Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 34-та тема

• 51 955
  • 749
  •   1
Отговори
# 105
  • София - Варна - Бургас
А  такъв вид боледуване показателни ли са за даден миазъм?-директно да отива в белия дроб?

Той пи ХЛ,след което кашлицата разреди,и го няма хъркането при дишане,но му е много лошо-той така ми казва,и диша учестено.Бяхме на слушалка след като пи ХЛ,и според лекаря няма спазъм,няма бронхит,т.е. ХЛ може би е подействало,но детето не изглежда добре......

Да, главния заподозрян е Туберкулиновия миазъм, но може да бъде и друг, а това зависи от правилно снетата цялостна картина.

# 106
Потискане може да се получи с каквото и да било лекарство или ситуация /хомеопатията е и ситуационна - дума, жест, поглед, всичко оказва влияние/.

важи ли и обратното - ситуацията да излекува? да разтърси из основи индивида и да се появи промяна на ниво психика?
предполагам, че отговорът ще е положителен.

точно днес си говорих с моя хомеопат и обяснявах, че психически има промяна при мен, но платих много висока цена (емоционално и физически). тя каза, че след като има емоционална промяна и то към добро, а не депресивни състояния или негативни емоции, да чакам и да не взимам нищо.

Охооо. Важи и още как Simple Smile. И на мен ми се е случвало. Докато има промени, не се пиема лекарство, може леко да се "побутне", това зависи от промените и тяхната интензивност и се преценява индивидуално. Цената винаги я плащаме....с това всеки е наясно, но пък от друга страна животът е промяна и колкото и цинично да звучи, по-добре да има движение дори надолу, отколкото човек да е спрял на едно място.

# 107
Диди, в началото за определен период при всеки учащ или интересуващ се е нормално. Независимо дали с пациент, или при разговори с познати. С времето това изчезва, тоест трябва да изчезне, защото рискът да се навлезе в спекулации е много голям, а и гледането на познатите и приятелите като на пациенти си е вече....патология Simple Smile. Научава се хомеопатът да търси разковничето, основния проблем, скрит зад други думи. Винаги е добре да знае накъде отива, а и с времето опитът неминуемо води до това да се оформят едно или няколко предполагаеми лекарства в главата му докато снема интервюто.
Тези, които не успяват да излязат от това, обикновено водят интервюто, а не го получават! И обикновено насочват пациента със затворени въпроси: Ти си еди-какъв си, нали? И т.н. И нормално повечето хора дават отговори, с които да избягат. При интервюто не трябва да се задават въпроси, на които пациентът да може да отговори просто с "да" или "не" /има изключения само за физически симптоми, но не и за психо-емоционалния свят/

# 108
Моето дете така боледуваше от двустранни пневмонии. За 1 ден - и станала пневмонията. По няколко пъти в годината бяхме в болницата. На сливиците - нищо му няма.
Лекувахме се при класически хомеопат. Шапка му свалям!!!  bowuu
Всеки път - с лекарство по конкретния случай. А във времето, когато нямаше оплаквания, ходихме да му изпише лекарство за справяне с миазъма. И наистина - оправи се!!! Hug
Вече няма такава предразположеност към пневмонии.

# 109
  • От липите до сините камъни
Извинете за спама,но само да се запиша  HugПо-късно ще задам своя въпрос.

# 110
  • Пловдив
И аз вече ще се присъединя към отказалите се от хомеопатията в скоро време.
Но днес викам на  мъжа ми(който не вярва в нея,за него са пълни глупости),че не искам да се отказвам ,защото съм виждала с очите си как бързо помага,когато лекарството е точно,включително и аз самата съм го изпитала.А алтернативата която е от страна на лекарите е отврат-след преглед педиатъра обикновено изписва 3-4 лекарства,които ако се дават всичките не ми се мисли за страничните реакции и увреждания.Досега откакто имам деца,никога не съм изпълнявала цяла рецепта,ако се е налагало давам само АБ.От 2 години си имам под ръка Вентолин,откакто направи първия спазъм,но не съм давала,и си мислех че ако детето направи тежко състояние ще му помогна с него,а се оказа че снощи му давах 2 пъти и нищо,дишането не се повлия изобщо.
Днес викам на децата,че кутията с ХЛ ще я хвърлям вече,а те ми викат-нее.

# 111
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
budiko   Hug
дано детето започне да се подобрява...

тук сме коментирали, че много хора се отказват от хомеопатията, заради неадекватно предписано хом. лечение.
наистина е жалко, че в Бг има толкова малко клас. хомеопати  Confused

# 112
Ако почетеш малко Хенеман и ти ще се откажеш от твоя. Peace

Как беше неговият/нейният  въпрос-кое да лекуваме-психическите или физическите симптоми първо? Crazy след този въпрос светват толкова много лампички, че чак сирени почват да вият...

# 113
  • Пловдив
Цонна щях да ви питам преди-може ли да споделите как  вашия хомеопат предписва ХЛ,при хронично,при остро,повтаряте ли ги ,имате ли влошавания ,или лечението е без кризи,и такива неща,които сме обсъждали тук.Питам,защото оставам с впечатление от постовете ви,че вашия хомеопат е наистина класически ,и лекува както трябва(за разлика от всички в БГ). Ние знаем как лекуват тукашните,а те всички разбират май погрешно Ханеман,а не знаем как наистина се лекува ,както е при вас!
Ако не ви се пише в темата ,може на лични,наистина ме интересува Simple Smile

# 114
Работих с една жена седем години, след това я смених с друга.

И двете са ученички на Люк де Шепър, не че това има някакво значение, но все пак поне са чували за Paris case books, което отчитам като техен плюс.

Какво да ти кажа, първата беше доста добра, но почна да се вживява във величието си. В последствие разбрах, че ми е предписвано лекарство, което не би променило картината в положителна посока, но за сметка на това би  удължило лечението $$$$$$ Wink. Ама като не си чел за какво става въпрос, тя си дава лекарства, ние и заплащаме услугите. Wink беше разкарана тази зима.

Чудех се дали да се занимавам с друг въобще, но има прекалено много неща за четене, а аз нямах достатъчно време да се справя с огромните купчини от книжки. Мислих, мислих  и най-накрая се свързах с друга хомеопатка. И тя много известна, много знае, много нещо и какво стана в действителност... Жената не знам защо, а честно да си кажа и не ме интересува, започва да предписва по много лекарства за кратко време. Наложи се АЗ да я спра, тя си ми ги предписва ли, предписва... Разделихме се ис нея след кратко познанство. Сега търся друг, но повярвай ми едвам намирам свестен, защото нали се сещаш как всичките са експерти... Crazy Crazy Crazy

Предписват си хронично, остро, в зависимост от картината. Но пак ти казвам, ако сама не разбираш какво ти дават има да те баламосват, а бизнеса си върви. Ето, онзи ден докато се ровех за препоръка за нов целител се натъкнах на блог, в който се описва доста тежко състояние излекувано за четири години. Да, ама майката е почнала да чете сама, защото аман от шарлатани. Peace

И като почнеш да им задаваш неудобни въпроси, ситуацията се променя коренно. Не става без да си чел основни книжки да имаш практика, а това е масово по целия свят, не само в България. А ние, като пациенти, няма начин да знаем какво са чели, но има ситуации, в които това толкова прозира...

И други такива все в този дух... Laughing

# 115
Ако почетеш малко Хенеман и ти ще се откажеш от твоя. Peace

aaaa, моят хомеопат не е питал такива неща   Naughty
моят ме е питал от кое се мъчи повече детето - от високата Т или кашлицата. тя за висока Т не дава нищо, освен ако детето не изпитва неразположение.

Ханеман го чета.
написах по-напред, в оригинал Wink

за печалбарството - миналата седмица се обадих на моят хомеопат супер разстроена. казах й, че съм взела на своя глава сама ХЛ и тя каза, че това е правилното лекарство и тя би ми предписала същото. обясних й за какво се обаждам, половин час разговаряхме и тя ми каза - изчакай тялото да се справи само, обади се другата седмица, освен ако не настъпят негативни промени. обадих се след седмица, обясних пак какво се е случило с мен и тя каза да чакам пак, защото психическото ми състояние е по-добре от преди.
каза дословно: за това, което обсъждаме сега, няма смисъл от лечение, тялото се справи само и психиката е по-добре. ако желаеш да си лекуваш косопада и чувството за студ, тогава ще прегледам отново записките си и ще ти предпиша нещо.
т.е. за двете консултации по половин час тя не ме таксува.

budiko,
при детето лекува само остри. дава различни лекарства спрямо картината, обикновено С200 еднократно и изчакване, или С30 2-3 пъти, или Q-n всеки ден по 1-3 пъти, така 2-3 дена или по-малко, ако изчезнат симптомите.
понеже последните 2 пъти от нищо не му се повлиява една ужасна кашлица, тя каза, че при следващото лечение ще направи миазматично лечение, защото не й харесва, че се повтаря една и съща картина.

при мен има и хронични неща - не помня в каква потенция пих последното лекарство, ама над 2 месеца действаше Crazy
като дете имах постоянно афти в устата и след това лекарство 2 месеца имах болки на езика, все едно имам афта, а такава нямаше. нищо не се виждаше. болката стоеше няколко дена, изчезваше за ден-два и пак се появяваше.. Crazy

обаче аз не се обадих за проследяване Blush
сега се обадих за спешно състояние (физически и емоционално) и тя потвърди взетото от мен ХЛ заради емоционалното ми състояние (различно от предното) и каза, че ако съм била преди това взела още 1-2 пъти от изписаното ми лекарство, сигурно и другите симптоми са щели да изчезнат (косопад и постоянен студ)...
понякога директно ми казва: това са много малко неща, за мен това не е ясна картина, т.е. няма как да определя лекарството - изчакай седмица, месец, два.
криза имах един път - при първото взето ХЛ, предписано от хомеопата. повече - не.

# 116
Q потенция няколко пъти на ден. Confused Ох, Ася ...

Щяла да започне миазматично лечение.CrazyЗащо сега какво прави? Днес едно лекарство, утре друго... Ей, имате глави на раменете...

# 117
Щяла да започне миазматично лечение.CrazyЗащо сега какво прави? Днес едно лекарство, утре друго... Ей, имате глави на раменете...

абе Цонна, не съм се обаждала да лекува детето, затова не го е започнала миазматичното лечение Mr. Green

Скрит текст:
поради финансови причини половин година не съм й се обаждала, затова не лекува детето. тя няма да ми се обади да ме кара да го лекува  Crazy
сега се обадих за мен, защото положението беше зле - де факто пак не съм в лечение, горе съм описала защо.

сега погледнах записките на детето, че за мен не си водя - Q потенция е взимал по 1 път на ден, за ден-два.
аз сега последно я взимах по-често, ама тя ми каза, че 1 път е достатъчно, че била "порядъчна" потенция. ама аз я взимах на своя глава, после й обяснявах колко пъти съм я взимала.
иначе и аз по 1 път на ден съм я взимала, май макс. за 3 дена и после май чаках. Thinking

# 118
Абе, Ася...

# 119
Q потенция няколко пъти на ден. Confused Ох, Ася ...

Многократно е обсъждано, че дадено ХЛ може да се наложи да се даде и 2, и 3 пъти на ден, в зависимост от конкретното състояние, особено пък при остро такова.

Цонна, доколкото помня не сте хомеопат, това че сте чели книжки, не е основание да плашите хората и да твърдите, че леченията им не са правилни.

Последна редакция: сб, 18 окт 2014, 16:36 от penelopy

Общи условия

Активация на акаунт