МАШИНА ЗА ХЛЯБ-56-та

• 41 978
  • 741
  •   1
Отговори
# 285
  • София
...

Мисля, че моят опит с пълнозърнестия хляб е повече от сполучлив. След малко ще го опитаме.

Давай го на масата(на снимка) Simple Smile!

# 286
Моят хляб и без оформяне си става с гладка и хубава кора винаги. / Вадя бъркалките и до намествам -не вадя тестото от контейнера вече./
   Днес купих това брашно .
    Някой ползвал ли го е ? Мнението ви за него? /Утре смятам да направя хляб с него. Някъде четох,че е подходящ за сладкиши./

# 287
да , брашната от тип 500 надолу са подходящи за сладкиши.
щом е от Търновската мелница провери брашното за допълнителни екстри (буби)  Laughing

# 288
  • София/Варна
За черните си хлебчета ползвам пълнозърнесто и типово брашно в съотношение 1:2. Получава се много приличен хляб. При изцяло пълнозърнестите ми е проблем, че става трошлив хляба и много бързо съхне, не ме притеснява, че е по-сбит. Взимам брашната на Балван, понякога типовото на София мел. Често си купувам и прясно смлян лимец от Римска стена.
Ако не го унищожат, утре ще покажа черния си хляб с песто Simple Smile

# 289
  • Русе
...

Мисля, че моят опит с пълнозърнестия хляб е повече от сполучлив. След малко ще го опитаме.

Не знам как Simple Smile.

Имам и брашно от лимец, а ММ го пратих за брашно и купил и две готови смески от Лидл, та до края на седмицата ще имам да пробвам Simple Smile.

# 290
  • София
...

Не знам как Simple Smile.

Имам и брашно от лимец, а ММ го пратих за брашно и купил и две готови смески от Лидл, та до края на седмицата ще имам да пробвам Simple Smile.

Качваш си снимките в някой от снимкаджийските сайтове и като отвориш там дадена снимка, кликваш с десен бутон на нея, от менюто избираш копиране на адреса и след това го копираш тук, като преди това си кликнала на бутончето за добавяне на снимки, което се намира точно над червено оцветената дума "ново". После натискаш "предварителен преглед" и ако се покаже всичко както си го замислила, натискаш "публикувай". Дано съм го обяснил разбираемо Peace.

# 291
на първа страница от темата не пише ли как се качват снимки  newsm78

# 292
  • Русе
Аз знам, ама сега трябва да копирам от телефона на лаптопа, че после в снимка.бг имам регистрация. Ако има сайт без регистрация, че през телефона да кача, казвайте Simple Smile.

# 293
# 294
  • София
Meggysan, в крайна сметка хареса ли ви хляба?

Забелязвам, че хлябът е мек 2 дена, на третия ден почва да съхне. Съхранявам го увит в кърпа и в найлонов плик. Но го отдавам на това, че няма разни добавки като в купения хляб. Но нас това ни устройва, тъй акто ядем много често препечени филийки.

# 295
  • Перник
ще ти се кара бат`Бонго  #Cussing out
ако видиш на външен вид такъв хляб в магазина ще си го купиш ли ?  отдели 2-3 мин. за да оформиш хляба и да го оставиш да си втасва и пече.  със сигурност ще ви хареса повече.  Laughing

Аз ако ще го оформям и глася, дай направо на ръка да си меся  Wink Важното е, че беше вкусен. Вече е изяден.

# 296
  • Русе
Да, да, хареса ни, пухкав доста стана. Мъжът ми не е чак голям фен на пълнозърнестия, но от време на време ще правя. Макар че сигурно зависи и от самото брашно. Днес ще гледам да пусна снимки. Снощи не ми даваше и в снимка.бг да качвам, не знам защо.

Съгласна съм Светла, нищо не вадя, ни хляб, ни бъркалки. Нали това е идеята, супер стават засега.

# 297
Здравейте,
Засега сме на етап разучаване на новата джаджа вкъщи и сме правили само френски хляб. Хлебопекарната ни е Мулинекс и я имаме от няколко дни.
Имам намерение да пробвам бързия хляб. Въпросът ми е дали тази програма е сполучлива и би ли се получил читав хляб? Simple Smile

Скрит текст:
Моят хляб и без оформяне си става с гладка и хубава кора винаги. / Вадя бъркалките и до намествам -не вадя тестото от контейнера вече./
   Днес купих това брашно .
    Някой ползвал ли го е ? Мнението ви за него? /Утре смятам да направя хляб с него. Някъде четох,че е подходящ за сладкиши./
Досега сме правили хляба точно с това брашно, обаче хлябът стои някак по-тъмен. Досега питките, козунаците и всички тестени сме правили с това брашно и са ставали много добре без никакви забележки, но... като го използваме за машината не съм особено очарована. С брашно на София мел хлябът е много по-бял отвътре. Но пък то има и доста подобрители (така съм чела в други теми). Явно намирането на качествено брашно ще е проблем...

# 298
Имам въпрос. Някой може ли да ми кажа рецепта за типов хляб? Имам типово брашно на София мел.

# 299
От два дена хляба ми става чудесен и то като го правя на око. При мен винаги ,когато спазвам точни рецепти нещо куца и не ми се получава.
  Онзи ден правих хляб с кисело мляко и яйце +семена. Стана на конци ,като козунак.
 Вчера съвсем обикновен -само с вода и олио/захар и мая -естествено/..200мл топла вода,4-5 суп.лъж. олио1суп.лъж. захар ,3/4суп.лъж сол,4 чаени чаши брашно /3 пъти пресято/,1/4 кубче прясна мая/ разтворена в 50мл топла вода. Чаената чаша е от 200мл .
 / Странно ми е как се е сменил стандарта за чаена чаша от 200 на 240 мл. И аз имам такива големи чаши,но си работя със тази /останала от стар сервиз/ с нея си меря всичко /просто навик/.

Смятам да пробвам само с вода ,мая и сол. Ако изключа захарта и мазнината дали ще стане добре!? Някой,ако е пробвал да сподели.
  Днес ще пробвам брашното тип 350,без олио и захар. Само ще капна около бъркалките. Каквото стане.

Общи условия

Активация на акаунт