МАШИНА ЗА ХЛЯБ-56-та

  • 41 301
  • 741
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 4 884
Това съм го пропуснала в книжката. Мерси много  Hug

Тоя хляб ще ходи в кофата. То след толкова месене и втасване на нищо няма да заприлича. Чудя се да го пека ли изобщо или направо да пуснам нов.

# 61
  • Русе
  • Мнения: 3 710
Това съм го пропуснала в книжката. Мерси много  Hug

Тоя хляб ще ходи в кофата. То след толкова месене и втасване на нищо няма да заприлича. Чудя се да го пека ли изобщо или направо да пуснам нов.

Пускай нов Wink Simple Smile

6tastliva, точна е рецептата за памук хляба. И аз така си мислех, но правих вече няколко пъти, Супер става.

След малко ще слагам хляб, та се чудя какъв.

# 62
  • Мнения: 4 954
Аз за сега се справих успешно само с една рецепта,всички други водят до провал.
Опитах и Лидл-ската смес за Чабата,но и там не ми се получи добър резултат.Явно не нацелвам програмата за печене,защото си следя тестото оформя се идеална топка,втасва си,но крайния резултат е сбит хляб или леко лепкав отвътре.


Значи, за чабатата се иска майсторлък, защото тестото е течно, всъщност, едва се държи, не е като нормалните теста. Освен това се прави с малко количество, което прокисва за около 12 часа след което захранваш и тогава правиш осовното тесто. Ако искаш чабата, пиши на лични, ще ти дам рецептата, която имам.

# 63
  • Русе
  • Мнения: 3 710
Аз за сега се справих успешно само с една рецепта,всички други водят до провал.
Опитах и Лидл-ската смес за Чабата,но и там не ми се получи добър резултат.Явно не нацелвам програмата за печене,защото си следя тестото оформя се идеална топка,втасва си,но крайния резултат е сбит хляб или леко лепкав отвътре.


Значи, за чабатата се иска майсторлък, защото тестото е течно, всъщност, едва се държи, не е като нормалните теста. Освен това се прави с малко количество, което прокисва за около 12 часа след което захранваш и тогава правиш осовното тесто. Ако искаш чабата, пиши на лични, ще ти дам рецептата, която имам.

И аз искам рецепта, ако може. Много го харесвам.

# 64
  • София
  • Мнения: 6 598
И аз искам рецептата за чабата, моля  Praynig

Бонго пак ще почервенее да ни се кара  Rolling Eyes

# 65
  • на последния етаж
  • Мнения: 9 854
И още един - много харесвам царевичните хлебчета и тези с гауда. Може ли изпитана и точна рецепта?
И на мен са ми любими царевичните хлебчета. Също бих се зарадвала на рецепта.

# 66
  • Мнения: 1 314
Estlar,   може ли и на мен рецептата? Да пиша ли  ЛС? И  един глупав въпрос: чабатата  в пекарната ли  я приготвяте?

# 67
  • София
  • Мнения: 3 034
6tastliva, май много мая слагаш. Количеството жива мая го делиш на две и получаваш колко трябва да е сухата мая. Днес при 20гр. жива мая по рецепта, заложих 10 суха в тесто за пица и въпреки бързината на приготвяне, накрая пицата приличаше на лазаня, но се опасе веднага Mr. Green.

# 68
  • София
  • Мнения: 8 492
6tastliva, май много мая слагаш. Количеството жива мая го делиш на две и получаваш колко трябва да е сухата мая. ...

Не беше ли на три?

# 69
  • Мнения: 3 020
Мунчо, май ме бъркаш с някого  Grinning , по-горе аз писах, че слагам даже по-малко мая (от тел.-а пиша и не мога да цитирам) - преди 12гр. жива на 500 брашно, сега по по-малко от 1 гр. суха на 100 брашно.
Вчера на 450 гр. брашно сложих 3,5 гр. суха и стана високо хлебче до капака, но не залепна Wink

# 70
  • София
  • Мнения: 3 034
6tastliva, май много мая слагаш. Количеството жива мая го делиш на две и получаваш колко трябва да е сухата мая. ...

Не беше ли на три?

Ами не знам, запаметил съм някакво съотношение 2 : 1 : 0.75/ жива - суха - инстантна.  Да-а, всъщност без много да се замислям съм сложил сухата и инстантната под един знаменател Embarassed. А братушките отиват даже на 3.5 - 3.8 ... Благодаря за корекцията!

Мунчо, май ме бъркаш с някого  Grinning , по-горе аз писах, че слагам даже по-малко мая (от тел.-а пиша и не мога да цитирам) - преди 12гр. жива на 500 брашно, сега по по-малко от 1 гр. суха на 100 брашно.
Вчера на 450 гр. брашно сложих 3,5 гр. суха и стана високо хлебче до капака, но не залепна Wink

Виноват! Моля да бъда извинен Peace!

Последна редакция: пн, 29 сеп 2014, 17:15 от Mунчо

# 71
  • София
  • Мнения: 8 492
6tastliva, май много мая слагаш. Количеството жива мая го делиш на две и получаваш колко трябва да е сухата мая. ...

Не беше ли на три?

Ами не знам, запаметил съм някакво съотношение 2 : 1 : 0.75/ жива - суха - инстантна.  Да-а, всъщност без много да се замислям съм сложил сухата и инстантната под един знаменател Embarassed. А братушките отиват даже на 3.5 - 3.8 ... Благодаря за корекцията!

При братушките се продава и ускорената суха мая. У нас още я няма или поне аз не съм я срещнал.
 

# 72
  • Мнения: 486
http://www.biospot.bg/index.php?page=products&pid=273 Аз ползвам такава и съм доволна

# 73
  • на Мелмак
  • Мнения: 11 998
Моля за съвет / помощ .
От 1.5г. си ползвам машинката , правя основно бял хлаб , козунаци теста и т.н.
Черен хляб съм правила страхотен , но с готова смес.
Сега в къщи се яде само ръжен - но аз имам от 3 опита - 2 неуспешни с хляба в машинката
Това ми е рецптата , използвам едни и същи брашна , къде е грешката ?  newsm78
300мл вода ;
330 гр. брашно - бяло ;
130 гр. ръжено ;
1.5 ч.л. суха мая ;
1.5 ч.л. захар и 2.5 ч.л.сол;

Първият път хлътна ужасно , вторият път стана идеален - за изложба , третият път хлътна повече от първия .
Тестото е лепкаво , но не се маже добавям още брашно - за всеки случай - да не е много влажно . Намалих и маята от първоначалната рецепта .
То бива да е влажно , ама такива разлики .
А искам да си го правя в машинката , а не да купувам !
Кажете , моля  Hug
 

# 74
  • Мнения: 7 779
И аз искам снимки  след ремонта, моля.
сега идках да кача , но сайта за снимки  нещо се гъбарка с Бонго. вчера бачкаше , а днес не иска.  кажете сайт за снимки без регистрация.

Общи условия

Активация на акаунт