Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 34-та тема

• 52 110
  • 749
  •   1
Отговори
# 195
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
тц, не ги търся на английски, благодаря. Hug

интересуваше ме по принцип от колко части са, за да знам какво да поръчвам.
5 части са - 1 теория, 4 материя медика на миазмитичните лекарства.

аз съм пас за срещи, незнам кога се прибирам...

Това, че един от уважаваните от вас чуждестранни хомеопати редовно поплясква жена си, прави ли го по-малко хомеопат?

не, не го прави, но ако тази информация ми е известна, то той не би бил вече моят хомеопат  Wink

# 196
Купи си го от нараяна ферлаг. Аз търсех някаква книга и те ми обясниха по телефона каква е ситуацията.

http://books.google.com/books?id=Xfk3AAAAMAAJ&printsec=front … amp;q&f=false

Последна редакция: нд, 19 окт 2014, 21:27 от Цонна

# 197
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
те имат голямо предлагане, ама предпочитам haug Peace

# 198
  • Пловдив
Мече -аз съм ЗА среща ,предполагам и другите майки от Пловдив  и близки градове ще са за.

# 199
Животът ме научава да нямам очаквания от хората, защото залитам в две посоки /и от там съм минала/ - да бъда съдник  и да получавам разочарования. Фиксирам се в себе си и в това да не преча на другите, това ми стига и се чувствам твърде добре така, гледам, че напоследък нямам нито физически, нито емоционални оплаквания, особено след карцинозина, та смятам, че съм на прав път в съжденията си.

В хомеопатията - това, че човекът отсреща ми схваща проблема и ми предписва правилното лекарство, за мен е достатъчно да го посещавам. Изобщо не ме интересува личния му живот, просто защото не ми чете лекции по морал и начин на живот, нито общувам с него, нито си лягам с него, нито възпитава децата ми. Хомеопатът е слушател и толкова. Това е моята логика. Аз бих посещавала този хомеопат, който бие жена си, ако ме лекува удачно. Защото по-важното е да съм здрава, отколкото да стоя болна с някакви принципи. Фокусът ми е в здравето ми.

# 200
Тогава защо даваш аналогията с шляпането. Laughing

Ние тук говорим за професионалния му морал. Кой, как и защо в личния му живот си е негов проблем.

Сега както и да се опиташ да го извъртиш той се показа в доста лоша светлина. Аз не мога да имам доверие на такъв човек, защото той щом лъже за това, а аз не разбирам много от хомеопатия, може да ме лъже и за друго  Laughing  погледни му лекарството, на мен ми беше интересно да разбера подбудите му.

Абсолютно съм сигурна, че има невероятен наплив от пациенти. По-умните се отказват след като виждат, че не може да води случай, защото то не става само с биене в гърдите.  Другите пият през пет чаши със сто удара, влизат в спешното и продължават да твърдят, че това е подобрение, аптеки Хера , сутрин едно лекарство, вечер друго (това си е класиката), обадете ми се след месец, и схемите, които са абсолютен хит. Laughing важното е всички да са доволни. Peace и после идва някой и казва хомеопатията е глупост! Ами и на мен да ми прилагат такова лечение и аз бих твърдяла абсолютно същото нещо.

Последна редакция: нд, 19 окт 2014, 22:03 от Цонна

# 201
  • Обетованата земя
Чаках някой да ме поправи, че след последния пост на Диди, случаят не е аконит.
А правилно ли са ме насочили към Арника? Simple Smile По моите усещания добре ме повлия, не вярвам да съм се самозалъгвала, наистина ми минаваха болките... И се чувствам все по-добре, днес последно взех два приема. А първата нощ за друго лекарство ли съм била?
Скрит текст:
И между другото хом. по принцип казва да взимам направо по капка от шишенцето, но аз на своя глава разредих 10 капки в около 300-350 мл вода и от там взимах по 1 лъжичка.

# 202
  • Пловдив
Скрит текст:
didi а защо 10 капки,аз когато съм слагала течно във вода ,само 1-2 капки
.

# 203
  • Обетованата земя
Скрит текст:
Преди съм разреждала за детето 7 к. във водна чаша, по съвет на един друг хом (общ наш Wink ). По спомен съм чела, че Шепър съветва да се слага една чаена лъжичка в 120 мл вода. Аз сложих малко повече вода, около 300 мл, не го измерих, абе цялата работа на око я направих, просто исках да омекотя лекарството. Blush

# 204
  • Пловдив
Скрит текст:
аха,може.Ами той този наш общ когато съм я питала може ли да не го давам директно на капки,а да го разредя във вода,тя ми е викала-може,т.е. според нея май няма значение.Питам я в колко вода,,няма точен отговор.Иначе предния ни хомеопат беше много точна в лъжици,дози.Тя омекотяваше като само 1 гр.в 500мл вода.

# 205
  • Обетованата земя
Сетих се днес да ви питам за две лекарства-Хистамин и Кортизон, какви се водят, в какви случаи се използват и доказвани ли са?

# 206
Диди, може да се направи хомеопатично лекарство от всяко едно алопатично лекарство. Това обикновено се прави, когато случаят не се поддава на точно селектирано то хл, нозод не изкарва нови симптоми и има блокаж, който спира действието на точно селектирано то хл. В наши днес след приемане на много лекарства се получават такива случаи.

Конкретно за тези, които питаш не знам нищо. Но виж какво действие имат и ще си отговориш за хомеопатичната им възможност.

# 207
Сетих се днес да ви питам за две лекарства-Хистамин и Кортизон, какви се водят, в какви случаи се използват и доказвани ли са?
С нозодно действие, направени от препарат. По принцип това е хомеопатичен клон, по-точно се води изопатия - същото със същото, а не подобното с подобно.  Доказвани са. Принципно се дават, когато имаме лекарствена болест /толкова дълга злоупотреба с конкретния медикамент, че едва ли не се образува "миазъм"/. И както се каза - да се отблокира ЖС, за да й действа показаното лекарство. Един вид "чисти" алопатичното натрупване в организма и смекчава наличните вредни последици от него.

Диди, причината за болката е травмата. Арника е едно от най-бързите лекарства при успокояване и разнасяне на хематоми и прочие. Аз вероятно щях да ти дам беладона  по умствена картина, а и за типа болка, и след нея арника, без да претендирам че съм права. /в смисъл щях да доразработя симптомите, а и особено когато е загубен един от каналите за комуникация /като не чувам гласа и тона/

# 208
Тия дни видях колко бързо действа в остро един аконит. И то с еднократен прием. Това само като споделен опит.

# 209
Тия дни видях колко бързо действа в остро един аконит. И то с еднократен прием. Това само като споделен опит.
Колкото по-бързо, внезапно настъпи едно състояние, толкова по-бързо повлиява правилно даденото лекарство.
Професионалният ми морал днес ми позволи да заявя на една жена, че има неоснователни претенции към мен и да я насоча към колеги, отказвайки да ме посещава повече. Ако тя разкаже случая си тук, макар че надали чете форума, ще бъда разбрана и подкрепена. Ако аз разкажа случая си тук, ще бъда разбрана и подкрепена. Къде е истината?
/в личните споразумения/

Общи условия

Активация на акаунт