваше странни звуци на търкане на метал в метал, но втория всичко беше ОК. И важното е че не тече.
Въпреки всичко съм много разочарована  Sad

# 207
от посоченото място на снимките теч не трябва да има и в мирно време.  Laughing
теча е по оста от вътрешната част на казанчето към външната му част

# 208
  • Бургас
Бонго така ме хвана бяса като видях колко се е изтъркала, че времето далеч не беше мирно  Laughing
Всъщност аз се притеснявах че ще протече, защото извадиха оста за да го оправят. Не знаех кой ще го  прави и колко ще му пречат ръцете. Жив и здрав да е - всичко е ОК.

# 209
  • София
 Бонго, и без теч може да се изяде перката, която явно е от ламарина за консервни кутии. И майстора е можел да си остави само два-три пръста при ремонта на перката, ама той си е оставил цялата ръка Joy.
 С'я да си допиша за моите експерименти. Бях подхванал един хляб от три вида брашно - бяло, черно и пълнозърнесто. Първият хляб беше с формата на паница Mr. Green. След анализ на полученото, при втората проба се получи равен и по-плътен хляб. Като ме хванаха братята приложих една промяна на технологията взета назаем от братушките-експериментатори - поставяне на маята в тестото чак в началото на второто месене. Резултатите са на снимките:

На снимките е третата проба. Като заключение(само мое естествено), мисля, че и с "отписани" брашна  може да се получи по-добър резултат ако имаш желание за експерименти  Peace.

Последна редакция: нд, 05 окт 2014, 09:31 от Mунчо

Общи условия

Активация на акаунт