Парфюмни размисли и страсти - 184

• 63 238
  • 724
  •   1
Отговори
# 660
  • Пловдив
Момичета, моля ви за съвет - майка ми заминава за Тайланд и искам да й поръчам някои парфюмчета. Някой има ли наблюдения от кое летище е изгодно да се пазарува - софийското, това на Истанбул или Банкок? Забелязали ли сте  някъде да правят промоции, намаления? Конкретно ме интересува има ли Шанел по тези магазини.

# 661
  • Стара Загора
Тъй като заговорихте за ванилия, тази на Serge Lutens Un Bois Vanille по добра ли е от тази на Montale Vanilla Extasy /ако някой я е тествал/? Другата ванилия на Монтал Vanille Absolu за мен си е направо като един сладкарски цех  Laughing

# 662
  • София
Като пробвам ванилията на Серж, ще споделя как усещам разликите Grinning

Но като цяло бих избрала аромат, напомнящ млечен карамел тип тофи, пред ванилия...

Прада Льо на моята кожа е доста тиха и нешлейфова, а оригиналната я подминавах заради стари спомени, че е адски сладка, но ето че като я пробвах пак (на блотер само), не ми се стори такава...
а аз определено не си падам по супер сладките парфюми.

# 663
  • The Evergreen State
Здравейте парфюмни  Hug, не съм се разписвала няколко теми при вас.

Относно парфюмите в работата нямам специален парфюм, предназначен за работата. Нося всичко което ми е на сърце но много пестеливо.

Минавам като че ли през някаква трансформация на вкуса през последната година и половина, Нещо не ме радват сладките, гъсти парфюми вече, почти не ползвам Среднощната роза на Ланком, МЧР на Герлен и Фор хър на Нарцисо, така си стоят в шкафчето ми. Не са чак атомни бомби но ги чувствам като залепени и гъсти на мен.

Мотае се в къщи една малка трийсетица кафява омниа която открих случайно началото на лятото в един магазин и я взех на много ниска цена. Купих я малко по спомени за аромата и по въздишките тук по нея и понеже е по-лек аромат изкарах с нея това лято и есен. Носи ми същото усещане като другата омния Кристалин или като Прада кенди примерно.

В търсене на нещо ново и леко съм което да ме извади от парфюмната летаргия.
Допадат ми някои неща като Розите на Клое (имах го замалко като излезе но тогава ме дразнеше пък колко е неплътен и без характер и го върнах), или Баленсиага Париж (пак като излезе навремето не му обърнах внимание поради същите причини).

Си на Армани категорично го отписах още от първото тестване, навремето като бях малка в нас имаше един рол-он и беше абсолютно същия аромат и си-то ми звучи ретро заради това.

Намислила съм пак да пробвам Жур на Ермес ( ooooh! не съм сигурна как се произнася).

Друго което ме грабна е Б. Баленсиага, той се появи съвсем скоро тук, ще го тествам пак.

Сега прочетох на предната страница че Бижу не регистрира осезаемо Прада Кенди, и аз съм така, не знаех че е мускуса, усещам го много лек, карамелено-проветрив и ми харесва, учудвам се че за някои е гъсто-сладък, явно е до нос.

Последна редакция: нд, 02 ное 2014, 20:24 от Athena

# 664
Тоест, ванилията на Серж би трябвало да е далеч от сладникавостта? Mr. Green

При мен силно се усеща изгоряла захар, пробвай сериозно на кожа, не на блотер. Peace
Мъчих, струвах, същата история се получаваше като се опитвах сама да си направя карамел като малка. 12мл изпръсках, докато се примирих, че не е мой.

Датура Ноар е чудна ванилия, не усещам ни тубероза, ни кокос, за сметка на това долавям осезаем марципан. Много гъст, благ аромат, идеален за студено време.

Има и карамелено Извънземно, което има много почитатели. Аз не съм сред тях, но парфюмът си заслужава пробата.

# 665
Вчера след дълго възпиране от моя страна(5дни) ,реших да се впусна в проби на нови аромати.Първо нищо ново и интересно няма във Варна,но след като бях омазана и на двете ръце подобаващо, пробвах Narciso на блотер и много ми хареса.Преди известно време го бях пръскала на кожа и нещо не ме впечатли.Струва ли си да му дам втори шанс.Какво мислите? newsm78.В един от магазините очакват парфюми на Ели Сааб до 2 седмици.Освен ,че е  вдъхновен от Близкия Изток(Сааб де) друго не знам.Моля ,познаващите  ги да драснат някой ред.
П.С.Забравих  да питам за нещо впечатляващо на Аник Готал.
(Запознах се с Жулиетите и мога да кажа,че единствено Градската Кралица  ми ангажира вниманието за около 2 дни).Хайде лека вечер и спорна следваща седмица на всички.

Последна редакция: нд, 02 ное 2014, 21:04 от kabo6ar

# 666
Датура Ноар е чудна ванилия, не усещам ни тубероза, ни кокос, за сметка на това долавям осезаем марципан. Много гъст, благ аромат, идеален за студено време.
Да! ДА!!  Laughing Ние с теб в повечето случаи имаме еднакви носове Heart Eyes Hug
Обожавам марципан! Heart Eyes И Датура ми е точно такава - без тубероза и кокос, много я харесвам. Толкова е умерена, мека, но достатъчно осезаема и красива, обгръща в облаче, и издържа цял ден този ванилен пух.  Two Hearts
И по този повод ще се възпра да купувам Сержовата Ванилия без дори да я помня само по хвалебствия. Като гледам Датурата как стремглаво напредва, може би нея ще подновя.

# 667
  • The Evergreen State
И на мен ми е любопитен Нарцисо, тук не съм го срещала още (дали изобщо ще се появи незнам) но много искам да го тествам.

Ели Сааб ако трябва да охарактеризирам с една дума - меден. Има ясно изразен цветен шлейф, изпъкващ и различаем но е мек и добре балансиран, няма нищо остро което да дразни в него, високо тонален но не само бели цветя, леко мазен, упояващ. Базата си остава меко цветна, без пудри, ванилии или дървеса за подложка (поне според моите усещания).

По принцип го харесвам но ако пропусна душ и се напръскам с него би ми създал усещане за нечистоплътност.

# 668
Тъй като заговорихте за ванилия, тази на Serge Lutens Un Bois Vanille по добра ли е от тази на Montale Vanilla Extasy /ако някой я е тествал/? Другата ванилия на Монтал Vanille Absolu за мен си е направо като един сладкарски цех  Laughing
Определено е по-добра, мноооого по-добра и от двете ванилии на Монтал, които са мен не са хубави въобще.

# 669
  • при морето
Рак-щрак,Armani Si е слаба ракия в сравнение с Armani Si Intense,не го отразявам изобщо/първия,де/,гледам,че никой не е писал за тях,моят съвет е да тестваш,непременно!
Между другото много е добър и Mary me by Lanvin,свеж,нестандартен и изненадващо държелив в см. траен.
А някой носил ли е новия Агент провокатор?А новия Ароматикс еликсир?

Новия Нарцисо едп е приказен ooooh!...нечовешки хубав...Хм,и него го има в енцо.

# 670
  • Стара Загора
един от магазините очакват парфюми на Ели Сааб до 2 седмици.Освен ,че е  вдъхновен от Близкия Изток(Сааб де) друго не знам.Моля ,познаващите  ги да драснат някой ред.
Кои парфюми на Ели Сааб се очакват? Много любими са ми Le Parfum Elie Saab и L'Eau Couture Elie Saab. Като първият ми е фаворит, за мен това е топъл и луксозен аромат на жасмин и мед със лек цитрусов повей. Асоциирам го с ароматен жасминов чай с мед и резенче лимон за свежест и разкош. Вторият- Льо Кутюр е бадеми с ванилия, леко сладък, но и свеж същевременно. Колкото ги харесвам, толкова не мога да ги пресъздам с думи

# 671
Athena благодаря много  bouquet
galeta и на теб благодаря.Не ми казаха кои ,но предполагам ,че тези двата и още един има Le Parfum Elie Saab intenсе.Непременно ще пробвам първия

# 672
  • Стара Загора
Определено е по-добра, мноооого по-добра и от двете ванилии на Монтал, които са мен не са хубави въобще.
Денси   bouquet благодаря много. Дъщеря ми все едни сладки парфюми харесва от рода на La Vie Est Belle; Tresor Midnight Rose; Dior Addict; Manifesto и смятам, че на Serge Lutens Un Bois Vanille ще и хареса. И без туй иска парфюм за коледа Grinning

# 673
  • Belgium
sanyy, като чета какво харесва дъщеря ти, не знам дали Ванилията на Серж Лутенс ще е достатъчно сладка за нея. Не я взимай без предварителен тест.

# 674
  • Стара Загора
Ще опитам да я намеря за тест, но тук при нас в магазините не продават парфюми на Серж. Ще пиша в другата тема  Peace

Общи условия

Активация на акаунт