Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 34-та тема

• 52 150
  • 749
  •   1
Отговори
# 150
Четвъртото е Кент.

Ами да Ася, в един момент се получава, че не стига, че плащаш за книжките, търсиш  кои точно книжки да си купиш, защото пазарът е залят от такава литерата и нито е физически възможно да се изчете такъв обем литература, нито финансово много хора могат да си го позволят. И като капак групата на Шаро си отваря школа по хомеопатия и цака пари и води лекции по книжки, които са със свободен достъп по интернет книжарниците:crazy:

Лично аз никога не съм взимала такава потенция в остро състояние. Можеш да му пишеш за да ти обясни кога се взима ЛМ в остро, аз не знам. Единствено се приемала ЛМ няколко пъти на ден, но хомеопатката ме инструктира как да го направя и тези няколко пъти, в които съм го правила са по-малко от пръстите на едната ми ръка. Разбира се през чаши, ама не петте чаши със стоте сукусии, да не станат грешки и после да няма объркване.

Всичко четеш с подозрение. Laughing Всичко. Mr. Green

# 151
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Лично аз никога не съм взимала такава потенция в остро състояние.

аз имам едно ХЛ Q6, друго Q12, само от едно лекарство имам Q30.
едното не съм го взимала, беше като резервен вариант да го имам, Q12 е това, което не проследих  Blush, а Q30 беше за детето, той го взе 1 или 2 пъти.

в състоянието, в което бях, нямаше как да си намеря глобулите, а и да ги бях намерила, сигурно щях да ги разсипя. грабнах шишенцето и пих от първата чаша...

последно тези "Хронични болести" колко части са?
намирам издания от 5 тома, т.е. 5 части, намирам издание "Хронични болести - теоретична част", намирам издания Хронични+Органон+Материя медика... newsm78

# 152
Остро, изискващо ЛМ, принципно означава следното: ЛМ даваме най-често, когато се изисква твърде голяма площ и твърде малък стимул /щото ЖС няма да понесе по-висок стимул/. От тук всеки да си прави изводите.

Цонна, досадно ми е, не смятам да те чета повече, дотук не съм научила абсолютно нищо от теб, за сметка на това научих доста от "невежите" списващи в темата... Нямам нищо против стила ти, намирам го доста аргентовски, но си хабя времето да изчитам безполезните ти постове. Толкова много си чела, че скоро те видяхме, че не можеш да си обясниш дори значението на толкова важен параграф от Органон. Камо ли да забиеш в по-сериозни четива, които са със свободен достъп - каква ти е ползата, след като не можеш да си обясниш инфото в тях...
"100 сукусии и разливаме по пет чаши" - това не е писано никъде, обяснила съм как се прави клонинг от лекарство-майка. Обяснила съм значението на разреждане през чаши и при кои пациенти е твърде важно и при кои няма особено значение.
 Отричаш неща, до които нямаш досег, нито наблюдения. Не можеш да оспориш абсолютно нищо от това, което съм написала в темата, за сметка на това доказа фундаментални пропуски, така че курсчетата на Ниал, на които главно разчитам, доказват своята полза, дори чисто теоретично. Да се стрелям като фанатик с цитати, дати, трудове, издания и преводачи, нямам никакво намерение - излишно трудоемко и безсмислено е за мен, а и не помня такива факти - фокусът ми е в информацията и нейната достоверност. Доста публикувани ММ са именно плод на нечия мисловна връзка, че щом има симптом 1 и симптом 2, то ще трябва да има и симптом 3 - и хайде, хоп, публикувал някой. Затова предпочитам да чета и уча от ПРОТОКОЛИТЕ НА ДОКАЗВАНЕ, където всичко е в чист вид и никой не е хвърлил предположения от висотата на името си.
С две думи смятам, че е под нивото ми да водя полемики с теб. Като пример с Шайн бих продължила с удоволствие да дискутирам, защото там не само виждам перспектива, но и научавам полезни неща, независимо в каква сфера са.

asyalein, Кент има велики трудове и приносът му за хомеопатията е огромен. Има и грешки, има и противоречия със самия себе си в един и същ труд. Ако те интересува повече, пиши ми на лични и ще ти дам примери.

# 153
Сега трябва да се чувствам виновна, че ти не можеш да разбереш, че няма начна да прецениш след суха форма и влошаване как да коригиращ дозата. Дет се вика, извинявай... Някпй много добре схвана смисъла и го изрази чрез ябълките и портокалите. Не знам защо имаш това самочувствие на много знаеща, но не ти е от полза, защото има много неща, които прозират и в това няма нищо лошо, освен твоята абсолютна непоколебимост, че винаги си права.
Не си научила нищо ново от мен, та Ниал си чете лекциите от Hahnemann Revisited, още ли не си го разбрала?  Laughing в България чуха за Шести Органон от Цонка, а Александър удобно не включва точно тези линкове към точно тези теми. То започва да става забавно.

Твоят приятел Ниал си отвори бизнес. Похвално е, че има полза от моите hints. Wink

Всичките имаме интерес в добрата хомеопатия, но аз категорично отказвам да споделям в група в която всички се мислят за изначално прави и безгрешни. Има много хора, които са прави за отделни неща и съвсем скорошен пример беше зъбобола на съфорумка.

Значи какво става, хем всички се съгласяваме, че менталните симптоми са едни от най-важните, хем в предната тема съфорумка казва кое е точното лекарство при операции и какво получава в действителност. Арника!?!?  От тема в тема нещата не се подобряват, а се задълбочават в отрицателна посока...

Какво беше лекарството при игра на скалпела? Как може въобще да се предписва Арника, като дори в hahnemann revisited беше споменато лекарството? Коя съфорумка го каза? Да ровя ли в предните теми?

Пък ти си мисли колко си безгрешна...

Ти пък с твоя френски е срамота, че не си намерила начин да прочетеш Paris cases. Аз бих обърнала света да се добера до тях. Wink

Последна редакция: нд, 19 окт 2014, 04:44 от Цонна

# 154
ЛМ са описани в Paris cases, но за съжаление аз ги чета на едно място, а ти дори не беше чувала за тях до днес.(също така не беше чувала и за hahnemann lesser writings Mr. Green Heart Eyes Mr. Green). Нали не си мислиш, че ще пропусна да го кажа, но това по никакъв начин не ти пречи да четеш лекции по материя медика. Но може би ще ги пусна с линк. Ама то така или иначе никой не ги чете тези линкове, така че няма опасност някой въобще да ги прочете. Абе то май няма никакъв смисъл да се пускат линкове, аз винаги греша Joyлошо на това е,че хората по ват да си купуват книжки и да се образоват какво си слагат в устата.

Простете на един истински сулфур. bowuu охо, ама имало малко от Аурум и Платина, а защо не и И нукс Вомика. hahaha

Утре ще пусна един списък с книжки и гарантирам, че пак няма кой да ги прочете или поне да си ги закупи, което си е огромна стъпка, няма какво да се лъжем...

Дайте да дадем! Ами хайде!

Мечка ти как би ме определила Стафисагрия или Платинум? Thinking арника, след скалпел Joy и то не аз, а някой друг го казва лекарството. Ей, няма почивка некъдърността.

Ваши право е да ме мразите. Heart Eyes

# 155
  • на плажа
Момичета, нетърпими са тези ваши дразги. Аз чета тук, за да се информирам, да споделя какво се случва при нас и да получа съвет, а вие се карате и замеряте с линкове.
Цоне, аз английски и немски не разбирам, така че и да искам не мога да вземе отношение. Чела съм по руски сайтове, но цялата тази информация ми е в повече. Смятах, че целта на темата е да си помагаме и споделяме. Явно съм се объркала. Не мога да прочета всички хомеопатични трудове и не мисля, че бих използвала информацията адекватно. Поради тази причина разчитам на хомеопата ми и на вас като коректив.

# 156
За четящите, за да не останат с грешно впечатление: Раната в случая не е за стафизагрия дори само по това, че пациентката се оплаква. ОСвен това Стафизагрия има две теми и при липсата на една от тях определено нямаме стафизагрия. Водещото тук са  хематомът и болката и психо-емоционалното състояние, което ще спомена по-нататък. Диди не е развила Болести след операция /операцията е съвсем прясна/, че да залагаме на директора на рубриката; при Диди имаме рязане на тъкани, ровене и т.н., но нямаме чувството, че  е насилена, поне не го споменава и не е водещо.

"Всичко зависи как се чувстваш. Но честно казано, дори и да си за арника, ако приемеш 200 СН, а се окаже висока за случая ти в момента, може да навреди. Затова най-добре да питаш хомеопата, а ако не си чак толкова зле /отоци, кръвотечения, болка/, можеш да оставиш тялото си и само да се справи. Аз също не бих приела лекарство, ако съм още под упойка, независимо местна или след пълна.

Иначе като човек - съчувствам ти, виждала съм покрай мен познати след такава интервенция..."

Направих си труда да намеря какво съм писала.

Следващият й пост, тъй като вече мина време и мога да си позволя да коментирам, говори повече за аконит, арсен, хамомила, хиперикум. Нямаме гордостта на стафизагрия, нито чувството, че е насилена, а то ясно си личи в езика на пациента при остро. По-скоро фокусът е в болката, страха, полудяването от болка, физическото и психическо безпокойство. Вероятно щях да разпитам за малко повече модалности /тъй като няколко остри лекарства не търпят на болка /стафизагрия не е от тях/. Клоня повече към аконит заради страха, делюзията за полудяване, нетърпимата болка, засегнатата нервна система. И вероятно след него арника.

И понеже питаш, пък аз обичам да обяснявам: Сулфур ще обяснява на другите колко са прости - да, но ще раздава знания, истинският сулфур. Ако си сулфур, си в напреднала патология, когато вече няма това раздаване, еготизмът е нараснал много, появява се скъперничството, плод на псоричния недостиг и т.н. Не виждам годостта на платина или на стафизагрия. Тук виждаме само компенсацията на основния ти проблем, но много лекарства компенсират по този начин. Основният ти проблем си го знаеш само ти, аз коментирам въпроса ти по това, което виждам тук. И по тези твърде недостатъчни рубрики мога да кажа, че вероятно лекарството ти е сикотично-раково. Не мисля, че някой те мрази, за да мразя някой, трябва да имам отношение към личността му, а аз нямам, имам отношение към това, което пускаш тук да четем - просто не виждам нищо смислено в нещата, които пишеш напоследък.  33uu

Безпредметно е да се чете каквото и да било друго, когато още не се познава Органон... Това е като да направим смес за кекс, без да знаем как се пуска фурната. Важните неща ми се цитират и обясняват, всичко следва строг логичен ход в процеса на обогатяване на знанията.

# 157
Аз също не се справям с чуждите езици (освен с руски в достатъчна степен), та колкото и линкове да се пуснат, не бих могла да ги чета. Освен с гугъл преводач, което става за рецепти за кекс, но не и за съществени въпроси от хомеопатията.

За годините, в които се лекувам с хомеопатия научих, че човек освен да се запознае с основните принципи на хомеопатията е много важно да се научи да се наблюдава. Само така може да бъде сигурен какво се случва в неговото тяло, душа и мисли. И когато душата и мислите са спокойни и не преобладава стреса, но само тогава може да бъде сигурен, че и тялото ще стигне до здраве.

Мече, имам няколко изпъкнали бенки с кафява коричка. Самостоятелното падане на коричката в положителна посока ли да го тълкувам и важно ли е за споделяне с хомеопата?

# 158
  • Пловдив
Смятах, че целта на темата е да си помагаме и споделяме. Явно съм се объркала. Не мога да прочета всички хомеопатични трудове и не мисля, че бих използвала информацията адекватно. Поради тази причина разчитам на хомеопата ми и на вас като коректив.
И аз така смятах,ама... Rolling Eyes Затова и избягвам да пиша.Явно въпросите са ми под нивото на някои “светила“ тук Whistling
Цонна...явно си имате някаква стара закачка,а Laughing На мен лично ми е забавно и интересно да те чета...но ми е объркващо. Peace

# 159
  • Пловдив
Цонна,
Скрит текст:
замисли се колко абсурдно звучат твоите изисквания за изключително добро познаване на колкото се може по-голяма част от хомеопатичната литература. Ами то тогава излиза, че всички хора, които не знаят езици, както и тези, които нямат нужната обща култура/интелектуален потенциал да осмислят подобна информация, горят и нямат никакъв, ама никакъв шанс да бъдат излекувани с хомеопатия... Crazy Да не говорим, че в живота има и други неща освен хомеопатията...
Наистина от твоите постове стават ясни основно няколко неща:
1. Всички сме прости, невежи и непросветени.
2. Изключително ни съжаляваш, че тънем в невежество.
3. Някои от пишещите тук имат големи претенции, които са неоснователни, понеже нищо не разбират.
4. Ти си изключително навътре в материята, чела си, знаеш не само за хомеопатията, но и си наясно с психологията и мотивите на хората.
5. Искаш да ни просветиш, обаче не ни показваш къде е пустата светлина, че да можем и ние да я видим.
6. Напъваме се да те разберем, ама не можем, защото сме...прости, невежи и непросветени.
И разни други неща стават ясни, разбира се.  Mr. Green
А за литература на тема хомеопатия нямам претенции, че мога да посоча, понеже макар да съм чела някои неща, нямам претенции да смятам, че те са най-достоверните източници, нито че са достатъчно полезни и важни за общата публика. Изобщо нямам никакви претенции да съм навътре в нещата... Peace Ти обаче очевидно имаш, затова те помолих да посочиш списък! Последно ще ни просвещаваш ли или ще ни гледаш от високо как тънем в невежество и заблуда?  Wink hahaha
Много се разводни темата, затова слагам в скрит текст...
А на мен лично омразата ми е абсолютно непознато чувство.... Crazy
Ние можем само да те обичаме за това, че искаш да ни изведеш от мрака!  Mr. Green Оценявам напъните ти!  Peace

# 160

Мече, имам няколко изпъкнали бенки с кафява коричка. Самостоятелното падане на коричката в положителна посока ли да го тълкувам и важно ли е за споделяне с хомеопата?
Дари, не знам дали е трайно в положителна посока, тъй като по това, което казваш, бенките стоят, само коричката е паднала /нека видим дали ще образуват нова коричка, иначе принципно е добре, ако започнат да изчезват/. Сподели го, важно е дали падат или се образуват нови бенки, брадавици и прочие видими кожни образувания. Това е с определена миазмична насоченост. Ако самостоятелно започнат да падат бенки, брадавици, вероятно излизаш от миазъм. /наблягам на вероятно/. Въпросът е какво ще стане след това, но е добър знак, просто защото има развитие, а знаем, че движението /независимо "нагоре" или "надолу", е добро/

# 161
  • Пловдив
Спора ви може да продължава до безкрай.......
Нека нещо конкретно да се пише-например Цонна  може ли да споделиш как се прави това с чашите(очевидно го знаеш по друг начин) ?Понеже казваш че тук не го правят както трябва.
Това което пишат майките тук в темата  ,и смяташ че не е правилно,сподели как е правилно според това което си чела?
така няма ли да е по-полезна темата

# 162
Мече, благодаря за разяснението. Ще наблюдавам развитието и ще споделя на проследяването. Определено не се образуват нови, а тъй като снощи късно падна втора коричка от др бенка се замислих.

# 163
  • Пловдив
Да, Цонна, сподели поне за чашите, че и ние да се научим!  Peace

# 164
  • Пловдив
За потенциите -на мен ми е много интересен именно този въпрос.
Мече ако човек в остро е за ЛМ ,а му се даде примерно 200 или 1М,-ще има силно влошаване ли?

Колкото хомеопати сме посетили с детето,все различно определят чувствителността му ,в рамките на една година например един хомеопат му предписа за хроничното ЛМ,след това другия го започна все с 1М(страмониум,хуосциамус,арсен),след още няколко месеца друг хомеопат-пък му дава 10М-какво става с организма и ЖС,когато за 12 месеца получава толкова различни потенции,от ЛМ до 10 М...............
Сега последния пък основно 200 му дава.Аз писах преди какво стана след 3-та доза Беладона 200 в остро.

сега намерих една статия в саита Самуел ханеман.бг-ЛМ потенция -кратък обзор-доста е написано но дали е правилно написано...

Общи условия

Активация на акаунт