Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 34-та тема

• 52 124
  • 749
  •   1
Отговори
# 180
Ох, бох, това е. Четеш неща, които не разбираш. Научи си Органона и тогава ще имаш база за майсторския клас, към който си се насочила.  Grinning

# 181
Ще ти го препиша пък ти ще го намериш на страница 150 в achieving and maintaining the  simillimum.

In this case of dissimilar aggravation, new and troublesome symptoms, not belonging to the disease being treated, will appear. This is an expression of the wrong remedy. The mental state, general vitality and health of the patient worsen and the chief complain does not improve.

Последна редакция: нд, 19 окт 2014, 20:39 от Цонна

# 182
Ох, бох, това е. Четеш неща, които не разбираш. Научи си Органона и тогава ще имаш база за майсторския клас, към който си се насочила.  Grinning

Прочети Хроничните болести, там ги пише тези неща.  Wink

# 183
пиша набързо, че излизам след малко. Mr. Green

по принцип не намирам Цонна арогантна, злобна или т.н.
според мен тя води спорът за хомеопатията по-скоро на друга плоскост - кога един човек има минимумът познания, за да започне да лекува други хора. защото това е голяма отговорност и в този случай съм съгласна, че четене,четене, четене, рефлексия, рефлексия, рефлексия, смирение и много търпение са нужни.
нещо, което в нашият супер динамичен начин на живот е трудно да се постигне.

Така е.  Цонна я намирам огорчена и си има своите причини за това. Аз също бях огорчена преди да срещна кадърен хомеопат. И сега понякога съм огорчена, щото е трудно да се разбере, че хомеопатията е и начин на живот, не само пилули за болежки. И за останалото също съм съгласна. Затова човек би следвало да се ограничи точно дотолкова дини, колкото може да носи. Правдата е субективно понятие, недоволни винаги ще има и тъй.

Кои неща?  Rolling Eyes Не те разбирам за какво всъщност се обръщаш към мен.

# 184
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

последно колко части има тази книга, да знам какво да поръчвам?...
въпросът отпада, намерих - 5 части.

аууу словоредът в archieving and maintaining е като почти в немския  Crazy

Последна редакция: нд, 19 окт 2014, 20:50 от asyalein

# 185
Доколкото си спомням, на теб ти беше под нивото да комуникираш с мен.

Подминавай ми мненията.

Ася, при нас идват в комплект. Зависи от изданието.

Последна редакция: нд, 19 окт 2014, 20:50 от Цонна

# 186
Чаках някой да ме поправи, че след последния пост на Диди, случаят не е аконит.

Моят хомеопат е този, който ме изкара от тригодишна картина на арсен с всички съпътстващи физики, които има лекарството. Моят хомеопат е този, който ми спести конизация и рязане на гърда. Моят хомеопат е този, който изкара мъжа ми от дългогодишна стаза и реално мога да кажа,че спаси семейството ми. Моят хомеопат е този, който за половин ден тушира двудневно вече възпаление на троичния лицев нерв и ми спести пункции, антибиотици и адски болки. За децата няма да говоря, там е дълга и широка. Моят хомеопат е този, чиято прямота уважавам и който е от редкия тип хора, които не се плюнчат само и само да се харесат на пациентите си.  Нямам право да говоря за негови пациенти и случаи, затова давам личен пример. Някой ден като се престраша, щото не ми стиска за момента, ще пусна и епикризи.

Сори, че не ти давам отново храна за огорчението, но това са моите факти.

# 187
Човек се нагажда, смъквам нивото. Нямам нищо против да отговарям на личен въпрос, както и не бих допуснала да се пишат щуротии за хомеопатията. Както виждаш, подминавам останалите ти постове. Отговарям на лични и на хомеопатични.

# 188
Ама много се радвам за теб.  Защо пък трябва да съм огорчена? ooooh!

Ти си смъкна нивото след като подмина случая с плагиатството и удобно не го коментираш по никакъв повод. Аз те разбрах какъв тип човек си. Това разбира се е твое право, но аз не мога да изпитвам респект, че ти дори не го заклейми като доста неспортсменска постъпка. Разбирам и защо не го правиш. Peace

# 189
Така те виждам. Силното ти чувство за справедливост /твоята си справедливост разбира се/, те кара да защитаваш по този начин тезите си. Дали причината е добруването на пациентите, силно ме съмнява, предвид това, че ако беше така, щеше да вложиш усилия в хомеопатичното ограмотяване на чудещите-се-какво-да-правят хора тук. Та причината отдолу ти си я знаеш.
А аз съм в криза на смисъла. Нещо не го виждам този смисъл. Отдала съм се на работа и творчество /плетки, квилинги и всякакви простотии/ и нещо хич не ми се занимава активно с хомеопатия. Това ако ще те успокои поне малко, един шарлатанин по-малко хич не е зле на фона на останалите... Peace

# 190
Искате ли да си направим някоя примерно Пловдивска среща някой път, например напролет, като е по-топло? На мен лично ще ми е твърде интересно и смятам полезно.

# 191
Ето, пак нищо не казваш по болния въпрос с Ниал. Laughing

Страшна си! Laughing

# 192
Ама много се радвам за теб.  Защо пък трябва да съм огорчена? ooooh!

Ти си смъкна нивото след като подмина случая с плагиатството и удобно не го коментираш по никакъв повод. Аз те разбрах какъв тип човек си. Това разбира се е твое право, но аз не мога да изпитвам респект, че ти дори не го заклейми като доста неспортсменска постъпка. Разбирам и защо не го правиш. Peace

Цонна, не мога да заклеймя някой, че е пропуснал да напише нещо си, и то преди сто години. Хората търпят развитие. Не мога да заклеймя теб, че мислиш по начин, по който аз не мисля. Единственото, което мога да ти кажа, че аз не бих го направила. Моята правда е една, на друг човек е друга, на трети - трета. Ако искаш да плюя по някого публично, само за да ти хареса, няма да стане. Каквото съм имала да питам и казвам, съм го отправила към заинтересованото лице и това изобщо не е твоя работа.

Това, което ме интересува, са хомеопатичните знания. Друго не. Това, че един от уважаваните от вас чуждестранни хомеопати редовно поплясква жена си, прави ли го по-малко хомеопат?

Въпросът с Ниал е болен за теб, не за мен. Ако се чувстваш излъгана, окрадена и тем подобни, отпуши се натам, накъдето е причината за тези ти чувства.

# 193
Ама много си интересна. Той нищо не е забравил, но пък за сметка на това добавил. Laughing

Нали не си мислиш, че в ютуб съм търсила клипчета на Ниал. Излиза на търсене с таг Люк де Шепър. Схващаш ли как е станала тази работа? Бил забравил...

# 194

последно колко части има тази книга, да знам какво да поръчвам?...
въпросът отпада, намерих - 5 части.

аууу словоредът в archieving and maintaining е като почти в немския  Crazy
Хроничните болести ги има в интернет на английски. Не знам колко части обаче, аз съм чела само една книга 258 стр.

Въй, кой хомеопат поплясква жена си?  Mr. Green

Последна редакция: нд, 19 окт 2014, 21:21 от Пролетен дъждец

Общи условия

Активация на акаунт