Парфюмни размисли и страсти - 184

• 63 217
  • 724
  •   1
Отговори
# 525
Да, и аз четох някои отзиви, че е ретро и честно казано не си падам много по такъв тип парфюми, но другите нотки ми допаднаха и затова реших, че ще ми хареса. Мисля да рискувам, пък ако не ми хареса, ще отиде в размените  Simple Smile
Joy
Направо е плашило този парфюм! Една от най-тлъстите и ретро туберози, които съм имала неудоволствието да помириша. Ма всички сме минали по пътя да си "трошим главите", защото така сме си наумили, пък каквото ще да става и каквото и ще да ни говорят тези, които вече са минали по този път и той не е най-прекрасното нещо. Laughing А да избираш парфюм само по някои нотки, които ти харесват по принцип, е основна грешка! Но щом имаш пари за харчене - давай.  Wink

# 526
  • Пловдив
Благодаря, щом го описващ като тлъста и ретро тубероза, ще помисля още малко.Лошото е, че няма къде да го пробвам предварително.

# 527
Аз нали съм с изчанчен вкус моите топ 10 са всъщност 5

1.Еау des Merveilles Hermes
2.Elixir des Merveilles Hermes
3.Coromandel Chanel
4.Honor Amuage
5.Mistery Rochas
Това са парфюми, които наистина ме радват,всичко друго стои в/у тоалетката като спомен от друг етап в моя живот.Виждам ,че съм залитала по свежарски изпълнения,но това е  минало.
Мразя и никога няма да харесам
1.Аметист Лалик
2.Ейнджъл ТМ

# 528
Моите и до топ 5 нямат hahaha
1. La Fille de Berlin Serge Lutens - моята си роза, дълго търсена.
2. Elixir des Merveilles Hermes - с тоя се разделяхме и пак се взехме GrinningИска ми се нещо и от другите мервета да имам, може би водата пак ще понося преди ми мъжкарееше напоследък съм се замислила за нея.
3. Средиземноморските градини на Ерме - в момента ги нямам, много ги обичам
4. Коромандел- и с този се разделих , но май пак ще се вземаме след време ooooh!
5. За това почетно място се бори някой уд или гръмнал кабел , но още не се знае кой ще е.

Голям списък направих няма що , но днес е празник WinkЧестито на всички именници и близките им които празнуват   bouquet

# 529
И аз не знам дали ще стигна до 10. Гравитирам към около 10 така или иначе, в зависимост от настроение, време, и ситуация.

Не са в определен order:

Chanel 5 Eau Premiere (оригиналът: става за почти всички ситуации и сезони)
Hermessence Rose Ikebana
Creed Fleur de The Rose Bulgare
By Kilian Rose Oud (сладка роза, но и доста богата, кадифена)
By Kilian Bamboo Harmony
The Different Company Jasmin de Nuit
Chanel Coromandel
Bottega Veneta / Serge Lutens Daim Blond (не мога да реша кой от двата предпочитам повече)
L'Artisan Tea for Two

Годес, видях някъде, че Tea for Two ще бъде предложен отново. Дано не е реформулиран.

# 530

Годес, видях някъде, че Tea for Two ще бъде предложен отново. Дано не е реформулиран.

Ха, дано, че наистина го искам. Защо не го взех преди 2-3г. незнам ooooh!

# 531
1. Burberry Women
2. Burberry Brit
3. Burberry Brit Red
4. Black XS for Her Paco Rabanne
5. CH Carolina Herrera
6. Hipnotic Poison
7. Zen Shiseido
8. Euphoria CK
9. Ma Dame Jean Paul Gaultier

Толкова на пръв преглед...

# 532
Парфюмите, които установих, че използвам най-често (не непременно в този ред):  newsm78

1. Lady Vengeance / JHAG
2. Parisienne A L`Extreme/ YSL
3. No 19 Poudre / Chanel
4. Chance Eau Fraiche / Chanel
5. Parisienne, EDP / YSL
6. Kelly Caleche, EDP / Hermes
7. La Vie Est Belle, EDP / Lancome
8. Shalimar Parfum Initial / Guerlain
9. Chance, EDP / Chanel
10. Eau d'Eden / Cacharel

# 533
Ето и моята класация, не знам до колко ще ги докарам.

1. Noa Cacharel - бих го сложила на първите пет места  Laughing обожавам го, без него не оставам.
2.Narciso Rodriguez for Her
3.Kelly Caleche Hermes
4.Coco Mademoiselle Chanel
5.Citizen Queen Juliette Has A Gun - със смесени чувства съм към него  Rolling Eyes

# 534
Много е трудно да определя най-най- любимите ми аромати. Всички, които са останали в шкафчето ми си ги харесвам много. Някои ползвам много рядко- или от страх да не би да свършат, или са по-трудно носими. Което се окаже, че не е любов, набързо бива отхвърлено, я като подарък, я в продавалника. Мога и да ги разделя на любими през лятото и такива през зимата.

Все пак ще се опитам да направя подредбата:
1,Yria Yves Rocher
2,Tralala Penhaligon`s
3,Eau du Soir Sisley
4,Sensuous Estée Lauder
5,Shalimar Parfum Initial L'Eau Guerlain и La Panthere Cartier
6,Five O`Clock Au Gingembre Serge Lutens+ Chergui
7,Extravagance d'Amarige Givenchy-старата версия
8,Habanita Molinard ЕдТ
9,Pur Desir de Lilas Yves Rocher (и други люляци за разнообразие)
10,Philosykos Diptyque (и други смокини според настроението)

Това е от наличните, а има още много, които искам да вкарам в шкафчето ми ( Eau d'Elide Diptyque, Citizen Queen Juliette Has A Gun, Vetyverio Diptyque, Full Incense Montale, може би някой от тамяните на Ком де Гарсон, Le Baiser Du Dragon Cartier ЕдП, Coromandel Chanel, 24 Gold ScentStory, Champaca Absolute Tom Ford и т.н.) и безкрайно много други, до които още не съм се докоснала.

# 535
  • някъде под слънцето...
Казаха ми, че Traversee du Bosphore бил спрян вече. По принцип ми стоеше в уиш-листа, а сега от само себе си отпада.
Тук ги предлагат отскоро и последният път, когато ходих си го имаше в магазина

# 536
lili_78, не вземай 4-ката на Джил Сандър, страшно ретро е. Аз го харесвам и носех понякога, защото ми мирише на мама, но и подарих шишетата които имам и тя си го носи, както е редно.

Няма да пиша 10 парфюма, защото нося и обичам много повече и няма смисъл да се ограничавам до 10. Поне три пъти повече са.

Не съм чула/чела да спират  Traversee du Bosphore. Любим парфюм. Heart Eyes

# 537
  • Пловдив
Отказах се от Jil Sander, прочетох и други отзиви в други форуми, но ретрото и туберозата ме отказаха. Може би ще потърся някъде да го пробвам.
Пирамидата ме заблуди много.

# 538
  • Отвъд алеята зад шкафа
Странно, информацията за Траверс ми я казаха в Салон Олфактив на Патриарха  newsm78

Скоро се сетих за един стар парфюм, който носех много преди години и който като че ли ми се иска да подновя. Става дума за http://www.fragrantica.com/perfume/Givenchy/Hot-Couture-Collection-No-1-860.html

# 539
  • София
А имаше слух, че Shalimar Initial EDP също щели да го спират. Освен него друг подходящ офисен парфюм ми е Hiris на Hermes

И една питанка имало ли е тема посветена на санталовото дърво и парфюми с него? Наскоро открих, че много ми допада. Samsara обаче не е моя сантал.

Моите 10:
1. SL - 5 O'Clock
2. LL - Lolita Lempicka
3. Guerlain – Shalimar Initial EDP
4. John Galliano EDP
5. Hermes – Eau des Merveilles
6. Anick Goutal – Ambre Fetiche
7. L`Artisan  - Traversee du Bosphore
8. L`Artisan – Tea for two
9. Frederic Malle - Dries Van Noten
10. SL – Douce Amere / Keiko Mecheri – Paname

Общи условия