Парфюмни размисли и страсти - 184

• 63 220
  • 724
  •   1
Отговори
# 510
  • Там, където ме обичат
Шипрести бабички
Хард уд
Смолисти еликсири
Димни тамяни
Кожени акорди
Хладни алдехиди
Пачулести бомби
Бабички ориенталки
Цветни бомби
Релаксираща виолеткова пудра
Парфюми, които не ме харесват
Акватици
Плодови
Ванилия
Гурмета
Силно подправкови
Нежно цветни
Супер белоцветни
Захарни сиропи
Доминиращи ярки рози
Супер зелени треви
Aaa, такива да ги нямаме. Без преписване на цялата фрагрантика.  Mr. Green

# 511
  • някъде под слънцето...
Не съм, пропуснала съм цитруси и дървесни с подгрупата им.
А и само половината от изброените ми харесват.

# 512
  • при морето
Ковачева,тайничко се надявах да се включиш Heart Eyes и ти благодаря,ще те послушам,а и Рак-щрак пише,че Идола е пролетен,а аз искам нещо за сега-уютничко,шлейфово,гледам в бушерона и ванилийка има,и любимата ми дървесинка...А Ричи-ричи как е,че една приятелка /от друг град/ нещо много ми го превъзнася,от всичките й /към 20/този й бил най-любим,затова питах и за него.
Моите топ 10
Costume national 21
Scent intense
Bandit by Robert Piquet
Elixir des Merveilles
Loukhoum by Keiko
Mecheri
Coco Chanel edp
Sensus noir
Elie Saab Le parparfuparf
Aromatix elixir
Red aoud Montale

# 513
Зимна, аз пък ще те посъветвам въобще да не вземаш Бушрона насляпо, защото е силно белоцветен и бързо досаждащ парфюм. Омръзва за норматив.
Пробвай лилавия Том Форд Велвет Орхидея, смятам че той е много повече твой.

# 514
  • Belgium
Ричи Ричи на мен ми е отвратително сладък и лепкав като престояло в долап сладко, което се е захаросало.

Адски не понасям такива аромати.

# 515
  • Франция
Моите любителски пътешествия в Страната на нишовите чудеса през последните години, при все че адски вълнуващи, не успяха досега да изместят в личните ми предпочитания класическите шанели и герлени. Ценя високо авангардния минимализъм на Душанфур и Елена, обаче техните аромати, сложени редом до творбите на Ернест Бо и Жак Герлен (в оригиналния им вид като чисти парфюми) ми звучат като... ами да, точно като картини на импресионисти, сложени до изкуството на италианския ренесанс. Наистина е въпрос на вкус. Винаги ме влече към класическите образци, в литературата, музиката, философията дори. Мога да съзерцавам една картина на Моне с часове, но изпитвам само тиха меланхолия, не и онзи разтърсващ и почти разплакващ възторг, който изпитах под тавана на Сикстинската капела.
Всъщност не е ли чудесно, че хората сме различни  Simple Smile

Май прешъссс:
Chanel 19 edp
Chanel 19 pp
Chanel 5 pp
Cuir de Russie pp
Shalimar pp
Coco pp
Mitsouko pp
Nahema pp
Bois des Iles
Chanel 22 pp (нямам го, но все за нещо трябва да мечтая  Simple Smile)

Все си мислех, че поне един ниш или модерен ексклузив ще се намести между горните, ма не се.

# 516
Понякога, когато разглеждам фотографии, ги асоциирам с парфюм. Попаднах на една фотосесия, която изключително силно се припокрива с усещането ми за L'Ambre des Merveilles. Авторът е Никола Борисов.

http://blog.shootinggalleryasia.com/2014/08/27/latest-projects-f … -nikola-borissov/
(третата фотосесия - за Нумеро Тайланд)  Heart Eyes

# 517
Хм, чудех се дали да си правя топ 10, защото съм сигурна, че ще изскочат много излишества от гардероба ми, но ето все пак:
1. Feminite du bois/ Shiseido+ Serge Lutens
2. Black Cashmere/ Donna Karan
3. Elixir des Merveilles/ Hermes
4. Chaos/ Donna Karan
5. O' Clear des Merveilles/ Hermes
6. Poivre Piquant/ L`Artisan Parfumeur
7. Mure et Musc/ L`Artisan Parfumeur
8. Chanel No 19 Poudre/ Chanel
9. Not A Perfume/ Juliette Has A Gun
10. Wonderwood/ Comme des Garcons
11. L'Instant Magic/ Guerlain
12. White Patchouli/ Tom Ford
13. Armani Prive Cuir Amethyste
14. Premier Figuier/ L`Artisan- от този ми се иска по-голяма бутилка, че моята е мини. Rolling Eyes
15. Ninfeo Mio/ Annick Goutal
16. Traversee du Bosphore/ L`Artisan
17. John Galliano edp
18. Essence/ Narciso Rodriguez
19. Tea for Two/  L`Artisan- този го нямам, но си мечтая за него от доста време. Cry Дали го има в София? Thinking
20. Tuscan Leather/ Tom Ford- и още един силно желан.

Не непременно в този ред. Wink Странна смесица ми се получи. Мога да ги докарам до 25, но реших да се озаптя. Незнам кой го измисли да са 10, ама аз явно не мога да се вместя. Обаче странно, че някой въз скъпи нишови, не успяха да се вместят в топ 20 и 25 пак няма да се вместят Joy Признавам, че напоследък вкуса ми търпи изменения, а номер 6 и 7 са новите ми любови.

# 518
Моите 10:

1.Lady Vengeance,JHAG
2.L'Ambre des Merveilles,Hermes
3.L'Agent,Agent Provocateur
4.Citizen Queen,JHAG
5.Un jardin sur le Nil,Hermes
6.Un jardin en Mediteranee,Hermes
7.Coco,Chanel
8.Shalimar Parfum Initial L'eau,Guerlain
9.Love,Chloe,
10.Crystal Noir,Versace

# 519
  • Отвъд алеята зад шкафа
Казаха ми, че Traversee du Bosphore бил спрян вече. По принцип ми стоеше в уиш-листа, а сега от само себе си отпада.

# 520
  • Пловдив
Аз май топ 10 нямам, но ще изброи тези, които са ми фаворити (придържам се към по-масовите парфюми, за съжаление не съм имала възможност досега да тествам нишови):
1.La vie est belle Lancôme
2.Chanel Chance EDP
3.Chanel Chance EAU Fraiche
4.Shalimar Parfum Initial
5.Elixir des Merveilles Hermes
5.Addict Dior
6.Miss Dior
7.Velvet Orchid Tom Ford (този го нямам, но имах малка отливка и ми хареса повече от черната орхидея)
8. Allure Chanel

Май за други, които да са ме впечатлили много, не се сещам.

И да попитам - някой пробвал ли е Jil Sander No4? ИЗпада ми възможност да го взема изгодно, но не знам, дали да се хвърлям на сляпо.

# 521
И да попитам - някой пробвал ли е Jil Sander No4? ИЗпада ми възможност да го взема изгодно, но не знам, дали да се хвърлям на сляпо.
Ще го оцениш , но мисля че на теб няма да ти хареса Simple Smile

# 522
  • Пловдив
Защо, като гледам има цветя, плодове, а аз харесвам такъв тип, има ванилия, която аз обожавам?

# 523
Защо, като гледам има цветя, плодове, а аз харесвам такъв тип, има ванилия, която аз обожавам?
Ами дано ти хареса ако си го вземеш. Аз като ти отговорих го направих интуитивно по това което мисля че харесваш и тн.може и да греша Simple Smile На мен нещо ретро ми дойде.  Peace

# 524
  • Пловдив
Да, и аз четох някои отзиви, че е ретро и честно казано не си падам много по такъв тип парфюми, но другите нотки ми допаднаха и затова реших, че ще ми хареса. Мисля да рискувам, пък ако не ми хареса, ще отиде в размените  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт