Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 34-та тема

• 52 138
  • 749
  •   1
Отговори
# 165
Добре е, че се раздвижва темата, защото в спора се ражда истината Mr. Green Ето, в крайна сметка се стигна до това, че все пак е позволено да се дава ЛМ потенция всеки ден в определени случаи и дори Цонна я е пила, пък било то и изключително рядко Simple Smile
Затова си мисля, че е добре да се дават повече обяснения, защото иначе се хвърля някаква бомба и без това объркания народ, се обърква още повече.

аз имам едно ХЛ Q6, друго Q12, само от едно лекарство имам Q30.
едното не съм го взимала, беше като резервен вариант да го имам, Q12 е това, което не проследих  Blush, а Q30 беше за детето, той го взе 1 или 2 пъти.
Защо вървят така потенциите ЛМ при Ася? Нали ЛМ се започва винаги от 1 и се увеличава постепенно според случая.

Докато търсех къде го бях чела това за стартирането с ЛМ1, попаднах на писание от Дейвид Литъл в някакъв форум:
http://www.otherhealth.com/homeopathy-list-discussion/5293-aphor … -organon-2-a.html
Накратко казва,че в началото е пренебрегнал в известна степен първото изречение от параграф 246:
Скрит текст:
Всяко забележимо и очевидно нарастващо подобрение......е условие, което, докато съществува, отстранява необходимостта от повтаряне на приема.....
Имал е много влошавания сред една част от хиперсенситивнитет си пациенти и разреждането през чаши, както и други начини на коригиране на дозата не помогнали да се спрат влошаванията. Затова започнал да практикува даването на една доза ЛМ и да изчаква 4-7 и повече дена при хиперчувствителни пациенти, за да види как ще реагира пациента и след това е напасвал дозата. Когато е имало очевидно подобрение  не е повтарял  дозата, докато трае то. При пациенти, при които е нямало забележим отговор на л-вото след първата доза, той е повтарял л-вото всекидневно или на интервали за седмица и след това пак е отчитал как реагират.
По-нататък казва, че Ханеман никога не е давал ЛМ месеци наред  всеки ден или през ден л-вото.  Той постоянно е включвал периоди на плацебо, както и индивидуално е увеличавал потенциите (а не както някои практикуват след изпиването на едно шише от едната потенция да се премине към следваща!!!!!).

За годините, в които се лекувам с хомеопатия научих, че човек освен да се запознае с основните принципи на хомеопатията е много важно да се научи да се наблюдава. Само така може да бъде сигурен какво се случва в неговото тяло, душа и мисли.
В тази връзка вчера пък попаднах на интервю на  Джеръми Шер, в което казва, че при доказвания много често доказващите не забелязват симптомите си. След като са включили ежедневна супервизия се установило, че всъщност имат много повече симптоми, отколкото те могат да отчетат. Та,мисълта ми е, че за самите запознати е трудно, а какво остава за обикновените хора.

И друго щях да пиша. Това, че лекциите в нечие училище се водят по Кент, Люк де Шепър и други не виждам защо трябва да е някakъв минус. Съгласна съм с това, че дословно четене без посочване на източника не е коректно и нарушава авторските права. Но компилирането от различни източници не виждам защо да е проблем, стига да се цитират references накрая или някъде в лекцията.

Последна редакция: пн, 20 окт 2014, 08:54 от Пролетен дъждец

# 166
 Laughingаз дори си мисля, че са плюс и повече хора трябва да ги посещават или слушат в ютуб.

Ето например: охо, не излизат в ютуб.  Laughing Ще поровя по стабилно малко по късно.

Не мога да повярвам, че крадецът има съвест и ги е свалил от интернет, сигурно аз не мога да ги намеря. Не може да е  вярно... Mr. Green

П. С.  Крадец май е много силно, евфемизмът "плагиат" е чудесен заместител.

П.П.С. Дословно четене е едно, материалът се представя като негов личен опит, то от там идва проблемът. Аз мога да си чета приказки на Андерсен по ютуб, ама не се представям, че аз съм Андерсен и аз съм ги писала. Има разлика, нали? Опитва се да заблуди хората, че притежава знания, които в действителност няма. И всичко това за да се издигне в очите на хората, че и курсове си организирал. $$$$$

Последна редакция: нд, 19 окт 2014, 13:57 от Цонна

# 167
  • Обетованата земя
Аз приветствам такива спорове в темата, в тях се ражда много истина и хората се отприщват да пишат неща, които иначе не биха написали, а които биха били полезни за другите. Вече всеки си има характер и начин на спорене, ако нещата не се приемат лично, а се говори само с факти спорът става още по-полезен. Аз съм благодарна на всякакви линкове с информация, в тази връзка Цонна ще ми бъде интересно да пуснеш и линк към Paris cases, ако решиш. Аз мисля че четене на точната литература би било полезно на човек, лекуващ се с хомеопатия, поне да вникне донякъде в нещата и да отсее дали хомеопатът му работи правилно или поне дали спазва основни неща. Друг е въпросът че за такова четене наистина трябва доста време. Ежедневието често не го позволява, когато не се занимаваш само с това и личното просветяване се забавя във времето. На мен ми е повече от интересно всичко свързано с хомеопатията, силно вярвам в нейната сила!, и за съжаление слабо вярвам в практикуващите я и винаги подхождам със съмнение, но това си е мой проблем.

Беше ми интересно, че сте обсъждали моя случай с мъдреца, ще сложа някои разсъждения по него в скрит текст.  Grinning

Скрит текст:
Първата нощ не знам за какво лекарство съм била, но ето как се чувствах-първоначално, още преди да усетя болката се чувствах зле, заради самия факт че аз очаквах нещата да минат леко като с предния мъдрец преди година, а очевидно не стана така, зъба излезе на части и с мъка, но като цяло се шегувах и грешката ми беше че много говорех и обяснявах как е минало, тъй като още не усещах болка, а така само си травмирах мястото несъзнателно. И после изведнъж като мина упойката и като взе да ме боли, а колкото и да се опитваше да ми помага мъжа ми, децата търсеха за всичко само мен. Аз не исках никой да ме закача и всичко отказвах, бутах ги да не ме докосват, че ме боли, те още повече почваха да реват, искаха да ги гушкам, а мен ме боли, искаха аз да ги изпишкам, аз да ги сложа да спят, аз да им занеса вода и т.н, а аз исках да ме оставят на мира, и в цялото суетене аз обикалях напред назад опитвайки се да им угодя, за да спрат да плачат и да се успокои обстановката, бях супер ядосана и изнервена, но ме болеше адски и затова казах че обикалях като ухапано куче, но всъщност като заспаха и къщата се успокои, това което исках беше да легна и да си "ближа раните" сама и на тъмно. Даже мислех да кажа на мъжа ми да не спи при мен на спалнята, не исках никой. В един момент като ме втресе, треперя яко от студ, не мога да стана, извадих един сешоар и започнах да се топля с него, тъй като той беше до леглото. В този момент дори и да знаех кое е лек-вото, нямах сили да стана и да го търся, а моя мъж не ги знае по прицип х.л., а и те са увити повечето с алуминиево фолио... Накрая мъжа ми като влезе в стаята и като ме видя как треперя и ме боли, започна да ми говори да взема болкоуспокояващо и ми донесе Солпадеин, не чаках дълго за да го взема, успокои ме след 15 минути и заспах (преди Солпадеина имах втора серия с втрисане, бях взела Арника 9, тя някак си сякаш ме успокои емоционално, но това съвпадна и със заспиването на децата). Допреди това наистина чувствах, че ще полудея от болка, чудех се как е възможно така да боли и ми идеше да изляза от кожата си направо, за да не боли. На другия ден нямах кой знае каква болка, но бях подута-бузата и лимфния възел отдолу, зъболекарят ме предупреди че ще стане така, каза че това не било обикновено вадене на зъб, а като операция и костната ми система ще реагира, така и стана. Общо взето мястото го усещам като супер голяма травма, явно дето е натискано в опити да се извади зъба, долните ми зъби също са изтръпнали, върху тях също се облягаше по време на ваденето. Костта ми е ужасно травмирана. По обед на следващия ден с мен се свърза хом., тъй като й бях писала и каза Арника 200 през 2-3 часа, ако има силна болка може и през 2-3 минути. И аз взимах Арника само като се появи болка, което ставаше обикновено през 2-3 часа, и инересното беше че до 2-3 мин. ми минаваше като с магическа пръчка, затова и продължих да взимам нея при следващо появяване на болка, не съм усещала да ме влошава. Другото интересно е, че не съм спирала ментовата паста за зъби и ментовата вода за уста, но си действаше лек-вото. Движението ме влошаваше, всяко излизане от вкъщи по минимални задачки означаваше усилване на болката. Днес е 4я ден от ваденето, пак ме понаболява от време на време, но си почивам, спазвам хигиената, започнах да се храня малко по-успешно, че свалих 3 кг вече от невъзможност да дъвча и изобщо да си отворя устата достатъчно, но това ми е по-скоро плюс  Mr. Green. Постепенно ми спада отока, почти съм си възвърнала нормалната форма на лицето. Ако не ме заболи повече няма да пия х.л.  или макс още 1-2 пъти от Арниката. Хубавото е, че зъболекарят прецени на рутинния преглед че нещата са ок и няма да пия АБ, аз от това всъщност се страхувах най-много, тъй като миналата година преди ваденето на другия мъдрец пих (а не бях пила с години) и после цяла зима бях болна както никога, и ми се появи и хроничния проблем (лишеи). Като цяло психически бях зле само вечерта след ваденето, следващите дни бях позитивна и спокойна, някак си смирена и изчакваща всичко това да свърши. Философски погледнато приех нещата за себе си като знак малко да забавя темпото си на живот, да се храня по-бавно, да се движа по-бавно, без резки движения, да не викам на децата (понякога ми се налага, когато лудницата е пълна, колкото и да не одобрявам този метод) и т.н. Т.е. нещата които не мога да правя сега с тази травма.  Mr. Green

Последна редакция: нд, 19 окт 2014, 14:10 от didi24

# 168
Диди, няма линкове, то там е проблема, има само хора които са ги чели и разказват какво са прочели. Малко като в популярната шега, че един човек гледал как някой си е ял баница и разбрал, че било много вкусно. Mr. Green аз намерих един чичко да разказва в подробности, но не е готова публиката за такава информация, защото аз първо трябва да разнищя и чак тогава да пусна ключовата дума за търсене. Пък може някой преди мен да я види и да я пусне $(малко вероятно, но напълно възможно)$ Laughing или да им я разказват на курса. Laughing

# 169
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
пиша набързо, че излизам след малко. Mr. Green

по принцип не намирам Цонна арогантна, злобна или т.н.
според мен тя води спорът за хомеопатията по-скоро на друга плоскост - кога един човек има минимумът познания, за да започне да лекува други хора. защото това е голяма отговорност и в този случай съм съгласна, че четене,четене, четене, рефлексия, рефлексия, рефлексия, смирение и много търпение са нужни.
нещо, което в нашият супер динамичен начин на живот е трудно да се постигне.

не става въпрос дали ние знаем как да си направим лекарството през 5 чаши, става въпрос хомеопатът, при който се лекува човек да го обясни правилно, за да може всеки правилно да си го приготвя вкъщи!!! за това става въпрос.

мисля, че има разлика между LM и Q потенциите. разликата е в приготвянето им.
знаещите да се включат, че детето вече е на вратата  Laughing

# 170
  • Обетованата земя
И аз това щях да пиша, вчера четох на едно място, че Q и LM не са едни и същи потенции. Но не знам доколко е достоверно.  Mr. Green
Тук, най-отдолу http://www.remedia-homeopathy.com/en/homeopathy/Q-potency-preparation/s186.html

# 171
Това пък е нещо което е съвсем непрактично за обикновения човек да се знае как се приготвят, защото ти никога през живота си няма да го правиш, защото е много по лесно да отскочиш до аптеката да си го купиш.

Доказвах Лахезис вчера, и то капка и то през разтвор и то през чаша, пък после нека да ми дойде Мечка и да ми говори, как първата доза може да е в суха форма. Crazy аз трябваше тотално да излезна от кожата си след видимите aggravations. Оф! Спирам,че се ядосвам. Нейно право е да прави каквото си иска.

# 172
Видяхте ли тестчето за дуракоустойчивост? Голям шегаджия е този чичко. 8741 people got it wrong Mr. Green

Сещам се за един мой професор, който провеждаше същото тестче. Той задаваше въпроса по средата на семестъра коя бактерия има ядро - грам + или грам-? Flutter

А има още един чичко, който в подробности обяснява как да се приготвят чашките. Колко водичка, колко лъжички. Всичко. Търсете и намерите. Mr. Green Peace

Този Дейвид Литъл е невероятен шегаджия. Joyмоите адмирации. Кликаш на линкчето, влизаш във компютърджийски форум, отваряш немската група и четеш последната тема. Честито на печелившите. Не мога, просто не мога... Joy

И този въпрос не е лош Mehrere Antworten bei einem Poll Joyвелик!!!

Последна редакция: нд, 19 окт 2014, 17:10 от Цонна

# 173
Аз се отказвам. Нищо не разбирам от написаното от теб. Ако имаш по-добра информация,  моля те пусни я. Ако виждаш пропуски или грешки в написаното от мен, може конкретно да ги посочиш.

# 174
Не съм чела превода ти, не мога абсолютно нищо да кажа по въпроса.

Ти май не ме разбираш за какво говоря въобще, ако имаш в предвид предната ми публикация.

Ще обясня разбира се. Laughing

Отиваш на сайта на Дейвид Литъл. Поглеждаш на началната страница въпросника. Под въпросника има едно малко линкче. Кликваш на линкчето и се появява някаква нова страница, на която говорят на неразбираем език техничарски неща. Почваш да кликаш наляво, надясно. В един момент попадаш на подфорум наречен Германски, почваш да се зачиташ в заглавията, отваряш тема и четеш. Прехвърляш няколко пъти  началната компютърна страница и намираш вратичката към тайна група, в която се обсъжда хомеопатия. Това е шегата. Пишеш си емайла и чакаш на добро стечение на обстоятелствата да ти отговорят. Mr. Green

Ако решиш да се пробваш, ще дадам hint. Има нещо свързано с моя ник. Laughing

Последна редакция: нд, 19 окт 2014, 17:54 от Цонна

# 175
Колкото хомеопати сме посетили с детето,все различно определят чувствителността му ,в рамките на една година например един хомеопат му предписа за хроничното ЛМ,след това другия го започна все с 1М(страмониум,хуосциамус,арсен),след още няколко месеца друг хомеопат-пък му дава 10М-какво става с организма и ЖС,когато за 12 месеца получава толкова различни потенции,от ЛМ до 10 М...............

Без да имам претенции, че съм права, си мисля, че няма такова нещо като еди кой си човек е определен, че е за еди каква си потенция и винаги да му се дава една и съща. Тя зависи от моментното състояние, от вида болест, дали е хронично или остро, или обострено хронично. Толкова фактори има, по които се определя потенцията. Детето не е било в едно и също емоционално и здравословно състояние, когато е ходило при различните хомеопати, нали?

# 176
  • Пловдив
penelopy сигурно си права,незнам.
Конкретно обаче при моето дете,в рамките на месец от единия хомеопат му бе дадена за хроничното състоняие ЛМ потенция(Ликоподиум),и след това по стечение на обстоятелствата сменихме хомеопата,който му даде ХЛ в потенция 1М(страмониум).Състоянието му бе едно и също за този месец,физически беше здрав даже към онзи момент,основното беше заекването на детето.

# 177
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Това пък е нещо което е съвсем непрактично за обикновения човек да се знае как се приготвят, защото ти никога през живота си няма да го правиш, защото е много по лесно да отскочиш до аптеката да си го купиш.

5та чаша не продават в аптеката  Mr. Green

аз тайна вратичка не намерих.  newsm78
немският форум си го чета, из темите няма нищо интересно...

# 178

Доказвах Лахезис вчера, и то капка и то през разтвор и то през чаша, пък после нека да ми дойде Мечка и да ми говори, как първата доза може да е в суха форма. Crazy аз трябваше тотално да излезна от кожата си след видимите aggravations. Оф! Спирам,че се ядосвам. Нейно право е да прави каквото си иска.
Воден разтвор не можеш да докажеш така лесно, трябва да е далечно симиле, пък ти имаш теми лахезис. Laughing Доказвай гранули. Това пък вече го пише навсякъде и е елементарно логично защо не може да докажеш воден разтвор така лесно, щото дори самото взимане на капката е динамизация на разтвора. Земята, къщата, всичко има вибрации. Ако ще доказваш илач, вземай ниска потенция гранули.

# 179

Общи условия

Активация на акаунт