Парфюмни размисли и страсти - 184

• 63 350
  • 724
  •   1
Отговори
# 615
Някой ползвал ли е спрейовете на Виктория Сикрет и ако да,каква е трайността им? Интересувам се,защото на Ейвън също са много хубави като аромат,но са доста леки и нетрайни,та се интересувам дали и на Виктория Сикрет са такива?  Embarassed

# 616
  • Belgium
По-трайни са ароматите на Victoria`s Secret, но са накъртващо сладки.

Аз лично никак не ги харесвам.

# 617
По-трайни са ароматите на Victoria`s Secret, но са накъртващо сладки.

Аз лично никак не ги харесвам.
Подкрепям. Миришеш някак на близалка, което обаче не е добре след 18 годишна възраст.

# 618
  • Belgium
И то евтина близалка.

# 619
  • София
Здравейте и от мен Simple Smile От сума ти време не съм се включвала в темата, но имам нужда от експертна помощ  Grinning
Търся си зимен парфюм, нещо топло, меко и сладко - звучи ви фасулско, нали  Mr. Green ... Обаче искам сладостта да е премерена, елегантна. Не харесвам бели цветя, кокос, пачули, сандалово дърво, прекалено пудрени аромати. Ще се радвам, ако намеря парфюм, който да прилича на мек, млечен карамел или ванилия.
Пробвах няколко пъти на китка Prada Candy L'Eau и като цяло ми се вижда елегантен, но има нещо остро в изсъхването му, което не ме радва особено Simple Smile
Може би нещо на Serge Lutens?  Thinking

# 620
  • Belgium
Ванилията на Serge Lutens пробва ли?

Сладка и мека без да е натрапчива или готварска.

# 621
  • София
Записана е заедно с Feminite Du Bois в списъчето за проби, само да стигна до Circle тия дни. Simple Smile Там надценката значителна ли е спрямо parfumi-shop.net?

А някой Монтал вписва ли се в търсеното от мен или са прекалено мощни?

Последна редакция: пт, 31 окт 2014, 21:52 от Mini Rebel

# 622
Не се вписва.
По-скъпи са парфмите в Съркъл от сайтове.

# 623
Mini Rebel, пробвай YSL Manifesto.
http://www.fragrantica.com/perfume/Yves-Saint-Laurent/Manifesto-15540.html

Развива се прекрасно, гладко и млечно, понякога се усеща и лек повей на зеленина като ранна пролет. Изненадва ме, че не виждам карамел в състава, защото го усещам.

И не мога да не препоръчам Fancy. Този парфюм предизвиква фурор навсякъде, мога да разказвам легенди и куриози по негов адрес. ooooh!
http://www.fragrantica.com/perfume/Jessica-Simpson/Fancy-4094.html

Днес разносвам последната си продобивка, Hanae Mori EdT. Гъст сметанов крем с ванилия поръсен с месести стафиди. Тук им казват султанки и много ги уважавам.  Heart Eyes Напомня ми Cašmir без накъртващата сладост (която на мен не ми пречи). За моя радост не усещам ягоди, с тези не се спогаждам в парфюми.
http://www.fragrantica.com/perfume/Hanae-Mori/Hanae-Mori-1577.html

Петя, добре завърнала се!  bouquet

# 624
  • София
Благодаря за насоките, момичета bouquet

Това Fancy го спрягат често и във форума на фрагрантика, но в БГ не може да се намери, вкл. и в онлайн магазините.

# 625
  • Отвъд алеята зад шкафа
Desiderata , разкажи моля те повече за Fancy, стана ми любопитно, защото човек не очаква кой знае какво от подобни парфюми.

Аз се чудя дали да не си взема Jazz YSL , преди много го носех, нищо, че е мъжки, после изчезна от рафтовете  newsm78

# 626
Fancy е лек и въздушен сиропиран сладкиш с карамел в драйдауна, но започва с полъх на жасмин и бели цветя, които звучат какофонично. Тук прибързано дадох палец долу, но за щастие този момент отминава бързо и настъпва гладката ванилия. Въпреки че ароматът е гурме, е достатъчно лек за да бъде носен и през деня.

Аз лично предпочитам други аромати, по-гъсти, по-интересни. Всеки в темата веднага би изброил 10 други парфюма с гладка, течна ванилия, с по-благородна изработка, но....Fancy предизвиква фурор сред широката публика, мъже и жени изпадат в луд възторг като го усетят, а с шлейфа който Fancy влачи след себе си няма начин да остане незабелязана.

Когато си купих 100мл на сляпо (нямаше друг размер) и се чудех какво толкова го хвалят този парфюм, първата реакция която получих беше толкова бурна, че отлях 10мл на приятелка ми да му се радва, защото аз бях скептична и се чудех какво да я правя тази дамаджана. На нея и харесваше повече от моите "тежки и странни" парфюми. Да бе, къде се бутат разни Монтали, Герлен ексклузиви и Коромандели! Laughing

И така започна лавина от комплименти, някои от които бяха абсурдни. Подарих бутилката на друга приятелка, която не беше ходила на среща от години. Така омагьоса един господин на една конференция, човека месеци наред летеше през няколко държави на среща през уикенда. #Crazy Накрая не издържа и и предложи брак. На сватбата тя беше с Fancy, любимия му парфюм.  
Ясно ми е, че не е от парфюма,  Wink носителката е изключителна, но Fancy изигра главна роля при запознаването и всичките им първи срещи.

Много дълго стана. Накратко: Fancy не е революционен, екстравагантен или скъп парфюм, но предизвиква
силни емоции свързани с нежност, спомени от кухнята на мама, щастие и безгрижност. Публиката иска щастие, а не драма; предпочита нежност, а не хладна резервираност, а и кой не би искал да остане вечно млад?

Жалко, че го няма в БГ, хрумна ми предизвикателство: да носим Фанси няколко дни и да споделим впечатления от реакциите на околните.

Последна редакция: сб, 01 ное 2014, 11:11 от Deziderata

# 627
  • Belgium
Deziderata, много готина история с твоята приятелка и Fancy  Laughing

По описание никак не е мой, но бих се включила в подобен тип предизвикателство от любопитство. Аз се срещам ежедневно с много и различни хора и подобен фурор, макар и в по-малка степен, сред мъжете предизвиква така разпространеното Chloe Love. Идвали са да ме питат с какъв парфюм съм и е бил повод за завързване на не 1 или 2 разговора. Мой приятел даже ми звъня по телефона, след като разбира се беше забравил името на парфюма, за да го купи на гаджето си  Wink

# 628
  • Отвъд алеята зад шкафа
Хаха, интересни реакции. Поръчах го, да видим дали ще се хареса. Ако не, сестра ми ще му се зарадва, все пак е на 17 г. При мен положителни коментари и въпроси е имало най-много за Ноа и Средиземноморските градини.

# 629
  • София
Благодаря за насоките, момичета bouquet

Това Fancy го спрягат често и във форума на фрагрантика, но в БГ не може да се намери, вкл. и в онлайн магазините.
Има го в Ензо.

Общи условия

Активация на акаунт