МАШИНА ЗА ХЛЯБ-56-та

• 41 335
  • 741
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Само със сода Peace.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.270

Чети от 275 пост надолу. Това е "Кекс с какао изцяло приготвен в Мулинекс 5003" Успех!

# 181
Мунчо,  благодаря. Щом е с  какао  още днес ще пробвам.Wink

Може  би знаеш, но да кажа. Може  да дадеш линк към самата  рецепта, не към началото на страницата. Това става  като кликнеш върху името на  темата в мнението,  към което искаш да дадеш линк.  В нози случай:  Re: САМО  за  РЕЦЕПТИ за машина за хляб (под името alys). Ще ти  презареди страницата,  а новият адрес ще  отваря директно рецептата. Ето  така:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.msg19154314#msg19154314

Последна редакция: сб, 04 окт 2014, 11:22 от mama Barba

# 182
  • ВАРНА
С лидълските хлебопекарни ако съм задала опция за 1кг хляб,а после искам да сменя в режима на работа на 750гр знаете ли дали може да се коригира  newsm78

# 183
  • София
Мунчо,  благодаря. Щом е с  какао  още днес ще пробвам.Wink

Може  би знаеш, но да кажа. Може  да дадеш линк към самата  рецепта, не към началото на страницата. Това става  като кликнеш върху името на  темата в мнението,  към което искаш да дадеш линк. Ще ти  презареди страницата,  а новият адрес ще  отваря директно рецептата. Ето  така:
[url]http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.msg19154314#m … 54314#msg19154314[/url]

Благодаря, мама Барба, имаш едно виртуално кафе от мен Peace.

# 184
може да се коригира , но започваш програмата отначало.
какъв е проблема да си остане настройката от 1 кг ? ако тестото ти е по-малко машината няма да го усети и да спре.  просто си следи тестото защото може да втаса по-бързо от предвиденото време по програма.

# 185
Нека  са съвети  и  рецепти. Wink Кафе не пия. Simple Smile

# 186
  • София
С лидълските хлебопекарни ако съм задала опция за 1кг хляб,а после искам да сменя в режима на работа на 750гр знаете ли дали може да се коригира  newsm78

Единствения ти проблем е удълженото време за печене - това е основната разлика в програмите при различните тегла. Така, че следи си го и ако хляба ти се изпече по рано, просто изключи програмата.

# 187
по спомени в моята книжка беше отбелязано ,че има разлика и във времето за втасване.
иначе времето за печене май при всички програми беше 55-60 мин.

# 188
  • ВАРНА
Благодаря за отговорите - времето за печене на всичките ми програми е 60мин,разликата е времето на месене и втасване,но го оставих както си е на програмата за 1кг и стана чуден хляб с лук и кашкавал  Heart Eyes Малко коричката ми е по-твърда и препечена,предполагам защото сложих на програмата с най-изпечена кора,следващият път ще пробвам на средно изпечена  Peace

# 189
  • София
Искам да се оплача =(

Приготвих хляб по тази рецепта:
Хляб с кисело мляко
1 чаена чаша кисело мляко
половин чаша прясно
2 яйца
половин чаена лъжичка сода бикарбонат
1 и половина чаена лъжичка сол
половин чаена лъжичка захар
2 супени лъжици олио
3 и половина чаени чаши брашно
половин чаена лъжичка мая за хляб

Спазих всичко, сложих първо мокрите, после сухите съставки, маята, солта, содата и захарта в кладенчета в брашното, но сега го гледам през прозорчето - бухна малко над средата, надигна се, програмата свърши, но отгоре не е изпечено. Проверих с клечка - и отвътре. Сега го пускам да се допече.
Съвети?

Последна редакция: сб, 04 окт 2014, 17:44 от Po3u

# 190
  • Кортина д'Ампецо, Италия-България-Велико Търново
Ако чашата е 240 грама, а ти си сложила 3 и 1\2 брашно, то половин чаена лъжичка мая е малко според мен.
Както си мисля, че и захарта е малко.

Последна редакция: сб, 04 окт 2014, 18:17 от pam4i

# 191
  • София
Използвах мерителната към машината, тя е толкова. И на мен ми се стори малко маята, но все пак... Не бухна много, не се допече, пуснах го за още един час допълнително. След малко ще разрежа, дано се е получило.

Благодаря   bouquet

# 192
мерителна и чаена чаши не са еднакви.  тази към моята машина  е 200 мл , а чаената ми чаша е 300 мл.
а и не разбирам това да се използват едновременно сода  и мая.
да попитам все пак: правила ли си сполучливо най-обикновен хляб ?

# 193
  • София
Да, но на ръка  Grinning
Това ми беше първият опит в машината.
Мерителната чашка пълна е точно 240гр.
На някои места пише чаена чаша 240гр, на други 300...
Стана, но отвън е много прегорял, отвътре леко глетав и е ужасно безвкусен =(
Има и брашно на 1-2 места по коричката.

Последна редакция: сб, 04 окт 2014, 19:32 от Po3u

# 194
пробвай с най-обикновен хляб като за начало. содата и яйцата ги остави за по-нататък. аз лично не бих ги използвал.
пп. на ч.ч.  не пише ли 240 мл ?

Общи условия

Активация на акаунт