Парфюмни размисли и страсти - 184

• 63 239
  • 724
  •   1
Отговори
# 540
  • Бургас/Пз
Привет, много е интересно на последните странички тук, толкова много неща не съм ги чувала дори, че чак ми е неудобно  Embarassed
Аз 10 парфюма нямам в шкафчето си, но откакто ви чета, вече имам 5 и съм вери хепи Simple Smile

1.  L’Ambre des Merveilles Hermes
2.  Narciso Rodriguez For Her
3.  Narciso Narciso Rodriguez
4.  Narciso Rodriguez Essense
5.  Burberry Weekend

Благодарение на Ковачева, Нарцисо трайно се настани в гардеробчето ми Simple Smile   bouquet  Heart Eyes

# 541
  • София
Любими, напоследък (предимно есенно зимни аромати) са:

1.Bal d'Afrique Byredo  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
2.Feminite du Bois Serge Lutens
3.Un Bois Vanille Serge Lutens
4.Gris Clair Serge Lutens
5.L’Ambre des Merveilles Hermes (това да не е нов форумски хит? Simple Smile )
6.Tobacco Vanille Tom Ford
7.Gloria Cacharel
8.Le Feu D'Issey Light Issey Miyake
9.Elixir des Merveilles Hermes
10. L`Air du Desert Marocain Tauer Perfumes
11.Dior Addict
12.Prada Candy
13.Sucre d`Ebene Huitieme Art Parfums

# 542
 Момичета, прощавайте че се включвам така от никъде в темата, но имам молба/въпрос към вас  Praynig
Искам да направя подарък на сестратан а ММ за рождения й ден. Тя обича Aqua woman Rochas , но той е спрян от производство. Имате ли предложения за подобен парфюм? Имам възможност да търся в София и в УК, иска ми се да го купя на място, а не да поръчвам  ooooh!
Тя си пада доста по парфюми и един прекрасен ароат, дори и да не е Aqua woman пак ще я зарадва (надявам се).
 Embarassed

# 543
Ако държиш ароматът да е от същата група на Аквауомън - Floral Aquatic, ето тук можеш да намериш  подобни.   http://www.fragrantica.com/groups/floral+aquatic.html
П.П. Аз го имам от размяна тук и си го ползвам много пестеливо.  Embarassed

# 544
  • София
Любими /няма как да са 10/:

1. 1996 Inez & Vinoodh Byredo
2. Coromandel Chanel
3. La Panthere Cartier
4. Tuscan Leather Tom Ford
5. Tobacco Vanille Tom Ford
6. Citizen Queen Juliette Has A Gun
7. Mad Madame Juliette Has A Gun
8. 1889 Moulin Rouge Histoires de Parfums
9. Pulp Byredo
10. Figuier Eden Giorgio Armani
11. Shalimar Initial Guerlain
12. Elixir des Merveilles Hermes
13. White Patchouli Tom Ford
14. Portrait of a Lady Frederic Malle
15. Bottega Veneta

Hug

# 545
Не мога да се огранича до 10... Embarassed За да не преписвам, първите два реда(т.е.20) са моите фаворити. Без другите мога.
Според мен, най-често споменаваният фаворит се очертава Shalimar Parfum Initial Guerlain

# 546
  • София
И една питанка имало ли е тема посветена на санталовото дърво и парфюми с него? Наскоро открих, че много ми допада. Samsara обаче не е моя сантал.
Не сме имали тема за сантал, може да пробваме. Благодаря за предложението   bouquet

Момичета, прощавайте че се включвам така от никъде в темата, но имам молба/въпрос към вас  Praynig
Искам да направя подарък на сестратан а ММ за рождения й ден. Тя обича Aqua woman Rochas , но той е спрян от производство. Имате ли предложения за подобен парфюм? Имам възможност да търся в София и в УК, иска ми се да го купя на място, а не да поръчвам  ooooh!
Тя си пада доста по парфюми и един прекрасен ароат, дори и да не е Aqua woman пак ще я зарадва (надявам се).
 Embarassed

Гледам да избягвам сходствата със зададения парфюм винаги. Обикновено любимостта на посочения аромат ще принизява качествата на новопридобития и ще му създава усещане за ерзац. Затова търся прилики по-скоро като настроение, отколкото като съставки или олфактивна група. Тъй като вероятността да намериш Аквауомън е минимална, предлагам например Un Jardin En Mediterranee или Eau de Merveilles на Hermes.

# 547
За Джил Сандър 4: отскоро е в обятията ми и колкото ми е по-студено, толкова ми е по-цветен и ободряващ, без никаква Ретро-следа /в сравнение с Иврес на ИСЛ, който най-безсрамно отпратих, понеже се чувствах двойно и тройно по-стара носейки го/. По принцип кожата ми трудно задържа аромати, може би е от значение. Аз си го харесах,въпреки че в началото успя да ме уплаши, но ....не му се вързах. Определено за по-студено време е идеален, като сега например. Crazy

# 548
  • при морето
Денси,ти сега ме вкара във филм ShockedНе искам белоцветен,имам си Elie Saab,трябва ми нещо гушкаво,уютно,и разбира се с дъъълъг шлейф.А сега де ooooh!
Копринената орхидея ми е обещана за Коледа,все ще изтрая дотогава.Сега ми е нужно нещо по-бюджетно и едновременно с това да не е ординерно и стадно.Какво ще кажете за Manifesto by YSL?lА Prada Candy много ли е сладък,защото пише за него,че е пухкав и топъл,много ли му е карамела и усеща ли се тамяна в базата? newsm78
ЛУ,благодаря за отзива за ричи-ричи!  bouquet

Относно Jil Sander 4-аз го обожавам този аромат,не знам колко шишета съм изфъщяла от него и винаги съм отнасяла много комплименти,не ми е никак ретро,не ме притеснява туберозата,на мен ми ухае на кориандър и сливи+много пачули,мъхове и кедър,за мен това е женственост на ента степен,но модерна и в същото време зряла.Непроницаем  и тъмен.Аромат,след който се обръщаш.Един от най-любимите.

Последна редакция: пн, 27 окт 2014, 03:07 от Winter fairy

# 549
Pipi_ благодаря  Heart Eyes

# 550
Моят вкус към парфюмите постоянно се променя ,в зависимост от сезоните ,настроението ,така че постоянен топ 10 нямам.Лятото например ми се носеха предимно цветни парфюми ,но сега те са навряни в дъното на шкафа и не посягам към тях.Към момента съм в някакъв шалимарен период Grinning,а само преди няколко години изобщо не харесвах Шалимар.
1. Мексиканския Шалимар Heart Eyes
2. Shalimar Initial Guerlain . Обмислям Thinking даже да придобия и класическия Шалимар и другите шалимарени версии също са ми любопитни.
На  следващите позиции към момента слагам кожени ,велурени парфюми:
3. Traversee du Bosphore L Artisan
4. Bottega Veneta
5. Armani Prive Cuir Amethyste
После идва пачулито,вчера изцедих последната капка ,но в най скоро време ще го имам пак,а именно-
6.Lady Vengeance-JHG
Та това са ми любимците към момента .Все още не съм купила  Eau du Soir Sisley- много ми се носи шипър и като го придобия подозирам,че ще се намърда в челните позиции Laughing.

# 551
Някой познава ли . Може ли описание?  Praynig

# 552
  • Germany
Добро утро, парфюмни  Hug
При мен е златна и красива есен, а аз съм с аметистовата кожа Heart Eyes, която ми стои като втора кожа, толкова нежно, виолетово меко се носи около мен. Сложен сутринта в четири, сега го усещам силно и много, ама много ме радва. Един такъв изискан, идва ми сама да се прегърна. Допълвам списъка си с него  Heart Eyes
Вчера бях с хипнотичната отрова и за първи път усетих прословутите бадеми, за които толкова пъти съм се чудила къде са и бях убедена, че в моя парфюм не са сложили от тях. Обаче във високата влажност и мекото време те просто се показаха и ми харесаха. Никога не бях носила хипнотичната отрова в по-топло време, но след като я усетих масово носена реших да рискувам и определено много ми хареса, кротка, женствена, красива  Heart Eyes. Утре ще опитам и с ЕДП, да видим там какви изненади се крият.
Наскоро пробвах http://www.fragrantica.com/perfume/Laura-Mercier/Eau-Gourmande-C … stache-10147.html. Силно ми напомня на сладолед, ето този http://www.google.de/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fwww.so-schmeckt- … p;ved=0CCEQrQMwAA
Усещам силен и леко синтетичен аромат на смлян шам фъстък, бадемов марципан, гъст яйчен крем и черен шоколад. В базата се превръща в крем за тяло. Не съм впечатлена. Почитателите на гурмето сигурно ще го харесат.
О, забравих да ви разкажа. В Германия много си падат по плодовите аромати, Ескада е от любимите им брандове. Вървя си онзи ден и усещам силен и супер реалистичен аромат на пресни малини  Shocked. Такива, дето си извадил от хладилника и намачкал на пюре. Без захар, без нищо. Просто свежи малини. Тръгвам след аромата и се чудя, кое ли момиченце се е напръскало така шлейфово. Представям си го с огромна слънчева усмивка и развети волни коси. Срещам източника на аромата и щях да падна - поне 85 годишна баба, с чисто бяла коса, завита на едри ролки и с малиново яке  Mr. Green Mr. Green Щях да падна от смях, толкова да не се връзваше с визията й, но пък шлейфа, който оставяше беше велик!
Хубав и усмихнат ден  Hug

# 553
Днес съм се напръскала с Touch of pink Lacoste-за сега пудра и цитруси усещам най-силно. Нищо специално не е за мен този парфюм-подчертано лек, ежедневен, подходящ за пролет и лято. Но пък е доста приетен като аромат.  Simple Smile С тези списъци направо ме убихте-наистина не познавам доста от парфюмите, които сте описали/срам за мен/, още има много път да извървя  Grinning Това, което мога да кажа за себе си е, че много бързо ми омръзват парфюмите и обичам да ги сменям-нямам и любими миризми-според настроението ми мога да нося всичко, ако ми харесва.
Топ 10 определно не мога да изброя/не познавам толкова аромати, а и нямам изключително големи фаворити, тъй като не съм експериментирала достатъчно/

Единствено фаворит в момента ми е Извънземното. Имам и още няколко парфюма, не от "марковите", които ползвам също. Хврълила съм сериозно око но Розовата захар/както вече ви споменах/ и на 5-то Авеню. Simple Smile

# 554
малко ще Ви откъсна встрани от темата Embarassed
някоя и друга дума за

http://www.fragrantica.com/perfume/Cartier/Baiser-Vole-12878.html
трайност,не зная къде в Сф да го погледна;
в чуденка съм за нещо ежедневно и мисля за него и Hypnotic Poison-Dior-този го гледам буквално от години и все нещо ме спира от покупката му newsm78 newsm78 newsm78много го харесвам като аромат, но го асоциирам да го носи дама, класна или нещо такова #Crazy

иначе:
1. Montale-Boise Fruite
2. Montale-Musk to Musk
3. Shiseido-Zen
4. Christian Dior-Fahrenhait 32
5. Christian Lacroix-Tumulte
6. The DC-Pure eVe
7. Tom Ford-Atelier d’Orient Plum Japonais
8. Tom Ford- Black Orhid
9. L'Eau Couture- Elie Saab

Последна редакция: пн, 27 окт 2014, 11:46 от babuza

Общи условия